Spillervurderinger: Milan – Cagliari

Jeremy Menéz var kampens store spiller da Milan slo Cagliari 3-1 på et San Siro uten Curva Sud. Milan tok ledelsen ved Menéz etter 21 minutter, men Cagliari utlignet like etter pause. Deretter sørget Mexes og en ny Menéz-scoring for 3-1-seier og tre poeng. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret:

Diego Lopez – 6,0 – Blir ikke satt på så mange prøver. Kan ikke lastes nevneverdig for baklengsmålet og gjør ellers en godkjent opptreden. Har ikke kontroll på skuddet som smeller i tverrliggeren, men det kan heller ikke kreves.

Abate – 5,5 – Endelig tilbake fra skade, men sliter med å prege kampen. Blir med lite fremover, og har nok med å demme opp hjemover. En del unødvendige feilpasninger.

Paletta – 6,0 – Solid i duellspillet og gjør noen strålende enkeltprestasjoner. Blir litt for ofte avhengig av å gripe inn i siste liten, noe som skyldes variabel posisjonering, men han gjør det godt. Ender opp med å klarere litt for ofte og har noen stygge pasningsfeil. På etterskudd når Sau holder på å smelle inn et mål i starten av kampen.

Mexes – 6,0 – Det er så ufattelig mye å ta tak i! Vi begynner med forsvarsspillet. Grusomt stopperspill på baklengsmålet og for heit i toppen ved noen anledninger, sliter også tidvis med posisjoneringen. Offensivt er det alltid like gøy. Siden -den- brassen mot Anderlecht har han prøvd i nesten hver kamp, og vi får et nytt (godt) forsøk mot Cagliari. Det var et lite forvarsel til hva som skulle komme. På målet ser Mexes ut som en toppspiss når han smeller ballen i mål fra omlag 16 meter. Kulthelt.

Antonelli – 6,5 – Ny solid opptreden. Stabil, bra med ball og offensiv. Har fint driv med ballen og stormer oppover venstresiden hver gang sjansen byr seg, i tillegg til å ha ganske bra kontroll defensivt.

Poli – 6,5 – Jobber frem 1-0-målet, og fortsetter jobbingen kampen ut. Vinner mange baller og gjør ting enkelt og fornuftig med ball. Treffer på over 90% av pasningene og leverer en solid kamp.

De Jong – 6,5 – Full kontroll på midtbanen, uten at han gjør en av sine aller beste kamper. Særdeles rutinert og balanserer flott når laget satser offensivt.

Van Ginkel – 6,0 – Gjør en hel del bra og tilfører midtbanen noe annet enn en del av sine lagkamerater. Er relativt komplett og viser frem både tekniske ferdigheter, duellstyrke og et godt skudd, men gjør også en del unødvendige feil med ball.

Honda – 4,5 – Japaneren er ingen kantspiller og lider av å spille i feil posisjon, men det er mer enn det som er problemet for tiden. Mange individuelle feil, lett å lese og svake avleveringer. Kommer i en del situasjoner som potensielt sett kunne blitt bra, men blir for ubesluttsom. Mye involvert, men dreper rytmen i angrepsspillet.

Destro – 5,0 – Ekstremt lite involvert. Delvis lagkameratenes skyld, men det skyldes også at Destro fremstår som svært statisk og stasjonær. Det er jobben hans å være i boks, men i det oppbyggende spillet bør han være mer tilgjengelig. Elendig med ballen.

Menez – 8,0 – Vinner på mange måter kampen på egenhånd. Fantastisk utførelse på 1-0-målet når han skrur ballen i det lengste hjørnet. Er et konstant uromoment og ender opp med to mål og én assist.  Involvert i alt som skapes offensivt.

Innbyttere:

Cerci – 7,0 – Kommer inn og tilfører tempo og kreativitet. Skaffer et (feilaktig idømt) straffespark umiddelbart og er strålende i kontringsfasen de siste ti. Setter opp Pazzini på blankt mål ved én anledning, og burde gjort det igjen minutter etter, men blir da litt for egoistisk og bommer alene med keeper.

Pazzini – 5,5 – Får gode spillerom og blir en del involvert. Får en gigantisk sjanse når han spilles frem på blankt mål, men legger ikke nok kraft i avslutningen og Brkic rekker bort.

Essien – I/V – Settes inn de siste minuttene.

Inzaghi – 6,5 – JA! Et Milan-lag som angriper når de leder har vi ikke sett siden oktober, men endelig var det her igjen. Tør å kjøre kampen mot Cagliari og produserer bra med sjanser, samtidig som man har forholdsvis bra kontroll defensivt. Fullstendig ubegripelig at Honda får spille foran Cerci på høyrekanten! Innbytterne har en snittalder på 29,66 og det er fryktelig unødvendig å sette inn Essien etter 87 minutter fremfor å gi en unggutt litt spilletid.