top of page

Spillervurderinger: Sesongen 2016/17Sesongen er over og det er på tide å se på hvordan vi har rangert spillernes prestasjoner på børsen. Redaksjonen har også satt en karakter for spillervurderinger sesongen sett under ett. Karakterene er satt ut fra prestasjoner, forventninger og hvor avgjørende spilleren har vært denne sesongen. For å få karakter i en kamp må spilleren ha spilt minst 30 minutter (eller spilt en svært avgjørende rolle for kamputfallet).

Kepeere:

Donnarumma – 7,5 – Børs: 6,26 – 41 kamper Milans 18 år gamle keeper stod samtlige kamper denne sesongen og spilte en helt avgjørende rolle. Holdt nullen i 12 kamper og gjorde nest flest redninger av alle keepere i Serie A. Gjorde noen tabber på tampen av sesongen, men totalt sett en solid prestasjon.

Storari – I/V – Børs: – 0 kamper

Forsvarere: Abate – 6,5 – Børs: 5,96 – 25(1) kamper Kapteinen leverte forholdsvis solid når han var på banen, men har slitt litt med skader denne sesongen. Var svært stabil fra serierunde 8 og frem til han måtte se resten av sesongen fra sidelinja etter øyeskaden han pådro seg mot Sassuolo.

Antonelli – 6,0 – Børs: 6,00 – 4(5) kamper Fikk svært lite tillit denne sesongen, men har levert forholdsvis bra når han først fikk spilletid.

Calabria – 6,0 – Børs: 5,64 – 11(2) kamper Den unge høyrebacken har vært inne på laget i perioder hvor det har vært en del skader, og har vist seg fra en positiv side i mange av kampene. Han har dog falt noe igjennom i enkelte oppgjør, men sett ut fra forventningene har det vært en akseptabel sesong.

De Sciglio – 6,0 – Børs: 5,74 – 25(2) kamper Etter flere sesonger hvor det ikke helt har gått veien for De Sciglio har han spilt seg opp en del denne sesongen. Få virkelig svake kamper og en spiller som stort sett har vært til å stole på.

Gomez – 6,5 – Børs: 5,96 – 11(7) kamper Mange var usikre på hva vi fikk med den paraguyanske stopperen, og etter en sesong sitter redaksjonen igjen med et positivt inntrykk. Slet litt innledningsvis, men har levert solide prestasjoner i flere viktige kamper denne sesongen. En mann å satse på!

Paletta – 5,5 – Børs: 5,66 – 32 kamper Skepsisen var stor når Paletta var ansett som en viktig spiller, men frem til jul leverte Paletta virkelig varene. Siden den gang har det ikke vært all verden å juble for, og med fem røde kort har han også kostet poeng i flere kamper. Meget solid til tider, men har ikke klart å opprettholde nivået.

Romagnoli – 7,0 – Børs: 6,11 – 29 kamper Den klart beste forsvarsspilleren i dette laget. Stort sett levert veldig solid når han har spilt, sett bort fra katastrofekampen mot Torino. Blir en svært viktig brikke i årene som kommer.

Vangioni – 6,0 – Børs: 5,72 – 11(4) kamper Var så langt ute i kulda at det så ut til at han aldri skulle spille en kamp i Milan, men med store skadeproblemer fikk han sjansen og grep den. Har stort sett levert godt, men har også enkelte kamper hvor man ser grunnen til at han ikke fikk spille det første halvåret.

Zapata – 5,5 – Børs: 5,70 – 13(3) kamper Spilte knapt det første halvåret, men har fått noe mer tillit etter jul og har spilt forholdsvis godt. Dessverre ødelegger katastrofekampene mot Crotone og Empoli for det som egentlig har vært en ganske god vårsesong for colombianeren.

Midtbanespillere: Bertolacci – 6,0 – Børs: 6,17 – 12(6) kamper Fryktelig skadeplaget, men har levert mange gode kamper når han har vært skadefri. Har kvaliteter både offensivt og defensivt og laget har ofte levert gode resultater med Bertolacci på banen.

Bonaventura – 7,5 – Børs: 6,62 – 22 kamper Milans klart beste spiller på vår spillerbørs denne sesongen, og man kan lure på hvordan ting ville sett ut om han ikke hadde blitt skadet mot Udinese. Leverte 6.0 eller lavere i bare tre kamper, hvilket innebærer at han leverte i så godt som alle kamper han spilte denne sesongen. Blir svært viktig kommende sesong.

Mati Fernandez – 5,5 – Børs: 5,83 – 8(5) kamper I likhet med hos Bertolacci har det vært for mange skadeavbrekk, men chileneren har tidvis vist at han har noe å tilføre dette laget. Er en mulig signering foran kommende sesong, og i enkelte kamper har Mati bevist at han har noe å gjøre i Milan.

