top of page

Zambrotta: «Milan finner tilbake glansen»


Den tidligere italienske landslagsbacken Gianluca Zambrotta sier at om Milan finner tilbake til sin tidligere glans, kan laget få den viktige tredjeplassen. Les hva han sa her.

Verdensmesteren fra 2006 spilte for Milan i perioden 2008-12, og han diskuterte situasjonen i sin tidligere arbeidsgiver i et intervju med den italienske avisen Tuttosport.

«Poengdelingen mot Atalanta er et bevis på at det fortsatt har mye arbeid foran seg,» innrømmet Zambrotta. «Men Milan har funnet en viss kontinuitet i løpet av de fem siste kampene.»

«Pausen vil gi treneren tid til å få flere spillere skadefrie og i bedre fysisk forfatning.»

«Milan må få tilbake selvtilliten som de fikk av å vinne fotballkamper. De har et system i spillestilen som gjør spillerne selvsikre.»

Han hadde flere positive ting å si om Milans nåværende trener Sinisa Mihajlovic.

«Jeg liker Mihajlovic godt. Han er en trener med karakter som sier ting som de er direkte til personene det gjelder. Han er veldig tydelig og oppriktig. Han har også vært flink til å tilpasse formasjonen til spillermaterialet han har hatt tilgjengelig.»

«Laget finner sakte men sikkert tilbake til den gamle glansen. Jeg tror laget kan få den viktig tredjeplassen i Serie A. Det er en jevn liga med mye balanse, og Milan kan sammen med Fiorentina og Inter, kjempe om en plass i neste års Champions League.»

Milan har den siste tiden brukt flere lovende unggutter, deriblant Gianluigi Donnarumma og Davide Calabria.

«Det er ikke lett å ta avgjørlser om å sette inn så unge spillere, men Sinisa har alltid sagt at han ikke bryr seg om en spillers alder, og resultatene har så langt vist at han har hatt rett.»

«Donnarumma har bevist at han innehar enorme kvaliteter, både når det gjelder tekniske kvaliteter og hans karakter. Calabria er også en veldig spennende unggutt. Han kan utvikle seg mye, noe han også gjøre.»

Milans neste kamp er mot Juventus borte, og den gamle storspilleren har spilt for begge klubbene.

«Juventus trenger virkelig poengene. Milan på sin side er i en positiv fase, og vil gå for alle tre poengene.»

Hjemmebanen kan bli en påvirkende faktor. Vi må også huske på at det er flere spillere som er avgårde med sine respektive landslag i perioden før kampen. Det kan avgjøre for et av lagene. Juventus spiller hjemme og vil forsøke å komme seg i posisjon til å hente hjem en ny Scudetto. Juventus har mer å tape enn Milan.»

Han fikk også spørsmål om en spiller som kan bekle hans gamle posisjon hos «Den gamle dame», Alex Sandro.

«Han er en veldig teknisk god spiller. Han slår gode innlegg fra venstre og liker å bli med fremover i angrep. Det var kanskje for store forventninger til Alex Sandro, siden han kostet veldig mye penger i sommer, men jeg syns han har vært god. Han trenger tid til å tilpasse seg et nytt land og en ny liga.»

Kilde: http://www.football-italia.net/75541/zambrotta-milan-finding-their-brilliance

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page