top of page

Spillervurderinger: Milan – Juventus (0-1)Milan tapte i går 1-0 i cupfinalen mot Juventus. Du kan lese mer om kampen i vår kampoppsummering. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret.

Donnarumma – 6,5 – Sjanseløs på målet, men ellers svært trygg. En vanvittig refleksredning når Pogba avslutter via en Milan-spiller, og et par kvalifiserte redninger for øvrig. Nesten i overkant kald med ballen og tar muligens litt store sjanser.

Calabria – 6,5 – Det er nydelig å se en ung italiensk høyreback dundre fremover langs høyresiden og spille med hjertet utenpå drakta. Bra kontroll på det meste defensivt og svært aktiv fremover, hvor han blant annet slår et strålende innlegg som kunne gitt scoring. Målet kommer i hans rom, men vanskelig å laste Calabria for det da han er langt fremme når balltapet kommer.

Zapata – 6,5 – Meget stødig. Er som regel solid når kampene er av stor betydning og hadde han levert stabilt på dette nivået hadde han vært et soleklart førstevalg. Bra på å bryte foran, sterk i luftrommet og strålende med ball. På mange måter så godt som plettfritt, men faller litt langt inn og opphever offsiden på baklengsmålet.

Romagnoli – 6,5 – I likhet med stopperkollega Zapata står Romagnoli frem i dette oppgjøret. Rolig som skjæra på tunet, og med et godt blikk for hvor han burde være. Noen viktige involveringer når Juve har flyttet opp mange folk.

De Sciglio – 6,5 – Leverer sin beste kamp på lenge. I likhet med Calabria gir han full pinne fremover når sjansen byr seg og det er ikke ofte man har sett De Sciglio stå frem med en slik vilje og autoritet som i dette oppgjøret. Litt passiv i presset på baklengsmålet, når han rygger i overkant mye. Ellers bra defensivt.

Poli – 5,5 – Er litt overalt, både i positiv og negativ forstand. Ender opp i feil posisjon ved en del anledninger, men kommer også i gode posisjoner offensivt. Svært lite involvert i det oppbyggende spillet. Bra trykk i presset.

Montolivo – 6,5 – Har ikke vært i veldig god form den siste tiden, men tar ansvar i dette oppgjøret. Kloke løsninger med ball og har en finger med i spillet på alt som foregår. Dessverre litt lavt tempo på det han foretar seg, som vanlig, men positivt bidrag i dette oppgjøret. Solid defensivt. Løper seg helt tom i ekstraomgangene, og tas av like før baklengsmålet kommer.

Kucka – 6,0 – Svært viktig med duellkraften på midtbanen. Vinner mange hodedueller, og håndterer Pogba svært godt. Blant de aller viktigste i denne kampen defensivt, og også et fint driv fremover. Gjør en håpløs vurdering når han ikke feller Lemina før målet. Det ansvaret må han ta!

Honda – 5,5 – Starter godt, men blir dessverre litt anonym etter hvert. Et par gode involveringer, men mangler tempo og grinta til å utrette veldig mye i en kamp som denne.

Bacca – 4,5 – Der Milan spiller svært godt og har mye ball blir Bacca svært anonym. Skaper ingenting, er lite involvert og blir sped mot svært fysiske Juventus-stoppere.

Bonaventura – 6,5 – Den som kommer til flest sjanser, og som er nærmest uttelling. Gode løp i boksen, fantastiske ferdigheter med ball og selvtillit til å utfordre. Forsvinner litt når han flyttes ned på midten. Gir virkelig alt og skal ha mye honnør for innsatsen i dette oppgjøret. Noe fint over å se skuffelsen etter kamp, hvor Bona ikke klarer holde tårene tilbake.

Innbyttere:

Niang – 4,5 – Klarer ikke prege kampen og er svært lite involvert. Rotete med ball og svake vurderinger.

Mauri – I/V – Får en tung start med umiddelbar baklengs. Gjør seg ikke bort, men kan muligens vinne den i forkant. Ekstremt nært scoring helt på tampen, men dessverre skrur den like på utsiden av stolpen.

Balotelli – I/V – Legger fint igjen til Mauri foran avslutningen på tampen, ellers lite tid til å utrette nevneverdig.

Brocchi – 6,5 – Dette er det klart beste som har blitt prestert under Brocchi, selv om det ender med tap. Milan var best i 105 minutter, men det blir for tilfeldig og planløst på siste tredjedel. Laget spiller med en voldsom vilje, men det er ikke nok når man skaper såpass få store sjanser. Fint å se at det betyr noe for spillerne og at tenningsnivået er bra, men taktisk er det ikke all verden. Lykkes bedre i 4-3-3, men burde gjort en endring på topp. Venter kanskje litt lenge med byttene.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page