top of page

Spillervurderinger – Sesongen 2015/16 – Del 1Gjennom hele sesongen har vi vurdert spillerne etter hver kamp, og nå skal vi gjøre den endelige spillervurderingen for sesongen 2015/16. Spillervurderingene kommer i to deler, og vi starter med keeperne og forsvarsspillerne.

Vurderingene gjøres med utgangspunkt i det italienske vurderingssystemet, hvor skalaen går fra 0-10. Utgangskarakteren er 6,0 og det benyttes halvkarakterer, hvilket innebærer at det skal langt mer til for å få en topp- eller bunnkarakter. Den svakeste karakteren som er delt ut denne sesongen er 2,5(Alex mot Roma), mens vi har gitt ut 8,0 ved fire anledninger. Vi gjør forøvrig oppmerksom på at det ikke ble delt ut karakterer i 0-1-tapet mot Bologna. Dette skyldes at kampen ble spilt 15.00 på en onsdag og at ingen i redaksjonen hadde mulighet til å se kampen. Det er heller ikke gitt karakter i cupens første runde da kampen ikke ble vist på TV. I oppsummeringen vil det gis en samlet karakter for hele sesongen, en for cup og en for seriespillet (For at man skal få karakter i en kamp må man spille minst 30 minutter, med mindre man har svært stor innvirkning på kamputfallet).

Keepere:

Christian Abbiati – 6,0 (6 kamper). Seriespill – 6,5 (1 kamp), cupspill – 5,9 (5 kamper). Det har ikke blitt veldig mye spilletid for Abbiati denne sesongen, men han har stort sett gjort sine ting greit når han har fått muligheten. Han stod alle kamper sett bort fra finalen i cupen, men her har det vært såpass svak motstand at det er vanskelig å si veldig mye om Abbiatis prestasjoner. I serien ble det én kamp, hvor han leverte en solid opptreden mot Chievo. Takket av som Milan-spiller etter sesong og legger nå skoene på hylla.

Diego Lopez – 5,75 (8 kamper, alle i Serie A). Spanjolen var blant Milans desidert beste spillere i fjorårssesongen og var ventet å være et selvskrevent førstevalg også denne sesongen. Slik startet det også, og Diego Lopez stod relativt godt i innledningen av sesongen. Han var dog noe preget av en skade og etter en svak kamp mot Torino ble det besluttet å forsøke en annen løsning. Når Donnarumma presterte slik han gjorde valgte man å gjennomføre en operasjon for Lopez, og siden har han ikke stått noen kamper.

Gianluigi Donnarumma – 6,22 (29 kamper). Seriespill – 6,21 (28 kamper), cupspill – 6,5 (1 kamp).

Ikke veldig mange hadde nevneverdig kjennskap til Donnarumma før sesongen, og mange fikk hakeslepp når han plutselig var i startoppstillingen mot Sassoulo. Det ble ikke en spesielt god debut, men siden har ikke 99-modellen sett seg tilbake. At en keeper som var 16 år i store deler av sesongen leverer en sesong på dette nivået er nesten uhørt. Det er et ufattelig stort talent Milan nå har i buret, og til tross for en rekke interesserte klubber i utlandet virker det som om Gigio vil bli i klubben i lang tid. Holdt nullen i 11 av 30 kamper, og slapp inn under ett mål i snitt per kamp.

Forsvarsspillere:

Ignazio Abate – 6,06 (25 kamper). Seriespill – 6,08 (24 kamper), cupspill – 5,5 (1 kamp). Milans høyreback har vært noe skadeplaget denne sesongen, men har stort sett prestert godt når han har vært skadefri. Fra den 19. serierunden til den 31. fikk han ikke under 6 på vår børs, og dette sier noe om en stabilt presterende spiller. Abate har vært kaptein ved noen anledninger denne sesongen og stått frem som en leder. Spesielt defensivt har han levert solid, men med bare et mål og en assist har det vært noe tynn uttelling offensivt.

Alex – 5,9 (23 kamper, alle i Serie A). Brasilianeren fikk ikke sjansen i starten av sesongen, men vant etter hvert Mihajlovics tillit. Under serberens ledelse leverte Alex en solid sesong og var en viktig del av det som i lange perioder var et relativt solid Milan-lag. Dessverre kollapset det fullstendig på slutten av sesongen, og da var Alex blant Milans aller verste spillere. Avsluttet med en katastrofekamp mot Roma og kan se ut til å være ferdig i klubben.

