top of page

Sacchi hyller BerlusconiI et intervju i dagens utgave av La Gazetta dello Sport, forteller Arrigo Sacchi om tiden med 80-års jubilant, Silvio Berlusconi.

Første møte med mannen som skulle forandre en ung treners liv.

«Første gang jeg pratet med Berlusconi? Etter en vennskapskamp, kun et lite øyeblikk, ikke mer. Han sa han følgte med meg. Første gang han inviterte meg til sin villa var jeg sikker på at det var for å prate om Parma-spillere han ville signere. Når jeg innså at det var meg han ville signere sa jeg: Enten er du et geni eller så er du bare gal. Gi meg en kontrakt så skal jeg signere den blankt, sa jeg. Jeg tar ett år og så slutter jeg. De gav meg en lavere lønn enn den jeg hadde i Parma og jeg vil aldri glemme den spøkefulle Galliani, men Berlusconi forandret livet mitt.»

Gentlemannen Berlusconi og drømmen hans.

«Hvordan han var i gullalderen? Han var alltid en gentleman og et fenomen som var ti år før sin tid. Han satte dype spor og startet en renessanse i italiensk fotball på sin egen måte. I Milan hadde man en stil skapt av intelligens og vilje, man hadde en drøm. Presidenten gav aldri opp og sov ikke. Jeg kranglet aldri med ham, han lyttet heller og kritiserte ikke. Selv ikke når jeg satte Marco van Basten på benken. De hardeste forhandlingene vi hadde var over Ancelotti. Legen sa at 20% av kneet hans var helt ødelagt, men jeg spurte Berlusconi om han ikke kunne signere ham likevel og at vi ville vinne serien med Ancelotti på laget. Til slutt hørte han på meg og sa: As you say.»

Laguttak og støtte.

«Vi pratet sammen daglig, men han fortalte meg aldri hvilke spillere jeg skulle bruke. Han var veldig demokratisk og fratok meg aldri selvstendigheten min. Når jeg slet i mitt første år holdt han en tale foran laget hvor han forsvarte meg. Han fortalte laget at: Dette er treneren jeg har valgt, dere som støtter ham får bli, dere andre må dra.»

Lærdom og suksess.

«Lærdommen man sitter igjen med etter Berlusconi? Drømmen hans var ambisiøs, men den ble virkelig. Å vinne med å ha det gøy og spille bra. At skjønnheten i spillet ikke er i konflikt med seier. Berlusconi oppfatter ikke suksess som noe man oppnår uten å fortjene det. Noen sier det viktigste er å vinne, for ham har det aldri vært slik.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page