Untitled

Milan sto med tre strake tap før oppgjøret mot Roma. Det ville Van Ginkel gjøre noe med. Leiesoldatens første Milan-mål sendte Milan i føringen, før Destro økte i 2. omg. Roma reduserte etter at timen var spilt, men Milan klarte å holde unna. Tapsrekken tok endelig slutt og Milan klatret opp til en stusselig 10.plass. Her får du spillervurderingene:

Diego Lopez – 5.0 – Trygg og god. Har flere gode involveringer. Holder Milan inne i kampen med flere kvalifiserte redninger. Skaper trygghet i forsvaret, selv om han har nye fjes å forholde seg til hver eneste uke. Blir satt på en god del prøver, men rydder fint unna. Kan ikke lastes for straffesparket.

Abate – 5.5 – Høyrebacken var flere ganger farlig frempå, men utgjorde ingen konstant trussel mot Torosidis eller Roma. Rullet likevel godt opp på kanten med Honda ved et par anledninger. Kom sjelden i innleggsposisjon, men de få innleggene han serverte var av god kvalitet.

Alex – 5.5 – Blir fintet bort ala Jeróme Boateng-style etter 40 sekunder i duell med Gervinho. Heldigvis for brasilianeren klarte hans midtstopperkollega å avverge situasjonen. Er ellers trygg med ballen i beina og vinner mange hodedueller. Erstattet av Mexes etter 85 min.

Paletta – 6.0 – Trygg i tospann med Alex. Flere gode involveringer. Bryter opp spillet til Roma ved flere anledninger og har Doumbia i lomma hele kampen.

Antonelli – 6.0 – Offensiv og alltid villig til å gå fremover. Er farlig nære å få en assist, men Hondas forsøk ble stoppet av keeper-veteran Morgan De Sanctis. Gjør en god jobb defensivt mot Florenzi.

Van Ginkel – 7.0 – Leiesoldten fortsetter sitt gode spill og blir belønnet med sitt første mål i den røde drakta. Offensiv og aggresiv. Et fint tilskudd til en ellers lite kreativ midtbane. Kommer på et 60 meters løp og bredsider 1-0 etter 40 minutter. Har noen stygge balltap.

De Jong – 6.0 – Jobber og sliter på midtbanen i kjent stil. Er en god trygghet defensivt. Vinner mange baller og er god på gjenvinning. Demmer godt opp for trusselen Roma kommer med på overgangene, men lager et klønete straffespark som bringer Roma tilbake inn i kampen. Er farlig nære å felle Iturbe etter 82 minutter, men trekker seg unna i tide.

Poli – 6.0 – Er et arbeidsjern på midten med gode involveringer i begge ender av banen. Bidrar med masse løpskraft i kamp mot Romas midtbane. Jobber utrettelig i 90 minutter.

Bonaventura – 5.5 – Beklér flere roller i denne kampen. Spiller offensive midtbane, playmaker og venstre kant. Alt etter hvordan spillet endrer seg. En god «all rounder» å ha, men mangler det lille ekstra for å utgjøre forskjellen på siste 3/4 av banen.

Honda – 7.0 – Er et uromoment for Roma-forsvaret. Kombinerer godt og har flere suksessfulle driblinger. Finner pannebrasken til Destro etter å ha rundlurt Torosidis. Synd at japaneren ikke får mer uttelling for sine involveringer. Er farlig frempå tidlig i kampen, men volleyen blir stoppet av Romas sisteskanse.

Destro – 6.5 – Blir feilaktig tildelt gult kort etter å ha blitt revet ned på vei mot mål. Scorer med en fantastisk heading etter godt forarbeid av Honda. Italieneren får dessverre ellers lite å jobbe med, men gjør sitt for å være en trussel mot Roma-forsvaret. Byttes ut etter 70 minutter med Pazzini.

Innbyttere:

Pazzini – I/V – Kommer inn for Destro. Jobben er enkel: han skal jage alle baller på topp og stresse Roma-forsvaret. Det klarer italieneren godt. Får en god dose med bank av Romas bakre firer, men ser ikke ut til å bli preget av det. Er i flere løpsdueller med Manolas som får avverget i siste liten.

Mexes – I/V – Holder unna siste ni minuttene. Dytter, sparker, holder og bruker ellers alle tjuvtriks i boka for å sikre tre poeng.

Bochetti – I/V – Kommer inn for Antonelli. Gjør den nødvendige jobben defensiv uten å bidra særlig offensivt. Blir flere ganger rundlurt av Iturbe, men uten at det får konsekvenser.

Inzaghi – 7.0 – Det er alltid godt med en seier, og ekstra godt når det er av den overbevisende sorten. Milan går i strupen på Roma og angriper fra start. Etter å ha stanget i godt over en time får de betalt for strevet. Det stopper imidlertid ikke der, slik det har gjort i tidligere kamper. De røde fortsetter med angrepsspillet og øker til 2-0. Inzaghi treffer godt med byttene sine, selv om alle er rene «back mot back»- eller «spiss mot spiss»-bytter. Er engasjert på sidelinjen og viste ved sluttminuttene hvor mye dette betydde for han. Blir sendt på tribunen på overtid, men dit kunne han gå med stolthet, for sekunder senere gikk sluttsignalet.