Spillervurderinger: Milan – Genoa (0-0)

Kampen Milan og Montella «måtte vinne» endte målløst og to poeng tapt. Her kommer spillervurderinger fra oppgjøret:

Gianluigi Donnarumma – 6,0 – Står riktig plassert på den ene sjansen til Genoa i 1. omgang. Ellers fikk Donnarumma knapt være borti ballen før mot slutten da han igjen måtte avverge noen halvfarlige avslutninger. Holder nullen; og det er positivt.

Cristian Zapata – 6,5 – Solid forestilling av colombianeren. Rydder opp i stor stil når han først må i aksjon. Har Lapadula & co i baklomma.

Leonardo Bonucci – I/V – Kapteinen får korrekt rødt kort etter 25 minutter for ha å plantet en albue i hodet på Rosi. Dommeren tok avgjørelsen etter å ha konsultert med VAR. Mister trolig kampen mot Juventus.

Ricardo Rodriguez – 5,5 – Blir anonym fra sin stopperposisjon. Slår noen gode innlegg når han flyttes på venstrebacken.

Fabio Borini – 5,5 – Klarer seg godt som back. Virker som at han er en bedre back enn ving/spiss i Montellas system. Absolutt godkjent og bedring for Borini, men er for lite produktiv med ballen i beina.

Franck Kessie – 6,0 – Tar ansvar både offensivt og defensivt. Løper mye og er i konstant bevegelse, men mister ballen for ofte. Best etter pause, da det så ut som han fikk en ny rolle, lenger frem på banen.

Lucas Biglia – 5,0 – Gjør sakene sine greit. Mottar ballen fra forsvarsrekka og driver fremover. Men når han får så mye rom som han gjorde mot Genoa så må man forvente mer kreativitet fra argentineren. Det ble for mange støttepasninger i stedet for gjennumbruddspasninger.

Giacomo Bonaventura – 5,5 – Ser ikke ut som at Jack er veldig komfortabel med å spille ute på venstre vingback, han har sett bedre ut når han får spille inne sentralt. Vender ofte innover i banen og slår gode crossere. Erstattes av Calabria i det 67. minutt.

Suso – 6,0 – Milan har tre store sjanser i kampen og det er Suso som står bak samtlige. Drivende god rettvendt og 1 mot 1. Er den eneste av de offensive som får godkjent (og vel så det). Blir en del feilpasninger mot slutten av kampen som trekker ned inntrykket.

Hakan Calhanoglu – I/V – Blir ofret da Bonucci før rødt kort etter 25 minutter. Bytter med Romagnoli.

Nikola Kalinic – 4,5 – Blir fryktelig alene inne i Genoas 16-meter. Får to store muligheter servert av Suso, men klarer ikke å sette ballen i nota. Må vike for Cutrone mot slutten av kampen.

Innbyttere:

Alessio Romagnoli –6,0  – Kommer inn for Calhanoglu for å erstatte Bonucci i forsvar i det 26. minutt. Viser at han er mye mer komfortabel i en backfirer, i stedet for en treer. Har kontroll kampen kampen ut.

Davide Calabria – 5,0 – Kommer inn for Bonaventura i det 67. minutt. Har kontroll defensivt, men offensivt lugger det fortsatt for unggutten. Kvaliteten på innleggene er for dårlig.

Patrick Cutrone – I/V – Kommer inn for Kalinic etter 84 minutter.

Montella – 4,5 – Det blir vanskelig å bedømme Montella etter at kapteinen – og den viktige sentrale i 3-backslinjen – får rødt kort etter allerede 25 minutter. Å bytte Calhanoglu med Romagnoli er etter boka riktig og kan ikke klandres nevneverdig for det. Det at Calabria kommer inn i stedet for Cutrone eller Andre Silva er noe overraskende, for Milan hadde god kontroll og hadde kanskje trengt en spiss til. Men når alt kommer til alt er 0-0 hjemme mot Genoa for dårlig, selv med 10 mann. Det spørs om Montella får lede Milan mot Juventus, uansett hvordan det går mot Chievo til uka.