top of page

Ukens overgangsrykter


Det nærmer seg et nytt overgangsvindu.

Det er en måned til lille julaften og sportsjournalistene jobber på spreng for å serve rykter om spillere hit og dit. Noen rykter er som vanlig mer troverdige enn andre, men for Milans tilfelle er det ingen tvil om at det kommer til å være aktivitet. Forsvaret er skadeskutt og på midtbanen vil antageligvis både Lucas Biglia og Giacomo Bonaventura være ute så godt som resten av sesongen.

På grunn av FFP og sommerens dom fra UEFA er Leonardo nødt til å være forsiktig, samtidig er Milan på skuddhold til en Champions League-plass og det kan være verdt å gjøre noen kortsiktige investeringer i januar som hjelper Gennaro Gattuso å nå målsetningene.

Det aller meste handler om Zlatan Ibrahimovic om dagene. Både Sport Mediaset, La Gazzetta dello Sport og Radio Rossonera skriver at partene er uhyre nære en avtale som gjør at 37-åringen ikler seg den rødsorte drakten i januar. Svensken ønsker seg en kontrakt som er lengre enn 6 måneder, og dette kan løses ved at den blir forlenget om Milan kvalifiserer seg til Champions League. Ibrahimovic skal ha akseptert en lønn på € 2.2 millioner for seks måneders innsats i Milan.

Under forhandlingene skal Mino Raiola har tilbudt Leonardo en avtale for hans klient Kenny Tete, som sliter med spilletid i Lyon. Nederlenderen vil antageligvis være en rimelig løsning og i følge Tuttosport skal Raiola være ivrig etter å få i havn en handel for forsvareren.

Rodrigo Caio er det hyppigste navnet som blir nevnt i forbindelse med stopperkrisen. I følge Sport Mediaset vil brassen koste € 8 millioner dersom Milan velger å kjøpe han i januar, mens prisen vil være € 5 millioner høyere dersom avtalen blir lån med opsjon på kjøp. Sportssjef Leonardo skal være en stor beundrer av landsmannen som spiller for San Paulo i hjemlandet. Calciomercato skriver at hans agent Nick Arcuri var i Milano for å møte Leonardo tidligere i uken.

En nødløsning kan være Angelo Ogbonna, som for tiden tjener til livets opphold hos West Ham. Midtstopperen, som har 13 landskamper for Italia, vil i følge Calciomercato.com være tilgjengelig for rundt € 5 millioner. Leonardo vil i følge nettstedet forsøke å få i stand en låneavtale med opsjon på kjøp. 30-åringen sitter stort sett på benken i Premier League.

Corriere dello Sport hevder på sin side at Martin Caceres kan vikariere i Milans midtforsvar. Uruguayaneren sliter med spilletid i Lazio og har kun kontrakt ut sesongen.

Sport Mediaset skriver at Milan kan vende snuten mot spillere uten kontrakt, og navnene som da kommer opp er Nicolas Burdisso, Leonardo Blanchard og Robert Huth.

En annen mulighet kan være Eric Bailly fra Manchester United. Ivorianeren sliter med spilletid og Corriere dello Sport skriver at det kan være gode muligheter for å få lånt spilleren i januar.

På midtbanen kan Amadou Diawara være en aktuell mann, men bare dersom Carlo Ancelotti er villig til å låne ham ut i januar. 21-åringen har kun startet 4 seriekamper for Napoli denne høsten.

Sport Mediaset hevder at Milan og Juventus gjør seg klare til å kjempe om Fabinho sin underskrift i januar. Liverpool hentet brassen for € 50 millioner i sommer, men har kun figurert 8 ganger for Merseyside-klubben.

Leandro Paredes har blitt hyppig linket til Milan de siste årene, både som Roma-spiller og etter at han dro til Zenit. Sport Mediaset skriver at Milan ikke har gitt opp midtbanespilleren, men at det kan bli vanskelig å betale de € 30 millionene som Zenit krever. Et alternativ skal i følge nyhetsbyråret være Denis Suarez, som kan forlate Barcelona på lån i vinter.

Stefano Sensi har hatt en god sesong for Sassuolo og fikk nylig sin debut for Italia. I følge Gazzetta er han på radaren til begge Milano-klubbene, men hverken Inter eller Milan kan gjøre store innkjøp i januar uten å selge grunnet FFP. Klubbens President fortalte Calciomercato at de ikke trenger å selge, men lar dette være opp til sportsdirektøren. Manageren Roberto De Zerbi ønsker på sin side å beholde 23-åringen, iallefall ut sesongen.

Rodrigo De Paul har også imponert stort denne høsten, og står bak 8 av Udinese sine 11 scoringer i Serie A. I følge Gianluca Di Marzio hos Sky kommer hans agenter til Milano for å diskutere en overgang tidlig i neste uke. Argentineren kan bekle alle offensive roller og fikk sin debut på landslaget i forrige uke. Også her lurer Inter i kulissene.

Da Tiemoue Bakayoko kom på lån i sommer, lå det en avtalt opsjon på å kjøpe spilleren for € 40 millioner. Selv om franskmannens prestasjoner har bedret seg, men Milan ønsker likevel ikke å betale mer enn € 25 millioner dersom de skal hente spilleren på permanent basis.

Mens de allerede er i kontakt med London-klubben hevder Corriere dello Sport at de også diskuterer en overgang for Cesc Fabregas, Gary Cahill og Andreas Christensen. De sliter alle med spilletid under Maurizio Sarri, og kan flytte på seg i januar. Gazzetta dello Sport skriver at de to Chelsea-profilene er de neste på listen dersom man ikke får fingrene i Caio.

Det skrives allerede om hva som kan skje til sommeren, og en av de mest ettertraktede spillerne blir fort Diego Godin. Den bunnsolide midtstopperen, som er 32 år gammel, er inne i sitt siste kontraktsår med Atletico og vil i følge spanske medier ikke i å fornye den.

Gonzalo Higuain har tilført mye til Milan-angrepet denne høsten, men argentineren vil kost ytterligere € 36 millioner dersom overgangen gjøres permanent. Det kan bli for dyrt for Milan som kan komme til å la klausulen løpe ut før de går i forhandlinger med Juventus i håp om en lavere sum.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page