top of page

Sagaen om Donnarumma er langt fra over


Noen få dager har gått siden den nedslående nyheten om at klubbens førstekeeper, Gianluigi Donnarumma, ikke kommer til å forlenge kontraktens sin, slo ned. Men sagaen er langt fra over av den grunn.

Milan-trøyer med nummer 99 bakpå har blitt revet opp, satt fyr på og kastet i søpla nesten kontinuerlig siden torsdag. Nyheten om at han som skulle bli Milans nye kaptein og ledestjerne ikke vil forlenge kontrakten sin med klubben, har ikke blitt godt mottatt blant supporterne – for å si det mildt. Sviker og grisk har han blitt kalt, og «Primadonnarumma» og «Dollarrumma» har blitt nye kallenavn. Men hvorfor det endte med at fansens nye kjæledegge ikke ville forlenge, er det ingen som helt vet.

Det har vært mange spekulasjoner rundt hva årsaken kan være. Ifølge klubben har de gitt ham et tilbud som er mer enn godt nok. Det sies å være rundt € 5 millioner i året, i tillegg til at de ønsker å bygge laget rundt ham. Kapteinsbindet har også vært i bildet. Men ifølge flere medier så er det utkjøpsklausulen og garantiene fra klubben som skal ha vært problemet, ikke selve lønnen. Donnarummas agent, Mino Raiola, skal ha ønsket en utkjøpsklausul så lav som € 10 millioner, om Milan ikke skulle greie å kvalifisere seg til Champions League neste år. Mirabelli og Fassone ønsket at denne skulle ligge på € 100 millioner. I tillegg skal det være noen usikkerheter rundt de nye eierne, fra Donnarumas side (og nærmest garantert, Raiolas), uten at noe konkret rund dette har kommet ut. Frem til nå har verken Raiola eller hovedpersonen selv kommet med noen offisielle uttalelser – før i dag, kan det se ut som. Mino Raiola har varslet om pressekonferanse, direkte fra Montecarlo kl 16:00, norsk tid. Det er usikkert hva agenten kommer til å si på denne pressekonferansen, men det er nærliggende å tro at det kommer til å være relatert de siste dagers store snakkis.

I dagene etter torsdag har det vært diskutert heftig rundt Gigio Donnarummas fremtid. Real Madrid, som skal være hans største ønske, skal ikke være interesserte i å kvitte seg med Keylor Navas, og har i tillegg Manchester United-keeper, David De Gea øverst på ønskelisten. Juventus er også nevnt, men skal ifølge Donnarumma være uaktuelt, av respekt for Milan. PSG er selvfølgelig også nevnt. I tillegg til dette har det også kommet frem at Milan eier, Yonhong Li, har gitt klar beskjed om at keeperen ikke skal selges – i hvert fall ikke for småpenger. Da er jo det store spørsmålet om Donnarumma skal sitte på tribunen eller benken, den kommende sesongen, eller om han faktisk, siden han tross alt er den beste keeperen i klubben for øyeblikket, skal vokte buret ut kontraktstiden. Det sistnevnte vil bli meget vanskelig med en illsint Curva Sud bak seg, men likevel finnes det en mulighet, noe som kan bli opp til Montella å avgjøre.

På toppen av alt som har skjedd de siste dagene meldes det nå, utrolig nok, om at Milan ikke har gitt opp keeper-talentet sitt. Mirabelli skal visstnok være på vei til U21-EM i Polen, hvor Donnarumma skal stå for Italia, for å prøve å overtale ham til å ombestemme seg. Skulle det være slik at det er de nye eierne til klubben keeperen ikke stoler på, ønsker Mirabelli å overtale ham om å i hvert fall la tvilen komme dem til gode.

Så gjenstår det å se om folk må begynne å grave frem Donnarumma-trøyer fra søpla igjen, eller om det bare er å begrave dem enda dypere. En ting er sikkert: det sist er langt fra sagt i denne saken.

2 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page