top of page

Sammendrag av overgangersvinduet


Det har vært mye aktivitet på Milanello i januar.

Det første overgangsvinduet i 2019 er et tilbakelagt stadie og til tross for at UEFA på ny avla en ny dom mot klubben har Leonardo vært innstilt på å forsterke laget slik at Gennaro Gattuso kan før Milan tilbake til Champions League. Langtidsskade på Giacomo Bonaventura og en underpresterende Gonzalo Higuain har nok også vært to presserende faktorer.

De to største signeringene er naturligvis Lucas Paqueta (Flamengo) og Krzysztof Piatek (Genoa). De kostet begge rundt € 35 millioner og har umiddelbart satt sitt preg på laget. 21 år gamle Paqueta har startet samtlige fem kamper siden overgangsvinduet åpnet, og har tilført midtbanen sårt tiltrengt kreativitet og uforutsigbarhet. Piatek fikk på sin en rolig start med 20 minutter som innbytter i seriekampen mot Napoli, men da lagene møttes i cupen tidligere denne uken takket ham for tilliten fra start med å score to ganger. Så langt ser det ut til at den 23 år gamle angriperen vil fortsette i samme spor som han var i for Genoa i fjor høst. I tillegg til de to dyre innkjøpene er lånet til 21-årige Mattia El Hilali avbrutt, men det er tvilsomt at en som slet med å sette sitt preg på Matera i Serie C vil få noen sjanser for Milan denne våren.

Den største profilen som har forsvunnet ut er Gonzalo Higuain. Argentineren ble hentet inn på et svindyrt lån fra Juventus for å skyte Milan tilbake til Champions League, men 31-åringen skuffet stort og ble stående med 22 kamper og 8 mål for Milan før han ble gjenforent med sin gamle sjef Maurizio Sarri i Chelsea. Videre har Stefan Simic (Frosinone) og Alen Halilovic (Standard Liege) blitt sendt på lån i henholdsvis seks og atten måneder. Begge har videre kontrakt etter endt utlån og kan fortsatt bli å se i klubben, men deres alder (24 og 22 år) tyder vel på at de ikke vil få noe gjennombrudd på det absolutte toppnivå.

I de yngre rekker har det også vært noen utskiftninger i januar. Dette er nok sammensatt av flere faktorer. Juniorlaget underpresterte stort før jul og har en ny trener i Federico Giunti, noen hadde kanskje ønsker om mer spilletid og Leonardo har nok sett mot fremtiden med tanke på A-laget. Samtlige fire nysigneringer som blir spennende å følge fremover; Djalo, Abanda, Michelis og Robotti. Milan har betalt ca. en halv million euro for hver av de nye spillerne.

Midtstopperen Tiago Djalo kommer fra Sporting. 18-åringen har ikke debutert for A-laget, men har representert klubbens B- og U21-lag i tillegg til å ha aldersbestemte landskamper for Portugal på U17, 18, og 19-nivå. Djalo satt på benken en gang i Europa League i fjor høst. Kontrakten med Sporting utløp ved sesongslutt og Milan vant frem i konkurranse med blant andre Manchester United, Manchester City og Lazio. Djalo har signert en kontrakt frem til 2023.

Den andre meget spennende spilleren er venstrebacken Leroy Abanda Mfomo fra Monaco som har imponert stort i denne sesongens UEFA youth league med flere mål og assists. 18-åringen har aldersbestemte landskamper for Frankrike (U16 & U17) og har signert en avtale med Milan som strekker seg 4.5 år frem i tid.

Giovanni Robotti er en 17 år gammel midtbanespiller som kommer fra Serie C-klubben Alessandria. Det er ikke kjent hvor lang kontrakt han har signert.

Sistemann som ble hentet er greske Nikolaos Michelis fra Asteras. 17-åringen har denne sesongen spilt fast som midtstopper for klubbens juniorlag, men kan også bekle en sentral midtbanerolle. Som de to foregående spillerne hadde Michelis kontrakt ut sesongen og kostet ikke Milan allverdens. Grekeren er under kontrakt med Milan ut sesongen 2021.

I tillegg til de fire innkjøpte ungguttene har Alessandro Guarnone returnert etter sitt låneopphold hos Matera. Dessverre fikk den unge keeperen kun spille 45 minutter i cupen og utlånet må i så måte kunne sies å være et feilskjær.

Sergio Sanchez Gioya (Leganes) Jacopo Finessi (Padova), Nicola Torchio (Brescia), Vittirio Vigolo (Verona, lån) og Raoul Bellanova (Bordeaux) har alle signert for andre klubber, men sistnevnte lånes tilbake til Milan ut sesongen.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page