Milan fortsatte seiersrekka mot Crotone

Oppdatert: 24. okt. 2020

Frank Kessié skåret sesongens første mål på straffespark mot Crotone søndag kveld.

Rossoneri tok en komfortabel 2-0 seier borte mot nyopprykkede Crotone i går kveld, og er nå ubeseiret på de siste 17 kampene!

Etter en knapp seier mot formsterke Bodø-Glimt i Europa League-kvalikken torsdag kveld, spilte Milan i går sin andre seriekamp for sesongen. Fjorårets andreplass i Serie B, Crotone, ventet på Stadio Ezio Cida. Piolis utvalgte var som forventet, og nysigneringene Sandro Tonali og Brahim Díaz fikk begge sin første offisielle kamp fra start.

Kampen startet i et nokså rolig tempo, og det var ikke de store sjansene å melde om de første minuttene. Derimot, etter 15. minutter spiller Milan seg fint frem på Crotones banehalvdel, anført av Tonali som drar av en forsvarer utenfor sekstenmeteren før han legger opp til Díaz. Spanjolen fyrer av, men en god redning av Cordaz hindrer 1-0. Like før pause får derimot Milan hull på byllen. En presis pasning blir slått av Theo Hernandez i bakrom på Rebic, som først finter av en forsvarsspiller innenfor sekstenmeteren, før han blir felt. Alltids så sikre Kessié, setter med det inn sitt første mål for sesongen fra krittmerket.

Milan gikk hardt ut av startblokkene i den andre omgangen. Allerede etter 50. minutter spilt stormer Çalhanoğlu fremover, før han slipper ballen fint ute til høyre hvor Saelemaekers har tatt plass. Belgieren legger ballen inn igjen i feltet mot Milans nummer 10, og ballen går via en Crotone-spiller og inn til en godt posisjonert Brahim Díaz som pirker inn sitt første mål for Rossoneri. Etter 2-0 skåringen handlet det meste om å spare krefter og ro seieren i land for Piolis menn. Dermed har Milan vunnet de to første kampene i seriesammenheng uten å slippe inn mål, for første gang siden 2002/03-sesongen under Ancelotti.

Det skal også nevnes at Ante Rebić måtte gå av med skade etter omtrent en time spilt. Av rapportene tyder det meste på at det er snakk om en albue ute av ledd, som tilsier en vesentlig kortere rehabiliteringstid sammenliknet med et brudd.

Milans neste kamp er allerede førstkommende torsdag i Europa League-playoffen mot portugisiske Rio Ave på Estádio dos Arcos. Kampstart er 21.00.

Lagoppstilling

Milan (4-2-3-1): G. Donnarumma; Calabria – Kjær – Gabbia – Theo; Tonali (63′ Bennacer), Kessié; Saelemaekers (58′ Castillejo) – Çalhanoğlu (83′ Krunić) – Díaz (83′ Leão); Rebić (57′ Colombo).

Benk: A. Donnarumma, Tătărușanu, Kalulu, Laxalt, Bennacer, Krunić, Paquetá, Castillejo, Leão, Maldini, Colombo.