top of page

Spillervurderinger: Sesongen 2018/19Her får du spillervurderingene for sesongen 2018/19. Vi har gitt spillerne en rangering for årets sesong, og i parentes har vi antall kamper spilt og gjennomsnitt på spillerbørsen for sesongen.

Donnarumma – 7,5 (39 kamper – 6,51) Gigio hadde en noe varierende start på sesongen, men leverte meget godt utover høsten og har i store perioder vært blant Milans beste. Han har gjort noen enestående redninger og har egenhåndig reddet poeng for Milan en rekke ganger.

Reina – 6,5 (12 kamper – 6,13) Det har ikke blitt veldig mye spilletid på Reina denne sesongen, men han har stort sett levert godt de gangene han har måttet i aksjon. I seriespillet har han spilt godt, mens prestasjonene var noe mer varierende i Europa League, hvor han stod fast.

Plizarri – I/V (0 kamper) Har ikke fått prøve seg på A-laget denne sesongen.

Forsvarsspillere: Abate – 5,5 (24 kamper – 5,87) I sin siste sesong som Milan-spiller har Abate vært litt inn og ut av laget. Han leverte forholdsvis godt på høsten, men har hatt noen veldig svake enkeltkamper. Det ble et emosjonelt farvel på slutten av sesongen og alt i alt har Abate vært noe under pari denne sesongen, men vi takker for solid innsats gjennom mange år.

Calabria – 6,0 (33 kamper – 6,07) En sesong preget av en del skader for Calabria. Var veldig god på høsten, men hadde en svak periode når mye gikk galt i mars/aril. Manglet litt stabilitet og har enkelte utfordringer defensivt, men har tatt steg også denne sesongen.

Caldara – I/V (2 kamper – 6,25) Om Calabria har vært en del skadet så er det ingenting opp mot det marerittet Caldara har gjennomgått. Han har bare fått to kamper grunnet alle skadene, og er igjen ute til godt utpå høsten. Forhåpentligvis kommer han sterkere tilbake, for når han har vært på banen har han sett bra ut!

Laxalt – 4,5 (29 kamper – 5,46) Med en prislapp på omlag 15 millioner euro hadde man forventninger til at Laxalt skulle kunne prege Milan-laget, men det har han på ingen måte gjort. Kun én assist, lite spilletid og varierende prestasjoner gjør at det totalt sett blir en skuffende sesong fra Laxalt.

Conti – 5,5 (15 kamper – 5,68) Man ventet lenge på at Conti skulle komme i gang etter skadene og når han først kom inn i laget leverte han veldig godt. Det åpnet med flere veldig sterke prestasjoner og målgivende pasninger. Det stoppet dog litt opp og Conti fikk begrenset med spilletid og hadde en del defensive problemer.

Musacchio – 6,5 (33 kamper – 6,18) Fikk endelig bra med tillit etter å ha slitt med å spille seg inn i laget forrige sesong, og har levert godt. Har hatt et godt partnerskap med Romagnoli og var god i perioden hvor Milan knapt slapp inn mål.


Rodriguez – 6,5 (41 kamper – 6,09) Spilt omtrent alt og vært stort sett solid hele veien. Slitt noe mer i de periodene hvor han har måttet vikariere på stopperplass, mens han på backen har vært trygg og god. Noe skuffende offensivt, men med Rodriguez på laget kan man være trygg på venstrebacken.

Romagnoli – 7,0 (41 kamper – 6,2) Milans kaptein har vært den beste forsvarsspilleren til Milan denne sesongen og har tatt et ordentlig steg fra forrige sesong. Han har vist seg som en leder og tatt ansvar i avgjørende situasjoner. Sett bort fra en katastrofekamp mot Empoli har han levert jevnt over gode kamper gjennom hele sesongen, og sett bort fra et lite skadeavbrekk har han spilt alt.

Strinic – I/V (0 kamper) Fikk hjerteproblemer før sesongen startet og har ikke klart å komme seg tilbake på banen.

Simic – I/V – (1 kamp – 5,5) Fikk én kamp i Europa League, hvor han i perioder viste et visst potensial. Ble lånt ut til Frosinone, men fikk ikke spilletid der heller.

Zapata – 6,0 – (20 kamper – 5,89) Har vært en del i aksjon i løpet av sesongen og har stort sett levert greit. Ikke hatt noen ordentlige katastrofekamper, men heller ikke vært veldig dominerende når han har spilt.

Midtbanespillere: Bakayoko – 7,5 (42 kamper – 6,38) Startet svakt og fikk mye kritikk i de første månedene, men spilte seg stort opp og ble etter hvert en nøkkelspiller for Milan. Var fast i laget og leverte en meget god sesong totalt sett! Har lagt inn en god søknad om å bli kjøpt fri fra Chelsea, men midlene til å gjøre det finnes neppe etter at det ikke ble Champions League.

