top of page

Milanello

raduno-milan-milanello-carnago-684685.jp

Milanello Sport Centre er AC Milans treningsanlegg. Det befinner seg rundt 40 kilometer nordvest for Milano, i nærheten av byen Carnago. Det ble bygd i 1963, og er et lukket område på 160 000 kvadratmeter. Etter at Silvio Berlusconi kjøpte klubben ble anlegget pusset opp og modernisert, noe som har gjort det til et av de mest moderne treningssentrene i verden. Anlegget benyttes hovedsaklig av Milan, men har ved flere anledninger blitt benyttet av det italienske landslaget og er anerkjent som et av Italias fremste sportssentre.

 

Ved Milanello har man seks fullstørrelsesbaner, to mindre kunstgressbaner og en såkalt «cage» hvor banen er omringet av høye vegger for å hindre at ballen går ut av spill. Man har også en løpebane som går gjennom en skog, samt en sykkelløype inne på anlegget. Hovedbygget ved

 

Milanello er en treetasjes bygning med et treningsstudio. Her har man også et medisinsk senter, et basseng og flere rom som er tilpasset spillernes ønsker. I tillegg til disse fasilitetene har man et presserom, møtelokaler og kontorer for de ansatte ved idrettanlegget.

 

Milanello benyttes til forberedelser før avreise før kamper.

 

Like ved hovedbygget er det også bygd et gjestesenter, hvor besøkende spillere og lag kan bo under sine opphold. Her bor også en del av de tilflyttende ungdomsspillerne fra hele Italia, samt de utenlandske spillerne, og de får sin skolegang ved senteret dersom de ønsker det.

 

Milanello benyttes til å presentere nye spillere, og de medisinske testene ved signering av nye kjøp gjennomføres ved senterets medisinske avdeling. Milans offisielle youtube-kanal «Milan Channel» har også en egen avdeling ved Milanello som brukes ved presentasjoner av nye spillere og til å dekke A-lagets treningshverdag.

bottom of page