top of page

UEFA avviser Milan


UEFA vurderer å straffe klubben grunnet brudd på Financial fair play.

Det annonserte forbundet på sine egne hjemmesider i går. Det har i lengre tid sådd tvil om hvorvidt de ville akseptere det forslaget Milan la frem før jul. Det er nå klart at de vil etterforske klubben ytterligere før de fatter en beslutning. Saken vil bli sendt videre til CFCB (UEFA Club Financial Control Body) og deres advokater som vil undersøke om det er brudd på reglementet som vil kreve sanksjoner.

Kjernen i saken er naturlig nok oppkjøpet i fjor og det særdeles dyre lånet på € 300 millioner (pluss renter) som Yonghong Li lånte av Elliot management. Det lånet skal betales tilbake i løpet av høsten, og det er knyttet for store usikkerheter til refinansieringen til at UEFA vil godt forslaget Milan la frem uten videre. UEFA skriver i sin pressemelding at de CFCB vil komme med sin beslutning i løpet av juni 2018. Organet vil nå gå gjennom hele klubbens økonomi for å se etter brudd på FFP-reglementet.

Dette kan føre til at klubben i verste fall blir utestengt fra alle turninger i regi av UEFA og det er også en fare for at klubben blir ilagt overgangsnekt.

Klubbens administrerende direktør var overrasket over UEFA sin beslutning.

«Jeg var overrasket og veldig skuffet over dette. Jeg forventet at UEFA ville tilby oss en avtale fordi siden FFP ble lansert har organet alltid tilbydd klubbene i lignende situasjoner en mulighet til enighet. Det er kun i et tilfelle med et russisk lag, som ei heller er et topplag, som har blitt gransket av CFCB umiddelbart uten at UEFA har kommet med et løsningsforslag.»

Fassone mener at klubben gjorde alt riktig i forkant.

«Vi møtte UEFA kun to uker etter oppkjøpet slik at vi kunne legge frem våre planer i god tid. Vi møtte dem igjen i november for å diskutere en frivillig avtale, en rett vi hadde siden klubben hadde skiftet eiere i løpet av 2017. Dette ble avslått fordi vi ikke kunne etterkomme kravet om en bankgaranti på € 165 millioner. I dag fikk vi ikke denne avtalen fordi eierselskapet, og ikke klubben, fortsatt ikke har refinansiert gjelden med Elliot management. Dette er med på å skape en usikker fremtid etter oktober 2018.»

«Dette er kun en hypotese som sår tvil om hva scenarioet kan bli og som absolutt ikke tar hensyn til vårt forslag, nemlig å snakke med Elliot management som står bak finansieringen av selskapet som eier klubben. Hedgefondet har også kommet med en skriftlig garanti vedrørende klubbens videre eksistens dersom alt skulle gå galt. Men det som er viktig, med tanke på det som har skjedd i Milan det siste året, er at klubbens eiere har gjort alt som styret har krevd i forhold til å øke kapitalen og det har aldri vært noen tvil om klubbens likviditet.»

Fassone misliker sterkt at klubbens varemerke blir satt i et dårlig lys.

«Jeg er skuffet og som klubbens administrerende direktør vet jeg at vi har gjort alt som står i vår makt. Vi la frem alle detaljerte planer, men UEFA tvilte på noen områder som egentlig ikke er relevante. Våre advokater vil umiddelbart starte med analyseringen av avvisningen fordi det er ingen tvil om at dette skader omdømmet til klubben. Vi vil gjennomgå dette grundig og hjelpe organet som skal se på vår økonomi, for vi vil som alltid gå inn med åpne bøker og legge frem det vi har med god tro.»

FFP beregnes ut i fra de tre siste årene.

«Jeg vil minne alle om at dagens Milan betaler for treårs-perioden 2014-2017, og da var det en annen ledelse her. De har sagt seg villige til å betale samme andel som andre klubber i lignende situasjoner har gjort, dersom det kommer sanksjoner. Vi er skuffet over at klubben vil bli etterforsket fordi vi mener at klubben, på bakgrunn av vår finansielle oppførsel, fortjente denne avtalen.»

Mange har stilt spørsmål rundt hvorfor Milan kan bli straffet strengt, mens klubber som Paris Saint Germain og Manchester City for å nevne noen, ikke har blitt ilagt sanksjoner i tilsvarende grad. Avisen Il Sole 24 Ore prøver å forklare saken med noen enkle momenter:

– Da Yonghong Li kjøpte klubben i fjor pådro han Milan en stor og dyr gjeld gjennom hedgefondet Elliot management. Beløpet er på € 380 millioner inkludert renter og skal tilbakebetales innen oktober 2018.

– Milan har i flere måneder forsøkt å få refinansiert dette lånet, men har hverken lykkes med det eller med å få inn flere investorer.

– Klubben skulle i denne perioden holde seg innenfor et gap på minus € 30 millioner i utgifter sett i forhold til inntektene, men dette tallet skal være nærmere € 100 millioner.

– Manchester City er i følge Soccerex den klubben i verden med størst økonomisk verdi basert på eiendeler, anleggsmidler, benker på bok, potensielle investeringer fra eierne og netto gjeld. Klubben hadde € 788 millioner i potensiell eierinvestering.

– PSG var nummer tre i samme rangering, mens Milan var nummer 34. med €39 millioner i potensiell eierinvestering og € 250 millioner netto gjeld.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page