Luca Antonelli – 6,11 (31 kamper). Seriespill – 6,02 (28 kamper), cupspill – 7,0 (3 kamper). Sesonginnledningen var ikke all verden for Antonelli, men utover i sesongen løftet venstrebacken seg voldsomt. Det har riktignok vært noen svært svake kamper, men det er også få Milan-spillere som har levert så mange gode kamper som Antonelli i 2015/16. Har scoret tre mål og servert to målgivende pasninger denne sesongen, og har blitt kjent for sin angrepsvilje og det strålende drivet offensivt. Defensivt mangler en del på posisjoneringsevne, men alt i alt har Antonelli levert en forholdsvis god sesong.

Davide Calabria – 6,06 (8 kamper). Seriespill – 6,17 (6 kamper), cupspill – 5,75 (2 kamper). Den unge høyrebacken har ikke fått så mange sjanser denne sesongen, men har stort sett klart seg godt når han har fått muligheten. I seriespillet har han faktisk høyest snitt av Milans backer, og mot Roma fikk han også med seg en målgivende ut av sesongen. Han har vist sine offensive kvaliteter med en god innleggsfot, bra tempo og stor angrepsvilje. Defensivt er det en del å ta tak i, og på sine seks seriekamper har han klart å pådra seg fire gule. Det kan man forhåpentligvis ta tak i og det må være lov å håpe at 96-modellen får mer spilletid neste sesong.

Mattia De Sciglio – 5,37 (27 kamper). Seriespill – 5,29 (21 kamper), cupspill – 5,7 (6 kamper). Den en gang så lovende backen har hatt en blytung sesong. Han har vært en del inn og ut av laget, hovedsaklig grunnet at han ikke har prestert godt nok. I det store og hele har han ikke hatt noen perioder eller kamper hvor han har stått frem, selv om det ved enkelte anledninger har vært helt godkjent. Man kan se at De Sciglio har ferdigheter, men han spiller totalt blottet for selvtillit og knyttes stadig til nye klubber. I Milan virker mange å ha mistet tålmodigheten med backen og det har ikke blitt bedre denne sesongen.

Rodrigo Ely – 4,5 (3 kamper).

Det ble ingen stor sesong for Rodrigo Ely, som forhåpentligvis kommer sterkere tilbake neste år.


Etter en bunnsolid oppkjøring var Ely selvskreven i startoppstillingen i første seriekamp mot Fiorentina. Etter 9 minutter fikk han gult kort, og i det 36. kom det andre. Han var tilbake i laget mot Genoa og gjorde en god kamp der, men så sviktet det fullstendig i 0-4-fadesen mot Napoli. Siden har det ikke blitt spilletid for Ely, men ifølge rapportene skal han prestere godt på trening og kan være tiltenkt en plass til kommende sesong. Denne sesongen kan man bare glemme så fort som mulig, selv om det ble lite spilletid.

Phillipe Mexes – 5,78 (7 kamper). Seriespill – 6,13 (4 kamper), cupspill – 5,33 (3 kamper). Franskmannen har ikke fått veldig mye spilletid denne sesongen, men i seriespillet har han levert relativt solid når han har måttet i aksjon. Var strålende mot Lazio i den ellevte serierunden, hvor han også fikk med seg en scoring. Som vanlig hissig, med fire gule kort i serien i det som antagelig blir hans siste sesong som Milan-spiller.

Alessio Romagnoli – 6,02 (38 kamper). Seriespill – 5,96 (33 kamper), cupspill – 6,5 (5 kamper). Midtstopperen ble kjøpt for en god slump penger forrige sommer, og det var knyttet store forventninger til 21-åringen. Han har på mange måter innfridd forventningene og han var lenge blant Milans beste spillere denne sesongen. I første halvdel av sesongen var han strålende, og viste en ro man knapt trodde var mulig hos en så ung midtstopper. Han har fantastiske fysiske forutsetninger og har også vist seg som en svært god ballspiller, men etter et skadeavbrekk i våres har han vært relativt svak. Det gjør at snittet ikke blir skyhøyt, men totalt sett har sesongen vært meget bra.

Christian Zapata – 5,75 (20 kamper). Seriespill – 5,75 (16 kamper), cupspill – 5,75 (4 kamper). Christian Zapata startet sesongen strålende og var blant Milans mest toneangivende spillere de første seks kampene, men så gikk det som det ofte går med colombianeren. Konsentrasjonen sviktet og han leverte en svak kamp mot Genoa før han fulgte opp med en katastrofematch mot Napoli. Da fikk Mihajlovic nok, og stopperen ble benket i en lengre periode. Tilbake i laget leverte han etter hvert relativt gode prestasjoner, og i enkeltkamper har han stått frem som en fantastisk spiller. Har alt som skal til, sett bort fra at det mentale svikter i perioder. Nå går det mot ny kontrakt for 29-åringen og knekker noen koden for å få en konsentrert Zapata kan han levere på et høyere nivå enn hva han totalt sett har gjort denne sesongen.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page