top of page

Spillervurderinger: Milan – Sassoulo (2-1)Endelig kom det en trepoenger igjen, og selv om den satt langt inne var det mye positivt å ta med seg fra seieren mot Sassoulo. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret:

Donnarumma – 5,0 – 16-åringen(!) debuterer i buret og tar dermed plassen fra Diego Lopez. Det sier ikke så rent lite om guttens talent, men det ble en litt lei baklengs når han gikk for tidlig på et frispark og endte opp med å slippe inn i keeperhjørnet. Ellers trygg og god.

Abate – 5,5 – Stormer opp og ned høyresiden i samtlige 90 minutter, men er tidvis vel langt ute av posisjon. Lager også svært mange frispark og er unødvendig aggressiv ved flere anledninger. Svak kvalitet på avleveringene.

Alex – 6,0 – Solid i duellene og trygg med ball. Rydder unna en hel del og legger ned en god jobb på stopperplassen.

Romagnoli – 7,5 – Leverer en helt fantastisk kamp! Er på absolutt alt og setter knapt en fot feil. Leser spillet godt, herjer i duellene og tar stort ansvar i frispillingen med svært gode basisferdigheter. Dette lover svært godt!

Antonelli – 6,0 – Bra kontroll defensivt, og villig med fremover. Ødelegger noen gode muligheter grunnet manglende oversikt, men skal ha for å bidra til å legge trykk på gjestene.

Kucka – 4,5 – Spiller en fryktelig svak kamp frem til han blir byttet ut etter 70 minutter. Har gode ferdigheter, men tar alt for stor risiko og viser manglende spilleforståelse ved flere anledninger, blant annet når han lager det fryktelig unødvendige frisparket som gir 1-1. For øvrig et av mange unødvendige frispark han lager. Treffer på under 70% av pasningene og ødelegger mye av fremdriften.

Montolivo – 5,5 – Får en vanskelig jobb fra Mihajlovic når han både skal mannsmarkere Magnanelli og dekke mellomrommet. Lykkes godt med det første, men etterlater tidvis enorme rom på midtbanen. Jager for ofte alene og skaper ubalanse. Blir bedre utover i kampen.

Poli – 5,0 – Gjør i likhet med Kucka en dårlig jobb på midtbanen, men unngår å gjøre like store feil. Jobber hardt, men fungerer dårlig når Milan skal styre kampen. Fraværende offensivt, godkjent defensivt.

Cerci – 7,0 – Kan ikke huske sist Cerci spilte en så god fotballkamp som dette. Rotet litt i starten, men har et vanvittig tempo i beina og spilte på seg selvtillit. Involvert i nesten alt som skapes fremover og gjør livet fryktelig surt for Sassoulos venstreside. Utsøkt fremspill til Bacca i forkant av straffen!

Bacca – 7,0 – Er en konstant trussel, selv om han ikke lykkes med alt. Nydelig løp og touch i forkant av straffen. Den ekspederer han i mål, og det kunne fort blitt flere mål på Bacca, men litt tilfeldigheter, noen dårlige touch og et par dårlige avgjørelser hindrer ham i å bli tomålsscorer. Ekstremt bevegelig og kommer til avslutning.

Bonaventura – 7,5 – Vi begynner å bli vant til det, men Bonaventura leverer virkelig varene. Ekstremt mye involvert, og skaper mye grunnet gode basisferdigheter og en utsøkt forståelse av spillet. Flere gode skudd, utallige innlegg og en fantastisk intensitet gjør at Bonaventura gjør livet surt for Sassoulo. En av de viktigste bidragsyterne til å skape det trykket som gir 2-1-målet, og slår corneren som gir målet. Gode dødballer, og veldig nært scoring selv.

Innbyttere:

Luiz Adriano – 7,0 – Kommer inn og setter sitt preg på kampen. Sterk i oppspillsfasen og en trussel foran mål. Var nært ved flere anledninger og på slutten stanger han inn seiersmålet. Deilig innsats.

Bertolacci – I/V – Har levert gradvis bedre og bedre prestasjoner, og dette innhoppet er strålende. Strålende med ball og skaper ubalanse hos Sassoulo ved en rekke anledninger. Kreativ og angrepsvillig. Bidro sterkt til å skape et voldsomt momentum mot slutten.

Honda – I/V – Kommer inn helt på tampen.

Mihajlovic – 6,5 – Mye positivt å ta med seg fra denne kampen, selv om det fortsatt er mye å ta tak i. Starter med Donnarumma i buret, noe som i retrospekt ikke var noe kjempetrekk, men det viser at Miha ikke gir noen klippekort. Begynner å finne ut av hvordan laget bør se ut, og lykkes svært godt med angrepstrioen i dette oppgjøret. Laget ser også tryggere ut med ball og løser frispillingsfasen bedre enn i tidligere kamper. Det store ankepunktet er midtbanen, hvor dynamikken er fraværende inntil Bertolacci kommer inn. Defensivt mangler det en spiller til å ta ut mellomrommet, og offensivt er spillerkvaliteten på midtbanen for dårlig. Kan fortsatt ikke forstå hvorfor De Jong benkes, og skulle gjerne sett for eksempel Suso få tillit når det er behov for offensive egenskaper i midtbaneleddet.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page