Spillervurderinger: Palermo – Milan

Milan tok endelig en borteseier igjen, den første siden midten av oktober faktisk! Cerci og Menez scoret målene i 2-1-seieren mot Palermo. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret:

Diego Lopez – 6,0 – Kan ikke gjøre nevneverdig med straffen, selv om han går riktig vei. Gjør et par rutineredninger, men settes ikke på de store prøvene ellers. Litt passiv i forkant av Vazquez kjempesjanse, men kommer fint ut når pasningen slås.

Abate – 6,5 – Fin involvering i forkant av det første målet, men er ikke veldig aktiv fremover utover i kampen. Bra kontroll defensivt og god i frispillingsfasen.

Mexes – 5,5 – Sliter med posisjoneringen og ser ut til å være noe ukonsentrert i dette oppgjøret. Tar for lite ansvar for ryddejobben defensivt. Sover i forkant av straffen og kjempesjansen til Vazquez.

Paletta – 5,5 – Spiller i det store og hele en god kamp, og ser langt bedre ut enn sin stoppermakker i det meste av kampen. Sterk i duellene og bra til å lese spillet, men sliter med tempoet langs bakken. Blir straffet for det når han feller Belotti innenfor 16-meteren, og når Dybala drar seg enkelt forbi i forkant av den omtalte kjempesjansen.

Antonelli – 7,0 – Meget frisk fremover og er et aktivum gjennom hele kampen. Bryter strålende foran ved en rekke anledninger og skaper gode kontringsmuligheter med sin offensive innstilling. Viktig bidrag til den første borteseieren siden oktober!

Van Ginkel – 6,5 – Fortsetter den positive trenden. Strålende innlegg på 1-0-scoringen, men bidrar ellers litt lite fremover. Solid jobb defensivt og trygge valg med ball.

De Jong – 5,5 – Usedvanlig lite involvert, noe som skyldes at Milan angrep mye bredt. Totalt sett blir det en noe svak kamp fra De Jong. En del unødvendige feil med ball og sliter med å dekke rommet sentralt grunnet Palermos overtall.

Bonaventura – 6,0 – Den på midtbanen som involverer seg mest. Kombinerer bra med Antonelli når han trekker ut mot venstre, men hadde tydelig fått beskjed om å balansere bak Antonelli og Menez.

Cerci – 6,0 – Scorer endelig sitt første mål i Milan-trøya! Ikke det vakreste fotballmålet jeg har sett, men fryktelig mye verdt for både laget og Cerci selv. Vil i overkant mye og ender opp med å utfordre i vanskelige situasjoner, men skal ha for å skape ubalanse i Palermos bakre ledd.

Destro – 5,5 – Mer involvert enn vi har sett ham i noen kamper, men sliter veldig med å prege kampbildet. Scorer, men blir avblåst for en marginal offside. Går for ofte i offside, og er ikke god nok til å holde på ballen.

Menez – 7,5 – Det er ikke lett å si noe om Menez kamp totalt sett, men avgjørende er han uten tvil. Starter angrepet som gir 1-0 og gjør alt selv når han på nydelig vis scorer det avgjørende målet, forøvrig det 16. for sesongen. Overraskende bra jobb defensivt, men er i perioder helt anonym. Avgjørende for seier, men egentlig ikke noen stor kamp fra franskmannen.

Innbyttere:

Pazzini – I/V – Ser ut til å ha en målsetning om å komme seg i offside mer enn Destro. Blir nesten et frustrasjonsmoment at han settes inn. Fin jobb i forkant av det siste målet når han skaper trøbbel for Palermo med sin fysikk.

Suso – I/V – Vil i likhet med Cerci litt mye og det ender i noen balltap. Bra fart og viser seg som en direkte spiller. Nært å skape en stor sjanse når han kjører en solokontring med et 60-metersløp.

Poli – I/V – Inn på overtid.

Inzaghi – 6,5 – Den første borteseieren siden oktober smakte godt, og det er nydelig å se gleden hos Pippo når det avgjørende målet kommer. Det er ikke ofte han har fortjent skryt for taktikken denne sesongen, men her viser han taktisk forståelse ved å prioritere både angrep og frispilling bredt i banen når Palermo velger å overbefolke sentralt.