top of page

Spillervurderinger – Sesongen 2015/16 – Del 2Gjennom hele sesongen har vi vurdert spillerne etter hver kamp, og nå skal vi gjøre den endelige spillervurderingen for sesongen 2015/16. Spillervurderingene kommer i to deler. Du kan lese vurderingene for keeperne og forsvarsspillerne i del 1. I denne delen ser vi nærmere på midtbane- og angrepsspillerne.

Vurderingene gjøres med utgangspunkt i det italienske vurderingssystemet, hvor skalaen går fra 0-10. Utgangskarakteren er 6,0 og det benyttes halvkarakterer, hvilket innebærer at det skal langt mer til for å få en topp- eller bunnkarakter. Den svakeste karakteren som er delt ut denne sesongen er 2,5(Alex mot Roma), mens vi har gitt ut 8,0 ved fire anledninger. Vi gjør forøvrig oppmerksom på at det ikke ble delt ut karakterer i 0-1-tapet mot Bologna. Dette skyldes at kampen ble spilt 15.00 på en onsdag og at ingen i redaksjonen hadde mulighet til å se kampen. Det er heller ikke gitt karakter i cupens første runde da kampen ikke ble vist på TV. I oppsummeringen vil det gis en samlet karakter for hele sesongen, en for cup og en for seriespillet (For at man skal få karakter i en kamp må man spille minst 30 minutter, med mindre man har svært stor innvirkning på kamputfallet).

Midtbanespillere:

Andrea Bertolacci – 5,83 (23 kamper). Serie A – 5,79 (22 kamper), Coppa Italia (1 kamp). Den 25 år gamle midtbanespilleren kostet 20 millioner euro, og dermed var det knyttet store forventninger til hva han skulle levere. Dessverre har han ikke levd helt opp til forventningene, selv om han i perioder har levert forholdsvis godt. Vært noe skadeplaget og har aldri funnet formen, men fått vist at han har ferdigheter både offensivt og defensivt. Noterte seg for ett mål og én assist i debutsesongen og må levere bedre neste år om han skal rettferdiggjøre prislappen.

Giacomo Bonaventura – 6,35 (37 kamper). Serie A – 6,36 (32 kamper), Coppa Italia – 6,3 (5 kamper). Bonaventura imponerte alle etter overgangen fra Atalanta forrige sesong, og har fulgt opp med strålende prestasjoner også i år. Syv mål og ni målgivende lar seg høre fra venstrekanten! Har ferdigheter til å skape ubalanse hos motstanderen med sin eminente teknikk og gode rykk. Har periodevis prestert på et helt annet nivå enn de fleste andre i laget, men avsluttet sesongen svakt og har ikke vært i form de siste 10 serierundene. Hadde et snitt på 6,57 i serien før dette, men var noe preget av skadeplager på tampen av sesongen. Soleklart høyest snitt på vår spillerbørs denne sesongen, og burde absolutt vært med Italia til EM. Årets spiller nesten uansett hvilke parametre man måler ut fra.

Giacomo Bonaventura var Milans klart beste spiller på vår børs denne sesongen.


Nigel de Jong – 5,1 (5 kamper, alle i Serie A). Ingen var bedre enn de Jong forrige sesong, men dessverre ble det en katastrofal sesong i 2015/16. Startet sesongen forholdvis svakt, ble satt ut av laget og fikk rødt når sjansen bydde seg på ny. Endte dermed med bare 5 kamper før han forsvant til USA i januar. En trist avslutning på tiden i Milan, hvor de Jong bør huskes som en ruvende skikkelse fra forrige sesong.

Keisuke Honda – 5,73 (26 kamper). Serie A – 5,71 (21 kamper), Coppa Italia – 5,88 (5 kamper). Startet sesongen helt grusomt og ble tidlig satt ut av laget. Responderte godt på det og kom tilbake i kjempeform. Spilte til 6,5 i snitt på vår børs fra 17 til 27 serierunde, men siden det har han i likhet med resten av laget vært inne i en dårlig periode. Kom opp i høyst akseptable ni målgivende, men burde definitivt scoret mer enn det ene han endte sesongen med. Ryktes både hit og dit, men kan også bli værende i Milano.

