top of page

Spillervurderinger: Juventus – Milan (1-0)

Juventus gikk seierende ut av gårsdagens storkamp i Torino. Dybala ble tungen på vektskålen i et sjansefattig oppgjør der begge lags keepere fikk mye av oppmerksomheten. Her får du spillervurderingene fra kampen:

Donnarumma – 7,0 – Fortsetter storpillet fra forrige seriekamp mot Atalanta. Helt sjef feltet og redder mesterlig frisparkforsøket til Hernanes i det 41. minutt. Kan ikke klandres for skåringen. Vanskelig å tro at Donnarumma kun er 16 år gammel. Fint øyeblikk på slutten når Italias keeperfortid og fremtid bytter drakter.

Abate – 5,0 – Knapt borti ballen og lite innvolvert offensivt. Juventus slapp for lett til på deres venstreside i forkant av Dybalas nettkjenning. Grei kontroll defensivt ellers.

Alex – 6,5 – Solid stopperspill. Gjør det han skal og gir juling i duellene – selv mot Chiellini. God timing i taklingene, men blir avslørt på tempoet i enkelte situasjoner. Hadde mer å stri med enn Romagnoli, men klarte seg godt.

Romagnoli – 6,5 – Lite å utsette på Romagnoli også. Er i likhet med sin stopperkollega solid kampen gjennom og ingen av dem kan klandres nevneverdig på skåringen. Sliter mer mot Dybala enn Mandzukic, men har alt i alt god kontroll.

Antonelli – 5,5 – Mer med offensivt enn Abate, men bare så vidt. Får begrensede anledninger til å bli med fremover på grunn av Mihajlovic’ taktikk. God kontroll på Sturaro, Hernanes og co defensivt.

Kucka – 3,5 – Kommer til to av Milans største sjanser; en på corner og et skudd fra 16 meter. Ellers blir det mye løping i mellom og lite konstruktivt av Kucka. Er nummer to på alt og klarer ikke å sette sitt preg på kampen.

Montolivo – 4,0 – Blir fryktelig treg og makter ikke å kontrollere kampen slik som vi vet Montolivo kan på sitt beste. Null kreativitet og dårlig forflytningsvene gjør at Milans midtbane blir dominert av Juves midtbanekvartett.

Bonaventura – 5,0 – Er som vanlig den mitbanespilleren som vil mest og er mest med offensivt, men der det ikke skorter på vilje skorter det i denne kampen på kvalitet. Bonaventura klarer ikke å skape noe nevneverdig, men skulle nok hatt straffespark på stillingen 0-0 i det 47. minutt. Dårlig kvalitet på innlegg og frispark.

Cerci – 5,5 – Det er en helt annen Cerci som spiller nå om dagen enn han som var på banen forrige sesong. Tør å utfordre Evra i første omgang, men får ikke til det samme når Alex Sandro kommer inn. Blir mer anonym de siste 45.

Bacca – 4,5 – Vanskelig å sette en karakter på Bacca, siden han nesten aldri fikk ballen. Er bevegelig og jobber godt defensivt, men fremover på banen er colombianeren helt usynlig.

Niang – 4,5 – Har ikke så mye å bidra med. Lichtsteiner gir Niang veldig dårlig arbeidsforhold. Virker ikke å være helt i kampform, men godt å se at Mihajlovic har troa på franskmannen.

Innbyttere:

Luiz Adriano – I/V – Inn for Kucka i det 74. minutt. Klarer ikke å utrette noe som helst. Kommer inn for sent.

Honda – I/V – Kastes inn de siste 6 minuttene for en sliten Niang.

Mihajlovic – 4,5 – Starter kampen med en trygg defensiv innstilling der han lar Juventus styre spillet, mens Milan venter på kontringer. Taktikken var også en delvis suksess siden man holder Juve til 0-0 til pause, men man skaper så godt som ingenting offensivt. Når Dybala gjør 1-0 i det 65. minutt klarer ikke Mihajlovic å gjøre nok for å skape et trykk mot Buffons mål. Byttene kommer for sent og hvorfor man setter inn en stasjonær Honda mot slutten forstår ikke undertegnede. Sinisa skal ha pluss i margen for å ha skapt et solid forsvar, men fremover er det fortsatt meget tynt.