Spillervurderinger: Napoli – Milan

Milan fikk en blytung start på oppgjøret mot Napoli etter utvisning og straffe i mot før minuttet var gått. Diego Lopez reddet straffen og holdt Milan inne i kampen, men det ble til slutt enkelt for Napoli og det endte med 3-0-tap. Spillervurderingene får du her:

Diego Lopez – 7,5 – Holder Milan inne i kampen i nesten 70 minutter. Fantastisk strafferedning og varter opp med flere klasseredninger utover i kampen! Igjen kunne det blitt stygt uten den spanske keeperen. Vanskelig å gjøre så mye med målene.

De Sciglio – I/V – 40 sekunder. Rødt kort og straffe i mot. Natta.

Alex – 6,0 – Spiller lenge en veldig god kamp og har strålende timing i både taklinger og dueller. God når spillet foregår foran ham, men sliter når det går fort langs bakken. Svak posisjonering i forkant av straffen.

Paletta – 6,0 – Gjør en stor kamp i 70 minutter, hvor han rydder unna i stor stil, herjer i duellene og takler som Nesta. Derfra og ut er det lite som minner om legendestatus. Trekker seg når Hamsik skyter på 1-0, hvilket er utilgivelig som stopper på dette nivået, halvsover på 2-0 og posisjonerer seg som en full sjømann(les: Poli) mot slutten.

Bocchetti – 5,5 – Klarer seg helt greit på venstrebacken, men får en vanskelig oppgave når Napoli kan doble hver eneste gang. Fint med fremover én gang og slår et fantastisk innlegg, men det ender dessverre i stolpetreff. Tillater for mange innlegg.

Poli – 4,5 – Får en fryktelig vanskelig oppgave når han må gå ned som høyreback etter 1 minutt. Løser den greit en god stund, men etter hvert blir det lekestue for Insigne og etter hvert Mertens. Poli sliter veldig med posisjoneringen i forsvarsrekken og er helt ute av posisjon på både 0-2 og 0-3.

De Jong – 5,5 – Har en utakknemlig oppgave med én mann mindre mot Napoli i 90 minutter, men løser det i likhet med resten av laget ganske godt i en god stund. Burde vært mer våken på 0-1, men kan ikke lastes nevneverdig.

van Ginkel – 5,5 – Jobber godt i en midtbaneduo med De Jong i en lang periode, men må til slutt gi tapt for et Napoli som kommer i overtall gang på gang. Følger ikke Higuain på 2-0.

Honda – 4,5 – Fint driv med ballen og noen smålekne involveringer, men skaper ingenting og mister ballen ved utallige anledninger.

Destro – 5,0 – Gjør mye av det samme som rekkekamerat Honda. Skal ha for innsats og at han holder godt på ballen i en del situasjoner.

Bonaventura – 6,0 – Kommer ufattelig nært scoring når han header i stolpen i 1. omgang og er den friskeste spilleren offensivt. Gjør en solid jobb på midten og fungerer greit som bindeleddet mellom angrep og midtbane.

Innbyttere:

Pazzini – 5,0 – Se hva som skrives om Destro. Skaffer mange frispark.

Bonera – 3,5 – Det er noe Bonera over å komme inn på 0-0 og ligge under 3-0 et kvarter seinere. Kløner det skikkelig til med en elendig klarering på 1-0. Ikke direkte involvert i de andre baklengsmålene, men kommer aldri inn i kampen og ødelegger rytmen i forsvarsleddet.

Felicioli – I/V – Debuterer på tampen. Ivrig etter å vise seg frem, kanskje litt i meste laget.

Inzaghi – 4,5 – Får det fryktelig vanskelig med 10 mann i 90 minutter. Holder godt unna i lang tid og lykkes greit med taktikken, spesielt i 1. omgang. Byttene er det vanskelige å forstå, og Bonera inn for Bocchetti slo veldig lite heldig ut. Gir en unggutt et innhopp, tommel opp.