Spillervurderinger: Milan-Sassuolo (4-3)

Milan snudde på utrolig vis fra 1-3 til 4-3 i gårsdagens kamp. Du kan lese mer om kampen i vår oppsummering. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret:

Donnarumma – 5,5 – Havner fullstendig på halvdistanse på det første baklengsmålet og roter det til for seg selv der. Ikke mye å gjøre med de andre målene, og utover det har han ikke all verden å gjøre. Noen ok redninger på avslutninger fra distanse.

Abate – 4,0 – Herregud, for en hjerneblødning! Gir bort utligningsmålet med en ubegripelig feil og spiller i det store og hele en svak kamp. Virket å få høye skuldre etter det og slet veldig med å bidra med noe positivt i denne kampen.

Paletta – 6,0 – Glipper markeringen på Acerbi på 1-2 og blir dratt fryktelig langt ut av posisjon på 1-3. Defensivt er det en del grove feilvurderinger i denne kampen, men redder seg inn når han bestemmer seg for å fly et par meter og stange inn seiersmålet! Deilig!

Gomez – 5,0 – Aiaiai! Ute og kjører noe voldsomt til tider og blir fintet noe så brutalt på 1-3. Kompromissløs i duellene og forholdsvis bra med ball, men defensivt er det fryktelig naivt.

De Sciglio – 6,0 – Ikke involvert i noen av baklengsmålene og gjør i bunn og grunn en grei kamp defensivt. Blir også med fremover og får en assist, om den så er av det billige slaget.

Kucka – 5,5 – Har lite å bidra med i kamper som dette. Ikke spesielt god i frispillingsfasen og får ikke mulighet til å bruke sitt utrolige driv når motstanderen ligger dypt. Vinner en del dueller og er bra defensivt, men må bli bedre offensivt i kamper som dette.

Montolivo – 5,0 – Står og ser på når 1-3 settes inn, i en situasjon hvor han burde lest spillet godt nok til å stenge rommet det scores fra. Konstant på etterskudd defensivt og blir tatt ut før snuoperasjonen starter. Greit levert med ball.

Bonaventura – 7,0 – Står for alt som skjer fra midtbanen og har en nesten ubegripelig evne til å passere folk. Strålende tyngdeoverføringer og et godt rykk gjør at han til stadighet kan skape ubalanse og passere et ledd, hvilket ga ham en scoring i denne kampen da han dro seg inn i midten og smalt til fra langt hold. Strålende gjort og en svært god kamp fra Bonaventura!

Suso – 6,0 – Tidvis litt fraværende, men god når han først blir involvert. Besitter en del av de samme ferdighetene som Bonaventura og har også en strøken venstrefot. Kunne fort vært involvert i mål, men leverer ikke sin beste kamp her.

Bacca – 5,5 – Helt borte i nesten hele kampen. Skaper ingenting på egenhånd og sliter voldsomt med å involvere seg. Setter straffen sikkert i mål.

Luiz Adriano – 4,5 – Bidrar ikke med noe som helst før han blir tatt av til pause.

Innbyttere:

Niang – 8,0 – Milan er fryktelig avhengige av den unge franskmannen og det blir tydelig igjen i dag. Kommer inn og snur mye av kampen på egenhånd. Skaffer straffe, noterer seg for en assist og skaper voldsomt med problemer for Sassuolo. Fantastisk omgang fra Niang!

Locatelli – 7,5 – Får et kjempeansvar når han settes inn på 1-3 etter 60 minutter, og griper muligheten med begge hender. Dundrer inn en vanvittig scoring, jobber sokkene av seg og tar playmakerrollen ved bravur. Bravissimo Manuel!

Poli – I/V – Settes inn for å ri av stormen mot slutten og gjør en ok jobb.

Montella – 6,5 – Følger tradisjonen hos Milan-trenerne og kommer seg opp på tribunen etter å ha blitt bortvist fra benken. Milan kommer inn i kampen på en god måte og styrer spillet, men etter å ha tatt ledelsen kollapser det fullstendig. Personlige feil kan ikke treneren lastes for, men forsvarsspillet er ikke bra. Det er dog den mentaliteten man viser med å snu til 4-3, og Montella virker å motivere spillerne på en bra måte. Beintøft å ta grep med både Niang til pause, og ikke minst Locatelli inn for kaptein Montolivo. Får betalt for det!