Spillervurderinger: Genoa – Milan (1-2)

Theo-Biglia-genoa-milan-05.10

Theo og Biglia feirer etter scoring mot Genoa. Foto ACMilan.com

Endelig ble det seier for Milan igjen – i det som var en mildt sagt kaotisk kamp borte mot Genoa. Her får du spillervurderingene fra bunnoppgjøret:

Reina – 4: Da Donnarumma ikke kunne stå på grunn av mageproblemer, steppet Pepe Reina inn i mellom stengene, og dette ble en kamp som han neppe vil glemme med det første. Han startet bra og reddet et par enkle skudd, var fint ute og stoppet forsøk på gjennombrudd, og hadde flere gode igangsettinger, før han i slutten av første omgang gjorde en kjempetabbe da han feilberegnet Schöne sitt frispark på 1-0 scoringen. Roter det til igjen på overtid når han velger å ruse ut og ender opp med å felle Kouame og lage straffe. Retter opp inntrykket litt med å redde straffen.

Calabria – 4: Dette var ikke kvelden for Calabria. Lot Genoa komme til alt for mange gode innlegg på vår høyre side, og fremover ble det for dårlig kvalitet på avleveringene. Toppet det hele med å rote bort ballen for så å rive ned motspilleren og på den måten få sitt andre gule. Noe som gjorde at Milan måtte avslutte kampen 10 mot 10 det siste kvarteret.

Duarte – 6: Den brasilianske forsvareren fikk sin debut fra start for Milan og gjorde det som var forventet av han.

Romagnoli – 6: Hadde i likhet med Duarte en helt OK kveld på jobben. Gjorde det han trengte å gjøre og hadde et par viktige inngripen når Genoa forsøkte å kontre.

Hernandez – 8: Blir med fremover, skaper uro og skaffer Milan frispark. Nydelig initiativ ved scoringen når han signaliserer til Paqueta om å ta frisparket kjapt. Tar seg så helt ned til linja og setter ballen i mål. En veldig god kamp offensivt, men må fortsatt jobbe med det defensive. Er flere ganger ute av posisjon, men berger seg med farten sin.

Kessie – 7: Jobber og sliter som vanlig. Mange gode initiativ, men får ballen alt for sjeldent tilbake fra Suso. Setter straffen sikkert når han sikrer seieren for Milan med 1-2-scoringen.

Biglia – 6: En kamp på det jevne for Biglia. Viser litt av det som bor i han når han bryter pasningsforsøk, setter inn taklinger og blokkerer skudd. Han er også en av de med flest pasninger og har høyest treffprosent. Dessverre er for få av pasningene fremover på banen.

Calhanoglu – 5: Fortsetter på samme måte som mot Fiorentina og det blir kun en omgang der han igjen er veldig lite involvert. Blir byttet ut ved pause. Kan dette være starten på slutten for Hakan i Milan?

Suso – 5: Heldig som ikke blir tatt av da han igjen leverer en slapp og energiløs forestilling. Det går tregt med Suso, og han gjør en rekke dårlige pasningsvalg noe som hele tiden dreper muligheten for å angripe med litt tempo. Defensivt bidrar han med ingenting.

Piatek – 5: Blir tatt av ved pause for å gjøre plass til Leao. Var litt mer med enn Hakan, men kom seg ikke til en eneste avslutning på de 45 minuttene han fikk.

Bonaventura – 6.5: Jack er tilbake. I hans første start på nesten et år viste han glimt av spilleren vi alle har savnet. Starter kampen bra, er direkte i spillestilen, alltid med nesen mot motstanderens mål og ikke redd for å utfordre. Dette er en spillertype Milan har manglet. Faller litt bort utover i kampen og blir tatt av etter 80 min.

Innbyttere:

Paqueta – 7: Får en omgang når han kommer inn for Hakan etter pause og gjør umiddelbart en forskjell sammen med Leao. På litt over 10 min så snur Milan kampen og Paqueta bidrar med målgivende når han kjapt setter igang etter et frispark som han selv fremprovoserer. Jobber hardt og tilfører laget energi. Et lite minus er at han nok engang pådrar seg et unødvendig gult kort.

Leao – 7: Et fint innhopp av Leao. Tilfører laget energi og kombinerer fint med Bonaventura og Paqueta. Skaffer Milan straffen som Kessie setter, og er også nære ved å score selv.

Conti – I/V: Fikk de siste 15 minuttene etter at Calbria måtte gå av.

Giampaolo – 6: Bytter nok en gang på startoppstillingen, men velger igjen å starte med Hakan og Suso, noe som ikke lenger kan forsvares. Skal ha for at han tar grep allerede i pausen når det tydelig ikke stemmer for laget i første omgang. En merkelig kamp som blir preget av rot og enkeltsituasjoner. Det blir derfor vanskelig å bedømme de taktiske valgene til Giampaolo.