Juraj Kucka – 5,87 (31 kamper). Serie A – 5,85 (27 kamper), Coppa Italia – 6,0 (4 kamper). Karakteren gir egentlig ikke noe godt inntrykk av slovakens prestasjoner denne sesongen, men reflekterer det som må kunne kalle høyst variable prestasjoner. Alt fra 3,5 til 8,0 er gitt og i enkelte kamper har det vært frustrerende å se på Kucka. Han har dog vært viktig med sin enorme kapasitet, duellstyrke og vilje. Jeg har blitt glad i ”Tanksen” denne sesongen, og har tro på at han kan overbevise ytterligere neste sesong. Fem målpoeng, elleve gule kort og en mann for storkampene er det man fikk fra krigeren Kucka, men stabiliteten må bedres til neste sesong.

Manuel Locatelli – 5,0 (1 kamp, i Serie A). Fikk sin debut mot Roma, og det ble noe tøft. Viste at han har ferdigheter med ball, men ble også tidvis avslørt på manglende erfaring fra dette nivået. Får antagelig flere sjanser neste sesong.

Jose Mauri – 6,19 (8 kamper). Serie A – 6,0 (4 kamper), Coppa Italia – 6,38 (4 kamper). Det tok sin tid før unge Mauri fikk prøve seg, men når han først fikk spilletid grep han muligheten med begge hender. Imponerte med gode basisferdigheter og kapasitet til å bidra begge veier. Fikk notert seg for én målgivende pasning, og har vist at han har noe å bidra med på dette laget. Stod frem på tampen av sesongen når de fleste andre sviktet.

Riccardo Montolivo – 5,58 (32 kamper). Serie A – 5,58 (30 kamper), Coppa Italia – 5,5 (2 kamper). Kapteinen har ikke hatt noen god sesong, og har slitt både for klubb- og landslag etter ankelbruddet i 2014. Har en strålende pasningsfot og kan diktere tempoet i kamper, men blir for ofte avslørt defensivt. Har også en lei tendens til å ødelegge rytmen i angrepsspillet ved å dra ned tempoet. Skuffende med bare to målpoeng, men 31-åringen har fått ny 3-årskontrakt til tross for en fryktelig svak sesong.

Antonio Nocerino – 5,5 (2 kamper). Serie A – 5,0 (1 kamp), Coppa Italia – 6,0 (1 kamp). Var utlånt forrige sesong, og ble forsøkt lånt ut/solgt før sesongen uten at det lyktes. Fikk ikke nevneverdig med spilletid og forlot klubben til fordel for Orlando i vintervinduet.

Andrea Poli – 5,63 (12 kamper). Serie A – 5,56 (8 kamper), Coppa Italia – 5,75 (4 kamper). Man vet hva man får med Poli. Han jobber hardt, dekker store rom og løper til han dør. Dessverre er det også noe begrenset til akkurat dette, og han har lite å bidra med i det som skal være et topplag. Skal ha for å levere 3 målgivende på 12 kamper, men er ikke god nok for Milan.

Suso – 5,0 (2 kamper). Serie A – 5,0 (1 kamp), Coppa Italia – 5,0 (1 kamp). Fikk aldri nevneverdig med tillit under Mihajlovic og ble lånt ut til Genoa i januar. Der har han vært strålende og scoret hele seks mål. Det ventes at 22-åringen skal få sjansen i Milan kommende sesong, med mindre Genoa lykkes med å låne ham i ytterligere en sesong.

Angrepsspillere:

Carlos Bacca – 5,97 (38 kamper). Serie A – 5,88 (36 kamper), Coppa Italia, 7,25 (2 kamper). Bacca ble hentet for å score mål og det har han gjort! 20 mål og 4 assist på 38 kamper er høyst akseptabelt fra colombianeren, som periodevis har vært strålende. Mellom den 16 og 25 serierunden hadde han et snitt på 6,72, og det har vært flere slike gode perioder. Problemet er at han også har kamper og perioder hvor han knapt bidrar med noe som helst. Er utelukkende en måljeger og har så godt som ingenting å bidra med i det oppbyggende spillet. Alt i alt en ok+ debutsesong, men kan forsvinne om det kommer et godt bud.

Balotelli og Bacca har, sammen med Niang, vært Milans beste angrepsspillere på vår børs for 2015/16.


Mario Balotelli – 6,0 (15 kamper). Serie A – 6,0 (13 kamper), Coppa Italia – 6,0 (2 kamper). Etter et mislykket opphold i Liverpool vendte SuperMario tilbake til Milano, og han startet strålende. 25-åringen herjet mot Inter, Palermo og Udinese, men så kom skaden som har ødelagt sesongen. Spilte ikke igjen før i andre halvdel av sesongen og siden da har prestasjonene variert langt mer. 3 mål og 1 assist er ikke all verden som spiss, men man ser at ferdighetene er der. Om det mentale kommer på plass kan han bli vanvittig god, men det har man visst lenge. Tilbake til Liverpool etter avsluttet lån, men det snakkes om en ny avtale.

