top of page

Reaksjoner etter kampen


Vincenzo Montella var fornøyd med lagets karakter da de kom tilbake mot Atalanta og sikret ett poeng på tampen av oppgjøret. 

Vertene tok ledelsen like før pause etter svakt keeperspill av Donnarumma, men Milan løftet seg noe etter hvilen og tre minutter før slutt satte Deulofeu inn utligningen via en forsvarer. Kamprapporten kan du for øvrig lese her.

Vincenzo Montella:

«Det var ingen enkel kamp å forberede seg til, for gutta mine hadde ikke selvtilliten på topp. Jeg er stolt over deres prestasjon og mer enn poenget nøt jeg deres innstilling og de viste en reaksjon etter de siste kampene.»

Manageren overrasket mange ved å komme ut i en 3-5-2 formasjon.

«Vi har spilt på denne måten tidligere også, men ikke fra start. Det valgte vi i dag, og laget viste at de kan spille i flere systemer.»

Montella kommenterte enkeltspillere som han var fornøyd med.

«Montolivo gjorde det veldig godt og han er en viktig spiller for oss. Atalanta endrer ofte system i løpet av kampene og jeg trengte en spiller som er god på å lese ulike situasjoner. Han spiller som en ekte kaptein og jeg ble overrasket over at han orket 90 minutter.»

«Jeg måtte ta av De Sciglio fordi han fikk en føling. Han klarte å bidra frem til scoringen, men da ba han om å bli byttet ut.»

«Jeg likte virkelig lagånden og hvor mye spillerne var villige til å ofre. Gomez spilte virkelig godt og Bacca var brilliant da han kom inn fra benken. Alle leverte i kveld.»

Det gjenstår kun to kamper i Serie A og Milan må antageligvis vinne begge for å kvalifisere seg for Europa League.

«Jeg ønsker å vinne mot Bologna og jeg forventer at fansen støtter oss, for det trenger vi. Jeg er kjempefornøyd med å være manager for Milan, jeg har kontrakt i ett år til og den nye ledelsen har troen på meg, og vi planlegger fremtiden sammen. Dette oppgjøret var som en finale for meg og jeg ba spillerne om å kun konsentrere seg om kampen.»

Riccardo Montolivo: 

«Dette er ett verdifullt poeng for oss. Kampen om Europa er helt åpen, men vi har to tøffe kamper foran oss som må vinnes. Om vi hadde tapt i kveld ville det blitt vanskelig for oss, men vi fikk med oss ett poeng hjem fordi vi sloss og kjempet til siste slutt. Det var meget viktig.»

«Vi viste stor karakter i andre omgang. Før pause lå vi nok en anelse for dypt og vi var ikke aggressive nok. Vi gjorde det vi kunne for å unngå baklengs. Etter hvilen klarte vi å løfte spillet høyere i banen og skapte noen sjanser, selv om det er den delen vi virkelig må utvikle videre for å få tellende resultater.»

Montolivo er en av spillerne som kjenner godt til 3-5-2 etter sine opptredener på det italienske landslaget.

«Det var en strategi manageren valgte å bruke, men først etter pause fikk vi utnyttet det. Det er ikke mange lag som vinner på denne banen og vi visste det kom til å bli en krig.»

Kampen var kapteinens første på 223 dager og det er gått nesten syv måneder siden kneskaden som har ødelagt sesongen for midtbanespilleren.

«Jeg er kjemesliten. Det er ikke lett å spille en hel kamp etter så mange måneder på sidelinjen. Man er ikke vant til å løpe så mye og ha press på deg, men mine lagkamerater hjalp meg gjennom det. Jeg forsøkte å støtte dem og lede dem gjennom midtbanen. Montella ba meg om å gi midtbanen et løft og vi kom for å vinne, men likevel er det et positivt poeng vi tar med oss hjem til Milano.»

I sesongens to siste kamper møter Milan Bologna(H) og Cagliari(B). Med full pott er laget klare for Europa League 17/18.

«Vi er ved veis ende av en lang sesong og det blir ikke enkelt. Vi møter to lag som ikke har noe særlig å spille for, men vi må ikke tro at de ikke vil kjempe. Da har vi allerede tapt. Vi er i fysisk god form og vi viste det ved å komme tilbake i sluttminuttene i kveld. Vi var mentalt sterke og istedenfor å tape fikk vi med oss ett poeng.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page