top of page

Spillervurderinger: Roma-Milan

 

Milan tapte toppkampen mot Roma på bortebane mandag kveld. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret.

Det ble med Radja Nainggolan sin scoring etter en drøy time på Olimpico, og dermed tapte Milan sin første kamp siden smellen mot Genoa (3-0) 25. oktober.

Donnarumma – 6,0 – Unggutten begynner å vise seg fra en menneskelig side, hvilket ikke er så rart i seg selv. Har ikke allverdens å gjøre og redder de skuddene som kommer, men spørsmålet er om ikke kunne tatt vinnermålet også, selv om det er godt plassert. Rolig og fin med ballen i beina.

Abate – 6,5 – Strålende defensivt, hvor han har god kontroll på både Perotti, Emerson og sin tidligere lagkamerat El Shaarawy. Gir 100% i samtlige dueller og kommer godt ut av de fleste, men litt få offensive bidrag på yttersiden av Suso.

Paletta – 6,0 – Paletta hadde god kontroll på Dzeko i luften, men bosnieren kom likevel til to gode muligheter på grunn av Paletta. På den første sjansen er det dårlig kommunikasjon med Romagnoli, mens han på egenhånd surrer det til og forærer Dzeko en mulighet etter hvilen. Bortsett fra det er veteranen relativt trygg.

Romagnoli – 6,5 – Unggutten får litt vanskelige forhold når han har ansvaret for å starte spillet bakfra. Roma presset høyt og Milan hadde lite bevegelse foran ballfører. Det holder på å gå galt et par ganger, men den tidligere Roma-spilleren slipper unna med skrekken. Dårlig kommunikasjon med Paletta da Dzeko kom til en av sine gode muligheter.

De Sciglio – 5,5 – Er litt for ofte ute av posisjon og står for høyt, men slipper unna med det mot Roma. Blir alt for lite med fremover og byr ikke på noen form for støtte på utsiden av Niang.

Bertolacci – 5,5 –Hans første kamp på fire måneder og kommer greit fra det mot en sterk motstander. God med ball, men mangler litt kreativitet på siste tredjedel og velger ofte å slippe ballen i det samme rommet.

Locatelli – 5,5 – Imponerer defensivt og begynner å bli godt vant i rollen sin. Dessverre er ikke unggutten på nett når det gjelder som mest og kommer seg ikke oppi Nainggolan før scoringen. Forsøker å gjøre det godt igjen med en blokkering, men han kommer for sent. Fortsatt en del skumle pasninger på tvers på midten, men slipper med skrekken denne gangen.

Pasalic – 6,5 – Er i ferd med å finne sin plass på midten og utkjemper en hard kamp med De Rossi og Nainggolan. Litt mer defensiv enn vi har sett tidligere, noe som var fornuftig mot sterke motstandere. Dessverre går det på bekostning av de offensive bidragene.

Suso – 6,5 – Gjør en del bra med ball og skaper noen sjanser, men det er ikke helt den utgaven av spanjolen vi har sett tidligere i høst. Er nære en assist til Lapadula, men spissen kommer akkurat for sent til å pirke ballen over linja.

Lapadula – 6,5 – Gjør egentlig en ganske god kamp og kommer til et par nesten-muligheter i tillegg til at han jobber utrettelig. Han er centimetre fra å gi laget ledelsen på et lurt innlegg fra Suso, i tillegg til å skaffe straffespark når han blir felt av en klønete Szczesny. God til å holde på ballen og er blitt en reell utfordrer til spissplassen, selv når Bacca er tilbake fra skade.

Niang – 4,0 – Franskmannen er dessverre ikke på nett og det er meget spesielt at han får fullføre kampen, for dette var tynn suppe. Forsøker seg gang på gang, men det blir forutsigbart og Niang må spørre Rudiger pent om han kan slippe ham ut av lomma snart. I tillegg til å ikke gjøre noe som helst konstruktivt misbruker han for andre gang på rad et straffespark, som hadde gitt Milan 0-1, med et helt håpløst tilløp. Det er godt å høre at Niang selv syns Lapadula skal ta den neste.

Innbyttere:

Luiz Adriano – I/V – Tilfører ikke all verden i innhoppet sitt. Skusler bort ballen de gangene han får den og har ikke ferdighetene som kreves på dette nivået.

Honda – I/V – Utretter absolutt ingenting. Det nærmer seg nok slutten for japaneren.

Fernandez – I/V – Får ikke til noe som helst og alt han gjør ser ut som et slit for chileneren. Det går for sent både med og uten ball. Får muligheten helt på tampen, men skuddet blir for svakt.

Montella – 6,0 – Milan er fullt på høyde med Roma og skaper flere store sjanser enn vertene, men kvaliteten på de nest beste i laget kommer virkelig frem i denne kampen. Når laget havner under har dessverre ikke Montella så mye vettugt å gjøre fra sidelinjen. Spørsmålet er om man like gjerne kunne kastet innpå noen unggutter fremfor de eldre spillerne som gang på gang har vist hvor lite de har å tilføre når det kommer til å skape trykk og forandre et kampbilde. Savnet av Carlos Bacca og spesielt Giacomo Bonaventura blir svært synlig mot et så godt lag som Roma. Det er synd for Montella at han ikke har et godt alternativ til Niang når han er så fraværende.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page