top of page

Spillervurderinger: Milan – Sampdoria (4-1)Milan leverte i går årsbeste og vant hele 4-1 mot Sampdoria. Vil du lese mer om kampen kan du lese vår kampoppsummering. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret:

Donnarumma – 5,5 – Holder på å gjøre en kjempetabbe etter 30 sekunder, når han får en dårlig touch og så ender med en dårlig klarering. Heldigvis redder han det påfølgende skuddet, men de svake igangsettingene med beina preget han gjennom hele kampen. Kan ikke lastes for å slippe inn straffesparket.

Abate – 6,5 – Full kontroll defensivt og svært bra med fremover. Dobler på høyrekanten gjennom hele kampen, og gir Cerci gode arbeidsforhold. Godt innlegg i forkant av straffesparket. Setter knapt en fot feil, men har heller ikke all verden å gjøre.

Alex – 6,0 – Solid i nesten alt han foretar seg. Bra kontroll på Eder og Muriel, men kommer litt langt ut av posisjon til tider når han går frem for å bryte. Trygg med ball.

Romagnoli – 6,5 – Deilig stopperspill! Leser spillet på strålende vis og bryter alle angrepsforsøk fra Sampdoria. Blir også med fremover når han bryter og er svært god med ballen i beina.

Antonelli – 6,5 – Har i likhet med Abate ikke så mye å gjøre defensivt, men håndterer alt som kommer uten problemer. Bra med offensivt, og kombinerer godt med Bonaventura.

Cerci – 7,0 – Det er litt himmel og helvete underveis i kampen, men Cerci har svært mange positive involveringer og ender kampen med en målgivende etter et strålende forspill på 4-0. Har et vanvittig rykk og begynner å komme i form. Overraskende bra innsats defensivt, hvor han leser rom godt og faller inn bak en tidvis rusende Kucka.

Kucka – 6,0 – Dekker store rom og løper for to mann, men blir i overkant hissig på å bryte og ender med å lage mange frispark. Får det gule ganske tidlig, og lever litt på grensa frem til Mihajlovic tar han ut. Honnør for innsatsen, men det skorter litt på den taktiske klokskapen. Strålende brudd i forkant av 1-0, og med bedre pasningskvalitet kunne de mange bruddene skapt flere gunstige situasjoner.

Montolivo – 6,5 – Spiller klokt og vinner mange baller på å posisjonere seg godt. Trygg med ball og løser oppgaven sin strålende i frispillingsfasen. Mangler litt løpskapasitet og tempo til å være en del av en sentral midtbaneduo, men med så gode arbeidsforhold som i dette oppgjøret fungerer kapteinen svært godt.

Bonaventura – 7,5 – Scorer, skaffer straffe og er svært mye involvert. Gjør livet surt for De Silvestri med sine strålende ferdigheter på små flater og sitt raske kombinasjonsspill. Har et svært godt fotballhode, og spiller med en voldsom selvtillit for tiden.

Bacca – 5,5 – Karakteren til tross, Bacca gjør mye bra i dette oppgjøret, men det gir ingen tellende resultater. Skaper en kjempesjanse etter åtte minutter og er en del av det lekre angrepsspillet Milan viser til tider, men for colombianerens del lugger det litt. Forferdelig avslutning alene med Viviano helt på tampen.

Niang – 8,0 – Bang bang, Niang! Endelig kom det første Serie A-målet for franskmannen, og da scoret han like gjerne to. Involvert i absolutt alt som skapes offensivt og herjer med Sampdoria-forsvaret. Har et repertoar få andre kan vise til, samt fysiske forutsetninger som kan ta han langt. Dette oppgjøret beviste hvilket enormt potensial 20-åringen har. To mål og en målgivende, og det kunne fort vært mer!

Innbyttere:

Poli – 5,5 – Kommer inn i en punktert kamp og dermed blir det ikke så store muligheter til å vise seg frem som den arbeidshesten han er. Lager et fryktelig unødvendig og klønete straffespark, men bidrar ellers godt i det defensive.

Luiz Adriano – I/V – Kommer inn for å jakte mål, og får betalt. Først brenner han en kjempesjanse etter et innlegg fra Bonaventura, og muligens blir han snytt for straffe når han hektes litt før avslutningen. Minutter senere får han et godt innlegg fra Cerci, og da viser han seg som den målscoreren han er. Et godt nedtak og en kontant avslutning som fant veien til nettmaskene. Viser seg fint frem på de tjue minuttene han får.

Honda – I/V – Får ti minutte, og burde endt med en assist når han setter opp Bacca alene med keeper.

Mihajlovic – 7,0 – Dette er det beste Milan har prestert på lang, lang tid. 4-1 er veldig bra, men det kunne blitt mye mer. Defensivt har Milan stålkontroll, og offensivt var det tidvis en fryd å se på. I 4-4-2 fikk Bacca langt mer støtte enn tidligere, og med hele ti avslutninger på mål og 23 avslutninger totalt var underholdningen på San Siro stor. Kunne med fordel valgt Jose Mauri og Suso fremfor Poli og Honda, men det er det eneste å si noe på etter dette oppgjøret.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page