Bertolacci – I/V (4 kamper – 5,0) Lite spilletid og relativt svake prestasjoner når han fikk prøve seg. Får ikke nye kontrakt.

Biglia – 4,0 (19 kamper – 5,53) Åpnet sesongen med en katastrofekamp mot Napoli, men spilte seg noe opp på starten av sesongen. Deretter ventet et skadeavbrekk og etter det har Biglia rett og slett vært elendig. Han har kostet Milan poeng i flere kamper og med de forventningene man hadde til ham har det vært langt under pari.

Bonaventura – 6,0 (10 kamper – 6,0) Startet sesongen forholdsvis godt, men måtte til slutt operere etter en skade som har plaget ham i lengre tid og dermed ble det bare ti kamper denne sesongen.

Kessie – 7,0 (42 kamper – 6,21) Ivorianeren har måttet tåle litt kritikk gjennom sesongen, men totalt sett har han levert varene. Han har spilt ekstremt mye og sett bort fra en svak periode i mars/april har Kessie vært jevnt over stabilt god. Han har også hatt noen virkelige gode prestasjoner og avsluttet sesongen med en stor kamp mot SPAL.


Mauri – 6,5 (7 kamper – 6,20) Ikke fått veldig mye tillit, men har tidvis vist seg fint frem i de kampene han har spilt. Ser ikke ut til å få ny kontrakt.

Montolivo – I/V (0 kamper) Plassert nederst i fryseboksen og forlater Milan i sommer.

Paqueta – 7,0 (17 kamper – 6,21) Kom inn i januar og leverte veldig godt i de første månedene. Etter hvert ble det noe mer varierende prestasjoner og noen skader, men Paqueta har vist lovende takter og levert et godt første halvår i Milan.

Angrepsspillere: Borini – 5,5 (29 kamper – 5,67) Man vet hva man får med Borini, og han har stort sett levert godkjent denne sesongen. Det er dog noen unntak, hvor han har vært veldig svak. Har spilt i en del toppkamper grunnet sine defensive kvaliteter og har til dels vist sin verdi for laget.

Calhanoglu – 6,0 (46 kamper – 5,98) Fått svært mye tillit og har spilt nest flest minutter av samtlige, og er den som har vært involvert i flest kamper. Prestasjonene har vært jevne, men uten de helt store toppene. I perioder har han dog vært god og Hakan avsluttet sesongen på en god måte.


Castillejo – 6,0 (40 kamper – 6,02) Blitt brukt mye som innbytter, men har aldri helt klart å bite seg fast i en startellever. Tidvis vist seg fra en positiv side, men litt for ofte blitt tatt på at han har litt fysiske mangler. Vært best de gangene han har spilt på høyrekanten, men der har Suso blitt prioritert.

Cutrone – 6,0 (43 kamper – 6,09) Leverte varene på høstsesongen og var god i både serie- og Europa cup-spill. På våren stoppet det litt opp og det ble nok ikke helt den sesongen Cutrone hadde håpet på, men han har tatt steg i det oppbyggende spillet og fortsatt å vise sin fantastiske mentalitet. Spilt andrefiolin hele sesongen, men kom opp på tosifret antall målpoeng.

Halilovic – I/V (2 kamper – 5,0) Katastrofesignering, som raskt ble sendt på dør.

Higuain – 5,0 (22 kamper – 5,98) Gjorde noen gode kamper, men var ikke den spissen Milan trengte og ble alt for anonym i store perioder. Ble sendt av gårde i januar og har ikke vært savnet siden.

Suso – 6,5 (41 kamper – 6,20) Leverte på et svært høyt nivå på høsten og var Milans beste i de to første månedene av sesongen. Utover høsten gikk det noe tyngre og i vinter var han periodevis svak, men Suso skaper alltid problemer for motstanderne og har hatt bra med tillit. Har sviktet litt i toppkampene.

Piatek – 7,5 (21 kamper – 6,40) Skjøt seg inn i fansens hjerter nærmest umiddelbart og presterte på et nærmest urealistisk høyt nivå de to første månedene i Milan. Deretter har det normalisert seg noe mer, men Piatek har hamret inn mål og vist at han kan bli en viktig brikke for Milan i årene som kommer.

Gattuso – 6,5 (6,14) Ett poeng var det som skilte sesongen fra å bli en ordentlig suksess, men i stedet endte det med skuffelse. Gattuso skal uansett ha honnør for å ta laget til sin beste poengsum siden 2012/13. Sett bort fra en fryktelig periode i mars/april har Milan stort sett levert som forventet, iallfall i serie og cup. I Europa League ble det en nærmest pinlig exit etter gruppespillet, hvor man hadde en høyst overkommelig gruppe. Hedersmann, som nå er klar for nye utfordringer i en annen klubb.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page