top of page

Spillervurdering: Milan-Palermo 3-2Etter et knepent tap mot Inter forrige helg, skulle Palermo komme på besøk til San Siro. Milan stakk av med alle tre poengene i en kamp som måtte kjempes helt til siste slutt. Her får du spillervurderingene fra oppgjøret:

Lopez: 5.5 Blir knapt nok satt på prøve med unntak av målene han slipper inn. Må ta mye av skylden for svakt feltarbeid på 1-1, men blir hindret av De Sciglio idet han skal bryte ballbanen. Får lite imot seg ellers og kan ikke belastes for Hiljemarks andre scoring.

Abate: N/A Nok en gang må Abate ut med skade. Høyresiden var en kraftpakke med Abate og Kucka de 18 minuttene Abate fikk på banen.

Zapata: 5.5  Bra tempo og sterk til å bryte, men Zapata er så rolig at han lar seg stresse for lite i tilsynelatende stressede situasjoner. Holder på å få unødvendige brudd imot ved 2-3 anledninger. Noe svak med ballen i beina. Posisjonerer seg reaktivt og må få mye hjelp av Montolivo som faller veldig dypt til tider.

Romagnoli: 6.0 Feilfri førsteomgang, men tar noen unødvendige sjanser når Palermo etablerer press i andre mot slutten av kampen. Er litt på defensiven ved gjennomspillet på 2-2. Ellers positiv.

De Sciglio: 5.0  De Sciglio er sin egen verste fiende. Som i kampen for Italia og kampen mot Inter viser han tendenser til fint spill offensivt. Er stødig med ballen i beina og har bra offensivt driv hvor han til stadighet inviterer. Største problemet til De Sciglio ligger på hva han gjør uten ball. Trekker ofte for langt opp offensivt og setter seg selv i offside og er på halvdistanse ved flere anledninger defensivt. Kræsjer med Diego Lopez på Palermos første mål og glipper markeringen på Hiljemark når han putter 2-2. Virker usikker.

Bonaventura: 7.5

Når man ser Bonaventura i indreløper-rollen, skjønner man hvorfor Sinisa helst ikke bruker han som trequartista. Etter 10 rustne minutter i starten er han strålende hele veien inn. Løper utrettelig offensivt og defensivt. Er bindeleddet mellom midtbane og angrep som egentlig er Hondas jobb. Scorer på et nydelig frispark.

Montolivo: 7.0 Mange ristet på hodet da Mihajlovic valgte Montolivo foran De Jong til Inter-kampen. Leverte en meget stødig forestilling der. Følger opp så til de grader denne kampen og styrer denne kampen med den største selvfølgelighet. Strør pasninger rundt seg og balanserer midtbanen på nydelig vis. Må ofte falle litt for dypt da forsvaret ikke helt klarer å flytte seg tidlig nok. Dersom den eneste muligheten for De Jong er at Montolivo går ut, kan han bli sittende lenge på benken.

Kucka: 7.0

Mannen fra Slovakia ble ikke akkurat tatt imot med åpne armer av fansen da han ankom Milan. Supporterne ventet Witsel, inn kom Kucka for 3 millioner Euro. Har takket for tillitten og gitt laget en intensitet vi ikke har sett på lenge. Er helt rå defensivt og spiller med hjertet utenpå drakten offensivt. Slukner litt i førsteomgang etter han får seg en smell i leggen, men pausen gjorde han godt. Intensiteten var tilbake og har en nydelig assist på målet til Bacca som gav Milan seieren. Nok en god kamp av Kucka.

Honda: 4.5 Hadde Milan spilt med en annen formasjon eller hatt et annet alternativ til trequartista-rollen, hadde ikke Honda startet disse kampene. Ferdighetene virker fraværende og virker direkte ukomfortabel. Gjør noen ok defensive inngrep, men vandrer til stadighet ut av posisjon. Spiller gå-fotball som ikke kler intensiteten til Mihajlovic sitt mannskap og fomler med ballen i beina. Blir reddet av at Bonaventura overtar hele det offensive bidraget til Honda. Per dags dato overhodet ikke god nok for dette Milanlaget.

Adriano: 5.5

Har noen herlige løp etter gjennomspill av Bacca, men ubesluttsom i sluttfasen. Bra tempo og løper mye uten ball på topp. Blir dessverre for anonym og mangler sluttprodukt.

Bacca: 8.0 Du store min for en spiss Milan har hentet her. Herjer med Palermo, både som primapunta og som tilrettelegger. Konstant fare på topp. Herlig scoring på 1-0 og 3-2. Lukter mål, tilrettelegger mål og skaper mål på egenhånd. Involverer hele laget i alt han gjør og tjener laget mer enn han tjener seg selv. En av de aller beste spissene Milan har hatt på mange år.

Innbyttere

Davide Calabria: (Inn for Abate etter 18 min) 7.0 18-åringen tar høyreback-rollen med den største selvfølgelighet. Skulle vi bedømt Calabria basert på alder og førstelagserfaring ville dette vært nærmere 7.5, men Calabria viser at han er voksen nok til å bli vurdert sammen med de store gutta. Har et herlig driv offensivt og er tredje sist med et herlig innlegg når Bacca scorer 1-0. Jobber bra hjemover. Blir litt mer stresset mot slutten når Palermo tar over i likhet med Romagnoli, men en meget stødig forestilling av unggutten. Tilfører laget en ny dimensjon når han kommer innpå. Vi håper vi får se mer av Davide.

Balotelli: (Inn for Adriano etter 70 min.) 6.0

Når Balotelli nok en gang starter på benken og kommer inn etter 70 minutter, kunne man fort fått en uinteressert og lite Motivert Supermario på banen, som kun hadde vært interessert i vise at benkingen var feil. Istedet får vi en Balotelli som jobber for laget og tolker kampbildet på en utmerket måte. Bruker fysikken sin og er flink til å holde på ball. Roer ned tempoet i situasjoner hvor laget stresser. Ellers lite å føre på.

Poli: (Inn for Honda etter 79 min.) N/A Løper og løper uten særlig til sluttprodukt. Poli minner meg om Christian Brocchi i sin tid, en av Ancelottis favorittbytter. Ikke god nok per dags dato til å starte, men man kan alltid stole på at Poli kan komme innpå å gjøre den defensive jobben. Legger fra seg mange meter.

Mihaljovic: 7.0 Milan har fått en trener av granitt. Sier det som det er og lar seg ikke rikke en millimeter på sine valg. Det ser det ut som han gjør lurt i, hvor valget om å starte med Kucka og Montolivo har vist seg å være strålende. Mener konsekvent at De Jong og Montolivo ikke kan spille samtidig og kan ha riktig i den vurdering basert på hvor god balansen i treeren på midten har vært de to siste kampene. Har derimot noen hodepiner med uttaket. De Sciglio fortsetter å slite, Zapata foreløpig ikke riktig makker til Romagnoli og med Menez ute har han ingen virkelige alternativer til Honda. Gjør riktige bytter denne kampen og er tøff som hiver Calabria utpå så tidlig. Balotelli og Poli gode bytter i tillegg.

Det ser ut til at Sinisa allerede har valgt seg ut en stamme, og har klart å stramme opp troppen til å følge den kampplanen han ønsker. Har innført en herlig kollektiv intensitet. Resten av sesongen ser veldig positiv ut med Mihajlovic!

– See more at: http://www.acmilan.no/spillervurdering-milan-palermo-3-2/#sthash.SERrxRrc.dpuf

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page