top of page

Om oss

MCN (White Background-jpg).jpg

Milan Club Norvegia er Norges offisielle supporterklubb for norske Milan-supportere etter godkjenning fra A.I.M.C. i Italia per 06.06.2012. Acmilan.no er supporterklubbens offisielle hjemmeside, men domenet har vært et samlingssted for norske Milanistas helt siden 2005. I april 2005 dukket det en ny side opp på det store verdensvev. Acmilan.no kom til verden som et samlingssted og møteplass for norske Milan-supportere, med initiativtakerne Magnus Todal, Laurits Hosar og Espen Hermansen. På tross av et tilnærmet groteskt tap i Champions League-finalen mot Liverpool 25.05.2005 bare uker senere, vokste sidens omfang i et rasende tempo.

 

Hele veien frem til 2015 har acmilan.no bestått av en administrasjon. Administrasjonens gjøremål har endret seg noe over tid i tråd med hvordan MCN etterhvert kom til verden, men har hele tiden vært fundamentert i å bestå av en gruppe som ønsker å skrive artikler med nøkkelordet «Milan». Målet har hele veien vært å kunne gi ut norske nyheter om klubben i et tilnærmet tempo som andre etablerte medier evner å gjøre, et mål som er like aktuelt den dag idag. Det tok likevel noen år før acmilan.no tok stegene mot å bli offisiell supportertklubb, med initiativtaker og daværende president Bår Sveinhaug i spissen. Med ny hjemmeside og papirene på plass ble det en knallstart på MCN sin inntreden i supporterverdenen, med over 200 betalende medlemmer det første året.

 

Siden starten i 2012 har det derimot gått noe tråere for MCN. Ustabilitet på hjemmesiden og uforutsett eskalering av arbeid omkring dette, i tråd med større utskiftninger og overlapping internt, har ført til en endring i fokus fra å se fremover til å holde hjulene igang. Det ble derfor satt igang en prosess sommeren 2014 for å renske opp i alle systemer og for å starte en ny side som ikke setter noen hindring for bra MCN kan bli. Dette ble gjort med varierende hell sesongen 2014/2015, men hvor en enklere og mer brukervennlig hjemmeside endelig kan publiseres høsten 2015.

 

Organisasjonens oppbygning er satt etter ønske fra A.I.M.C, og er oppe for gjenvalg en gang i året. Samtlige stillinger er hundre prosent frivillige og ulønnet, men det stilles interne krav for hvilken innsats og arbeid man kan legge ned. Vi er alltid på jakt etter dyktige skribenter og vi ønsker dermed så mye involvering fra norske Milanista som mulig. Vi håper at den nye nettsiden kan i større grad åpne for nettopp dette og at vi får inn noen nye fjes med entusiasme og engasjement i årene som kommer. 

 

Forza Milan og Forza MCN!

bottom of page