top of page

Reaksjoner etter kampen


Stemmene var mange og stemningen var god etter triumfen i Supercoppa Italia. 

Milan beseiret i går ettermiddag rivalen Juventus i oppgjøret som i utgangspunktet spilles mellom regjerende serie- og cupmester. Siden Juventus ble dobbeltmestre i vår fikk Milan innpass som tapende cupfinalist, men i Doha var det Vincenzo Montellas menn som trakk det lengste strået. Etter scoringer av Giorgio Chiellini og Giacomo Bonaventura i første omgang ble det hele avgjort på straffer. Her ble Gianluigi Donnarumma og Mario Pasalic de store heltene med henholdsvis en flott redning og det avgjørende skuddet.

Vincenzo Montella:

«Dette er en strålende seier, vel fortjent gjennom hardt arbeid. Vi var litt heldige da Dybala bommet, men jeg er virkelig glad på guttas, Galliani og Presidentens vegne. Vi skaper en solid base for fremtiden og det er jeg fornøyd med.»

«Vi var på hælene fra start og jeg tror Juventus sin erfaring gjorde utslaget innledningsvis. Vi forbedret oss og gjorde sakene våre godt etterhvert. De skapte nesten ingen sjanser og gjennom 90 minutter var vi det farligste laget. Det ble en lang og hard kamp, men mot slutten av den første omgangen følte jeg med sikker på seier.»

«Jeg ba gutta om å være fryktløse fordi det er kun dem som tror hardt nok på seg selv som oppnår resultater. Jeg er glad på Abate sine vegne, han er en av de mest rutinerte spillerne og fortjener en slik triumf.»

«Nå skal vi ha litt ferie og vi vil være tilbake på Milanello 1. januar.»

Adriano Galliani:

«Nå er jeg både rørt og tilfredsstilt. Forrige gang vi vant var i 2011 og dette er egentlig avslutningen på forrige sesong. Dette er tittel nummer 29 i Berlusconi-æraen, noe som er helt vidunderlig. Jeg ble rørt av målet til Pasalic og jeg er glad for at vi hentet gutten hit i sommer. Han satte den avgjørende straffen som gav oss seieren og vi er strålende fornøyde.»

«Det var litt trått i starten men vi hevet oss, spesielt i andre omgang. På de fire kampene vi har møtt Juventus i år er vi på samme nivå og har to seire hver.»

«Det er alltid godt å vinne, uansett om du er favoritten eller ikke. Jeg er glad på Presidentens vegne fordi han fortjener dette trofeet. Han har ofret alt for denne klubben og vi dedikerer tittelen til Silvio Berlusconi.»

«Abate og Suso var fantastiske, sammen med resten av laget. Vi er så glade og jeg tar med meg denne cupen tettere til hjertet enn noen andre.»

Ignazio Abate:

«Etter noen vanskelige år har vi klart å løfte et trofe, men som jeg sa på pressekonferansen, vi er langt i fra ferdige. I dag kan være starten på noe stort siden vi er en ung gruppe. Vi må gi komplimenter til manageren, dette er hans første tittel og jeg håper han får mange flere i fremtiden.»

«Lederne har gjort dette mulig siden de har gitt tillit til en så ung gruppe spillere. Det er tilfredsstillende. Vi ønsker å dedikere seieren til Silvio Berlusconi og Adriano Galliani. Jeg er glad på vegne av alle som tilhører AC Milan rundt om i verden, våre familier og våre barn som alltid er der for oss.»

«Vi evnet å slå et sterkt lag og hele kampen gjennom var det tydelig hvor mye vi ønsket dette. Vi fikk en dårlig start, kanskje vi ble grepet av viktigheten? Juventus er et rutinert lag, men etter at de scoret var det vi som kontrollerte kampen og vi fortjente seieren.»

«Før hver eneste kamp kommer det noen nye tanker. I dag var det første gang jeg minnet gutta på finalen i vår. Vi tapte selv om vi ikke fortjente det og vi har ofret mye de siste årene for å komme dit vi er nå. Vi har aldri gitt opp og resultatene er i ferd med å komme nå.»

«Jeg er glad for at Montolivo løftet pokalen sammen med meg. Det er vanskelig for ham å være skadet og vi gleder oss alle til han er tilbake.»

«Nå skal vi bruke ferien riktig og deretter ta en kamp av gangen. Vi må være fokuserte, avslappet og holde føttene på bakken. Jeg er sikker på at vi går en lys fremtid i møte.»

«Jeg er strålende fornøyd med å være en del av denne gruppen. Alle er flotte gutter og de kommer til å gi mye i fremtiden, både til Milan og sine respektive landslag.»

Gianluigi Donnarumma: 

«Det er en fortjent triumf og en skikkelig lagseier. Nå er det tid for feiring. Vi hadde troen på seier hele veien, selv om de tok ledelsen. Vi startet dårlig, men slo tilbake og var det førende laget. Denne seieren er for familien min, min kjæreste, våre fans og President Silvio Berlusconi.»

Andrea Bertolacci:

«Dette er strålende og noe vi virkelig ønsket oss, spesielt etter en så vanskelig periode vi har vært gjennom. I dag må være en ny start for oss.»

«Jeg trente godt i sommer, men så ble jeg skadet. Det er hører historien til. Jeg er positiv og ser fremover. Kvelder som denne er tilfredsstillende for fansen og oss spillere. Vi er en ung gruppe med masse kvalitet. Vi spilte på samme nivå som serielederen, noe som må bety noe. Jeg vil dedikere seieren til de menneskene som har stått meg nær i de vanskelige månedene. I dag er også min bryllupsdag og jeg feirer mitt første år som en gift mann.»

Mario Pasalic:

«Jeg prøvde å beholde roen, men jeg visste jo at det var den avgjørende straffen. Jeg er ung, det er sant, og jeg har scoret på mitt første straffespark i karrieren. Det var fantastisk. Det er uforglemmelig å se lagkameratene løpe mot deg på den måten. Du blir sendt tilbake til barndommen da man drømmer om slike øyeblikk.»

«Denne seieren er for mine venner og min familie, spesielt de som har hjulpet meg i min karriere. Jeg vet fortsatt ikke hva som skjer ved sesongslutt.»

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page