top of page

Kampsammendrag: Udinese-Milan


Milan tok ledelsen, men ble knallhardt straffet for personlige feil og måtte dra hjem uten poeng. Søndagen ble ikke bedre av at Bonaventura og De Sciglio måtte forlate banen med skade.

Udinese-Milan

8`0-1 Bonaventura

30′ 1-1 Théréau

73′ 2-1 De Paul

Frisk start.

Kampen startet litt rufsete fra begge lag, og allerede etter 2 minutter slo Abate en stygg feilpasning som kunne ha sørget for at Udinese fikk en større mulighet til scoring enn de gjorde. Etter 5 minutters spill kom kampens første sjanse, når franskmannen Théréau avsluttet rett på Gigio Donnarumma fra skrått hold.

Så, etter 8 minutters spill slo Manuel Locatelli en strøken pasning ned på siden til Suso, som i kjent stil tok ned ballen, la den til rette for venstrefoten, og slo inn til Bonaventura, som hadde sneket seg bak Faraoni. Jack dempet ballen på brystet og smalt den i mål. Vakkert av de to kantspillerne.

Etter scoringen hadde Udinese ballen en del uten å skape de helt stor mulighetene. Milan lå mest å kontrollerte og ventet på at sjansen til en overgang skulle by seg, mens Udinese hadde et par svake avslutninger. Etter 22 minutter fikk Udinese hjørnespark etter en duell mellom Faraoni og Bonaventura – en duell som resulterte i at Bonaventura måtte forlate banen med skade like etterpå. Bonaventura ble erstattet av Gerard Deulofeu. Udinese fikk sin første store mulighet til å utligne i det 24 minutt når Faraoni, noe svakt, headet utenfor fra kloss hold. Udinese-spilleren skadet seg i avslutningen, og også han måtte byttes ute like etter. To spillere ut med skade den første halvtimen altså, uten at det var noen stygg kamp.

I det 31 første minutt spilte Locatelli en grusom feilpasning som De Paul snappet opp. Milan havnet i ubalanse og islendingen Halfredsson fikk enkelt spille fri Théréau, som kom helt alene med Donnarumma, og som plasserte ballen hardt over Milans målvakt. 1-1.

Første omgangen fortsatte med få store sjanser. Pasalic hadde et løp fra egen banehalvdel hvor han fikk avsluttet, men skuddet gikk høyt over. Carlos Bacca var meget anonym og slet med å involvere seg i kampen.

 Mye ball, men får store muligheter.

Andre omgang startet med at Udinese presset Milan høyt uten at det ble noen store muligheter før i det 51. minutt. Da kom Zapata seg gjennom Milan-forsvaret og fikk skutt, men Donnarumma var ute og gjorde seg stor, og reddet på mesterlig vis. Videre utover omgangen hadde begge lag et par halvsjanser – størst var kanskje Baccas avslutning med høyrefoten. Bacca fikk ballen fra Deulofeu, avsluttet hardt med høyre rett på keeper som må gi retur, denne var Deulofeu først på, men avslutningen gikk i nettveggen. Nysigneringen Deulofeu var meget aktiv på dette tidspunktet i kampen og vartet opp med finter, passeringer og avslutninger – dessverre uten at det ble noe mer ut av det.

Dramatikk.

Etter 70 minutter ble det høy temperatur på Stadio Friuli. De Sciglio snappet ballen inne i egen 16-meter fra Udineses Rodrigo De Paul – De Paul valgte da å sette inn en håpløs takling på Milan-backen som endte med at De Sciglio ble skadet. Dommer gav gult kort, men fargen var nok egentlig mer oransje. Så, mens De Sciglio var ute av banen og Vangioni ventet på å komme inn, og ut av omtrent ingenting, tok vertene ledelsen – og hvem andre enn Rodrigo De Paul gjorde mål. Det skal nevnes at skuddet fra 16-17 meter burde ha vært mulig for Donnarumma å ta.

Lapadula erstattet Carlos Bacca – Bacca som absolutt har hatt bedre dager på jobb – men heller ikke den energiske italieneren maktet å utrettet særlig mye.

På tampen av kampen ble det et par muligheter til begge lag, og Lapadula var nære ved å utligne da han, fra kloss hold, avsluttet i stolpen etter et hjørnespark. På overtid fikk Udinese en enorm mulighet til å punktere matchen, men Donnarumma viste nok en gang at han er en vanskelig mann å overliste. Dermed ble det seier for hjemmelaget foran et utsolgt Stadio Friuli

Skudd på mål: 5-5

Skudd utenfor mål: 5-5

Vellykkede pasninger: 76%-85%

Hjørnespark: 2-7

Stolpeskudd: 0-1

Gule kort: 3-2

Offside: 1-2

Ballbesittelse: 39%-61%

1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page