Kevin Prince-Boateng – 5,5 (6 kamper). Serie A – 5,66 (3 kamper), Coppa Italia – 5,33 (3 kamper). Ble hentet tilbake til Milan i januar, men har ikke klart å prege laget. Startet godt med scoring og tekniske finesser, men har ikke utrettet nok. Begrenset med sjanser, og det er bekreftet at han forlater klubben i sommer.

Alessio Cerci – 5,72 (9 kamper). Serie A – 5,88 (8 kamper), Coppa Italia – 5,0 (1 kamp). Man fikk litt troen på Cerci i perioder på våren 2015, og det var mulig å ha det i høst også. Dessverre var det enten himmel eller helvete, og Cerci presterte omtrent annenhver kamp. Det ble ikke akseptert under Mihajlovic og i januar ble låneordningen med Atletico avsluttet og Cerci forlot Milan.

Luiz Adriano – 5,83 (21 kamper). Serie A – 5,82 (19 kamper), Coppa Italia – 6,0 (2 kamper). Brasilianeren har tidligere herjet i Champions League og skulle utgjøre et fryktet spisspar med Bacca, men det har ikke helt blitt den sesongen man hadde håpet på for Luiz Adriano. 6 mål og 4 assist er ikke all verden, men basert på mengde spilletid er det akseptabelt. Jobber utrettelig, er sterk i oppspillsfasen og en god hodespiller, men må skape mer enn hva han har gjort denne sesongen. Var fryktelig nært en Kina-overgang i januar, og det spørs om han forblir på Milanello over sommeren.

Jeremy Menez – 5,2 (5 kamper). Serie A – 4,75 (4 kamper), Coppa Italia – 7,0 (1 kamp). Franskmannen var fantastisk i fjorårssesongen, men har knapt spilt i 2015/16 grunnet en skade i ryggen. Totalt ute av form når han kom tilbake og har ikke fått noe ut av sesongen. Prestert fryktelig svakt i de seriekampene han spilte, men får ta med seg at han har scoret 4 mål på 5 kamper.

M’Baye Niang – 6,0 (19 kamper). Serie A – 6,03 (14 kamper), Coppa Italia – 5,9 (5 kamper). Stortalentet fikk endelig gjennombruddet på utlån hos Genoa forrige sesong, og har denne sesongen bevist at han har kapasitet til å bli en stor spiller også i Milan, selv om mye av sesongen har blitt ødelagt av skader. Har fantastiske forutsetninger fysisk og teknisk, men mangler litt mentalt og på forståelsen av spillet. Fikk dog til et godt samspill med Bacca, og poengsnittet til Milan har vært betydelig bedre med Niang på laget enn uten. 8 mål og 4 assist er godkjent, og med en skadefri sesong kan han bli en nøkkelspiller kommende sesong.

Trener:

Sinisa Mihajlovic – 5,83 (36 kamper). Serie A – 5,81 (31 kamper), Coppa Italia – 6,0 (5 kamper). Det var aldri perfekt under Sinisa Mihajlovic, men han bygget etter hvert et Milan-kollektiv som så relativt solid ut. Etter en varierende innledning på sesongen begynte Milan å klatre på tabellen, og i mars så det ut til at Champions League var godt innenfor rekkevidde. Dessverre ventet en litt svak periode og da stoppet Berlusconis tålmodighet. På noe uforståelig vis fikk Miha sparken, til tross for full støtte i spillergruppen og en akseptabel tabellposisjon. Man kan lure på hvordan sesongavslutningen ville sett ut med Mihajlovic som trener, og serberen ble en høyt verdsatt mann hos mange Milan-supportere til tross for en varierende sesong.

Christian Brocci – 5,0 (7 kamper). Serie A – 4,75 (6 kamper), Coppa Italia – 6,5 (1 kamp). Det startet godt med en seier over Palermo, men siden er det lite som har tydet på at Brocchi er klar for å lede et lag som Milan. Serieavslutningen ble en katastrofe, til tross for en heldig seier mot Bologna, og Milan har ikke sett verre ut på lang tid. Det ble riktignok en opptur med en god prestasjon i Coppa Italia-finalen, men totalt sett har Brocchis korte periode som trener vært en fadese.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page