top of page

Uvisst tidspunkt for derby della Madonnina


Fotballforbundet har et vanskelig puslespill foran seg.

Gårsdagens tragiske hendelse da Fiorentina-kaptein og tidligere akademispiller i Milan Davide Astori (31) ble funnet livløs på hotellrommet, gjorde at forbundet utsatte samtlige seks Serie A-kamper samt de kampene som skulle blitt spilt i Serie B.

I løpet av mandagen skal klubbene i møte for å finne nye datoer, men for derbyet mellom Milan og Inter er det ventet å oppstå utfordringer.

Det er ventet at de øvrige kampene spilles 14. mars. Det er også den datoen Juventus-Atalanta er omberammet til etter at oppgjøret snødde bort forrige uke. Det betyr at Atalanta-Sampdoria følgelig ikke kan spilles denne dagen. Det er heller  ikke mulig for Milan som møter Arsenal borte i Europa League dagen etter.

En løsning kan være å spille Derby della Madonnina 9. mai, og flytte finalen i Coppa Italia mellom Milan og Juventus til en dato etter 20. mai, som er datoen for siste serierunde hvor Milan for øvrig spiller hjemme mot Davide Astori sitt Fiorentina.

For å ikke krasje med oppkjøringen til det kommende Verdensmesterskapet vil da finalen spilles før Champions League-finalen 26. mai. Dette kan bli en utfordring dersom Juventus tar seg hele veien. På samme måte vil finalen i Europa League den 16. mai skape ytterligere problemer om Milan kommer dit.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page