Honda – 4,5 – Børs: 5,67 – 2(7) kamper Ikke vært i nærheten av laget denne sesongen, og sett bort fra det strålende innhoppet mot Bologna har Honda vært fryktelig svak når han har fått muligheten.

Kucka – 5,5 – Børs: 5,56 – 26(7) kamper Har spilt mye og gjort en ålreit jobb, men ikke klart å prege laget i stor nok grad. Mangler en del ferdighetsmessig og hatt en del svake perioder denne sesongen, men skal også ha for noen svært gode enkeltkamper.

Locatelli – 6,5 – Børs: 5,75 – 19(9) kamper Grep sjansen med begge hender når Montolivo ble skadet og har imponert i sin første sesong. Fått 28 kamper, scoret vinnermålet mot Juventus og etablert seg på U21-landslaget. Var strålende i første halvdel av sesongen, men har variert noe mer etter hvert. Uansett en svært solid sesong fra en unggutt man ikke hadde store forventninger til før sesongen startet.

Montolivo – 5,5 – Børs: 5,67 – 9 kamper Åpnet sesongen veldig svakt, men spilte seg litt opp før han ble langtidsskadet. Kom tilbake helt på tampen av sesongen og presterte godt i de kampene.

Pasalic – 5,5 – Børs: 5,57 – 20(7) kamper 22-åringen kom på lån foran sesongen og hadde levert en solid sesong i Monaco før det. I Milan maktet han aldri å prege laget ordentlig, selv om han scoret noen viktige mål. Hadde et par helt grusomme kamper, men skal ha for kapasiteten som var viktig for Milan i flere kamper denne sesongen.

Poli – 5,5 – Børs: 6,0 – 3(10) kamper Fikk ikke mye tillit denne sesongen, men har gjort en ærlig innsats hver gang han har kommet inn. Har nok spilt sin siste kamp i Milan.

Sosa – 5,5 – Børs: 5,72 – 16(3) kamper Mange stusset når den 31 år gamle argentineren ble hentet inn på tampen av vinduet, og Sosa kom aldri til sin rett. Hatt noen fine matcher, og har periodevis vært viktig, men totalt sett en skuffelse.

Angrepsspillere: Bacca – 5,0 – Børs: 5,73 – 28(6) kamper Ble toppscorer, men har på ingen måte prestert så godt som man forventer. Akseptabel målstatistikk, men har frustrert mange med sine manglende ferdigheter utenfor boksen, og ble tidvis satt ut av laget.

Deulofeu – 7,5 – Børs: 6,47 – 16(2) kamper Kom inn som et friskt pust i januar og var helt avgjørende for at Milan klarte Europa. Tilførte laget noe nytt med sin vanvittige hurtighet, og har hatt bra med målpoeng. Presterte noe ustabilt, men skapte mye og var Milans kanskje beste spiller etter jul.

Lapadula – 6,5 – Børs: 6,24 – 13(16) kamper Har spilt en hel del, men ikke fått tillit fra start i lange perioder. Har likevel vist at han har noe å tilføre laget, med stor kapasitet og vilje til å jobbe for laget. Burde scoret flere mål, men har vært en viktig del av laget når han har fått tillit.

Luiz Adriano – 4,0 – Børs: 5,00 – 1(6) kamper Igjen en enorm skuffelse, og i januar var det slutt. Solgt, etter det som aldri ble det oppholdet noen av partene håpet på.

Niang – 5,5 – Børs: 5,96 – 13(5) kamper Totalt sett ble det en skuffende sesong for Niang, men man skal på ingen måte glemme at han før skadeavbrekket i høst var blant de som leverte best. Ble lånt ut i siste halvdel av sesongen. Har ferdigheter til å utrette noe for dette laget, men må bli mer stabil.

Ocampos – 6,0 – Børs: 6,00 – 4(8) kamper Imponerte ikke i de første kampene, men fikk etter hvert vist at han har spennende ferdigheter og gode fysiske forutsetninger for å lykkes. Kjøpes neppe ut etter lånet, men har vist seg som en spiller som kan lykkes på dette nivået.

Suso – 8,0 – Børs: 6,46 – 36(1) kamper Var god forrige sesong, men i inneværende sesong har han virkelig slått igjennom for fullt. Levert mengder med målpoeng og skapt flere sjanser enn noen andre i Milan. Var helt enorm frem til han pådro seg en liten skade i januar og til slutt måtte ha en pause i april. Etter skadeavbrekket viste han seg igjen som en klassespiller.

Montella – 6,01 (6,5) Totalt sett er ikke en sjetteplass mer enn det må være, og Milan har hatt noen fryktelig svake perioder, spesielt på slutten av sesongen. Montella har dog fått på plass et lag med en tydelig spillestil, spilt på lagets styrker og oppnådd noen resultater vi ikke har vært nært de siste sesongene. Det ga blant annet et trofé, og totalt sett ble hans første år som Milan-trener forholdsvis bra.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page