top of page

Talent under radaren


Etter en sommer med enorme omveltinger på Milanello klarte en ung gutt å snike seg unna medienes oppmerksomhet.

Vi snakker om Hachim Mastour. Den italiensk-fødte marokkaneren hvis kontrakt ble merket med «utløpt» av samtlige italienske sportsaviser ved inngangen av juli 2017. Gjennom sommeren ble han observert på Milanello sammen med resten av Milan-troppen ved flere anledninger, og nå er det kommet ut at spilleren fortsatt har kontrakt med klubben ut inneværende sesong.

Hachim Mastour kom til Milan allerede i 2012, 14 år gammel. Han hadde frem til da spilt for Reggiana og var ønsket av både Barcelona, Real Madrid og Manchester City. Tidligere samme år deltok han i en ungdomsturnering for Inter, men etter anbefalinger fra Arrigo Sacchi signerte stortalentet for Milan, som betalte rundt € 500.000 til Reggiana.

På den siste dagen av 13/14-sesongen ble han for første gang tatt ut i en A-lagstropp da Milan møtte Sassuolo, men daværende manager Clarence Seedorf holdt den da 15 år gamle Mastour på benken gjennom hele oppgjøret.

Et drøyt år senere, fortsatt uten å ha debutert for Milan, ble tenåringen sendt på et toårig lån til spanske Malaga. På grunn av problemer med registreringen av mindreårige spillere i et annet land ble ikke Mastour spilleklar før i november, men var med i sin første tropp to dager etter at han var klarert for spill. Han kom på banen fem minutter før slutt, men det var de eneste minuttene han fikk på banen gjennom hele sesongen. Sommeren 2016 ble lånet avbrutt og Mastour var tilbake i Milano, men et år i forveien skal unggutten blitt enig med Milan om en ny kontrakt ut sesongen 17/18. Dette er blant annet meldt av Simone Gambino, journalist for Goal.

Han ble raskt sendt av gårde til en ny destinasjon for å få mer spilletid, denne gang til Nederland og Zwolle. I tresko-landet fikk Mastour heldigvis litt mer spilletid, men det ble med 178 minutter fordelt på 6 A-lagskamper i tillegg til en håndfull med kamper for klubbens U21-lag.

I juli var han altså tilbake på Milanello og selv om han ikke offisielt er en del av troppen, er han under kontrakt med klubben og dersom Vincenzo Montella finner han god nok kan han spille både i Serie A og Coppa Italia etter nyttår.

Med både italiensk og marokkansk pass valgte Hachim Mastour å representere Gli Azzurri sitt G16-landslag, men sommeren 2015 debuterte han for Marokko sitt A-landslag i en tellende kvalifiseringskamp og tok dermed valget for sin landslagsfremtid. Han står fortsatt med en landskamp.

Bildet i artikkelen er fra Milans trening 31. august 2017.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page