Skuffende poengdeling mot SPAL

Milan skuffet stort i kampen mot bunnlaget SPAL, men kom tilbake og tok ett poeng.

Milan var klare favoritter i forkant av oppgjøret mot bunnlaget SPAL, som nærmest er klare for nedrykk allerede. Etter to strake seiere mot henholdsvis Lecce og Roma var det optimisme i forkant av oppgjøret, men denne optimismen fikk seg en knekk etter et knapt kvarter. SPAL utnyttet en feil fra en ubesluttsom Matteo Gabbia og satte inn 1-0 etter en corner. Milan hadde styrt det meste av spillet før dette, og tok også kontroll på kampen i etterkant av målet. Det var likevel SPAL som skulle finne nettmaskene nok en gang. Den 38 år gamle spissen Sergio Floccari fikk et kjempetreff og overlistet Gianluigi Donnarumma. Dermed stod det plutselig 2-0 til SPAL!

Knappe ti minutter senere fikk Milan satt ballen i mål, men etter bruk av VAR ble det annullert grunnet en knepen offside på Ante Rebic i forkant av Hakan Calhanoglus scoring. Rett før pause fikk D’Alessandro rødt kort for en stygg takling på Theo Hernandez, og dermed skulle Milan spille mot 10 mann i litt over en omgang. Det førte til et voldsomt press mot hjemmelagets mål, men Milan slet veldig med å komme til virkelig store sjanser. Ikke før det var spilt 79 minutter fikk Rafael Leao satt inn reduseringen etter en tabbe i SPAL-forsvaret. I det 90. minutt sørget et selvmål fra Vicari for 2-2 etter at han var uheldig og styrte et selvmål fra Saelemaekers i eget nett. I sluttminuttene kom Milan nært en avgjørende scoring og det var også to straffesituasjoner som har blitt omdiskuterte i etterkant av kampen, men det endte i poengdeling og et svært skuffende resultat for Milan.

Milan kom til hele 39 avslutninger i oppgjøret, hvilket er det meste de har hatt i en seriekamp siden 2013 (mot Genoa). Milan fikk også 17 hjørnespark og dette sier mye om hvor mye Milan presset SPAL, spesielt i andreomgang. Det er positive ting å ta med seg fra oppgjøret, med blant annet gode prestasjoner fra Paqeuta og et godt innhopp fra Leao, men alt i alt ble det en skuffende kveld for Milan.