top of page

Reaksjoner etter kampen


Etter en fullstendig ellevill kamp mot Sassuolo i går kveld var det spennende å se hva manageren og noen spillere hadde å si til media. 

Etter å ha ligget under 1-3 til det gjenstod tyve minutter snudde Milan på mirakuløst vis kampen til 4-3 og gleden var tydelig å spore hos spillerne, og spesielt hos Manuel Locatelli. 18-åringen utlignet til 3-3 på et fantastisk langskudd, hans første scoring noensinne for han har vokst opp i.

Til intervju med Milan Channel stilte som vanlig Vincenzo Montella opp sammen med noen av sine spillere, denne gangen Donnarumma, Locatelli og Paletta. I tillegg hadde Visepresident Adriano Galliani noen ord å dele om gårsdagens oppgjør.

Vincenzo Montella:

”Det var en veldig viktig seier og jeg er strålende fornøyd med den karakteren og sulten som spillerne viste. Vi hadde hele tiden troen på at vi kunne komme tilbake i kampen og seieren var ingen tilfeldighet. Disse guttene har bevist at de har det som skal til for å fortjene denne drakten.”

Han måtte se laget variere mye i prestasjonene og var klar på hva som må på plass i fremtiden.

”Vårt mål er å prestere og spille god fotball gjennom samtlige 90 minutter. Det er det vi jobber knallhardt for å oppnå.”

Manageren hadde noen kommentarer til enkelte spillere, blant annet Niang som til en forandring kom inn fra benken.

”Vi er litt som en diesel-motor som bruker litt tid på å komme i gang. I dag var hele laget med på å snu kampen, ikke bare Niang. Selvfølgelig er han viktig med tanke på hans offensive løp, noe også Locatelli, Bonaventura og andre spillere bidrar med. Jeg er kjempefornøyd.”

Montella vil ikke legge for mye press på Locatelli etter en strålende opptreden.

”da Locatelli scoret var det et følelsesladet øyeblikk, også for meg. Det var et fantastisk skudd, men vi må tenke balanse samtidig. Vi vil ikke legge for mye press på hans skuldre nå, for det er vanskelig å følge opp en slik prestasjon som han viste i dag.”

Manageren forklarte hvorfor Gomez startet i midtforsvaret.

”Romagnoli fikk en liten skade i går og vi ønsket ikke å ta noen risiko med tanke på at han er kalt opp til Italias A-landslag.”

Gianluigi Donnarumma:

«Vi gjorde det godt når vi klarte å snu kampen i kveld og vi viste strålende karakter. Rett etter 1-3 føltes det tungt, men straffescoringen var vendepunktet for oss.»

«Det gjøres en fremragende jobb med vår ungdomsavdeling. Jeg vil gratulere Manuel med hans mål og laget for et flott comeback. Vi jobber hardt alle sammen og er en samlet enhet. Manageren er flink til å gi oss selvtillit, men vi må fortsette å vinne fotballkamper.»

Sammen med derby-seieren mot Inter i fjor er dette min favorittseier med Milan, begge to var strålende kamper.»

Manuel Locatelli:

«Det var et fantastisk øyeblikk og helt klart den beste dagen i mitt liv, men jeg har ikke helt skjønt det enda. Jeg vil takke familien min.»

Om sitt første Milan-mål hadde 18-åringen følgende å si:

«Jeg kan ikke tenke klart og det er litt tåkete akkurat nå. Jeg skjøt, fant ut av at jeg hadde scoret og løp rett mot familien min.»

«I garderoben gratulerte alle meg og det hele var bare fantastisk.»

Han var klar på hva som var vendepunktet i kampen.

«Straffesparket forandret kampen. Etter at vi fikk inn 2-3 skjønte vi at vi kunne snu det til seier.»

Locatelli er bare en av mange unge spillere som har fått muligheten under Montella (og dels Mihajlovic) sin ledelse.

«Det er veldig gøy med så mange unge spillere på laget, og hvertfall når mange kommer fra akademiet. Vi er dog ikke bevist noe enda, og jeg personlig må jobbe hardt for å bevise manageren at jeg er en han kan stole på.»

Locatelli svarte på spørsmål om målet for sesongen.

«Vi tar en kamp av gangen, så får vi se på tabellen når vi er kommet lengre ut i sesongen. Målet vært er å spille i Europa neste år.»

Gabriel Paletta: 

«Slike mål er viktige for laget, men det handler om å ta tre poeng og det klarte vi. Jeg vil dedikere scoringen til min kone og min familie.»

Paletta hadde ny makker i midtforsvaret da Romagnoli ble skadet dagen før kampen.

«Gomez er forskjellig i forhold til Romagnoli og han må tilvende seg italiensk fotball. Jeg synes likevel at han spilte en god kamp.»

Midtstopperen fikk spørsmål om hans solide seriestart.

«Jeg spiller med kontinuitet og er på banen fra start hver kamp, noe som gjør det mye enklere for meg og resten av forsvaret.»

Adriano Galliani:

”I kveld fikk vi en ”tre i-en” kamp og alle var helt forskjellige. De målene vi slapp inn hemmet oss og vi maktet ikke å reagere skikkelig på Sassuolo sine angrep. På 1-3 fryktet jeg det verste, men Niang sin inntreden forandret definitivt oppgjøret fordi han tilførte fart og fysikk fremover. Det hjalp også da Locatelli kom innpå. Slike mål som det han scoret i kveld har vi sett mange ganger på juniorlaget, men å banke inn et slikt spektakulært mål i Serie A er en drøm som går i oppfyllelse for ham.”

Galliani benyttet muligheten til å hylle noen spillere og klubben for å satse på unggutter.

”Paletta er en strålende spiller. Han forbedret seg mye for Atalanta i fjor, slik som Suso og Niang gjorde på sine låneopphold. Niang kom inn og forandret kampen i en alder av 21, mens Suso er 22. I tillegg har vi Locatelli som er født i 1998 og Donnarumma som er 1999-modell. Vi har flere unge spillere, og Milan er det laget med lavest snittalder i hele Serie A.”

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page