top of page

Reaksjoner etter kampenMilans nye hovedtrener Gennaro Gattuso var misfornøyd, men så fremover etter søndagens kamp.

Benevento tok sine første poeng i Serie A noensinne i søndagens møte med Milan etter en sen overtidsscoring av hjemmelagets keeper. Resultatet var svært skuffende for Milan og den nye hovedtreneren, legenden Gennaro Gattuso. Hør hva Gattuso og Bonucci hadde å si etter kampen.

Gennaro Gattuso:

«Vi har jobbet hardt i en uke og vi har endret noen ting. Jeg trenger tid for å få laget til å spille sånn som jeg vil. Det finnes ikke trøst eller unnskyldninger. Vi spilte ikke alltid bra, men vi prøvde å vinne til siste slutt. Benevento fortjente ikke å tape i deres fem siste kamper og mot oss scoret de rett før slutt. De skapte sitt eget hell.»

Den tidligere midtbaneterrieren mente at laget fortsatt har en lang vei å gå.

«Jeg bli veldig involvert i hver kamp, og jeg ville virkelig vinne denne. Forandringene jeg gjorde? Midtbanen vår beholdt ikke ballen, den eneste som gjorde jobben var Kessie. Jeg ville få med seieren hjem, derfor byttet jeg inn en forsvarer. Jeg synes ikke de skapte trøbbel for oss før 2-2. Det er fortsatt en lang vei å gå»

Til tross for et skuffende resultat så Gattuso fremover.

«Hva er positivt? Det harde arbeidet gjennom uka, lagånden og ønsket om å bli bedre, som jeg har sett. Arbeid lønner seg, så vi må forbli samle, det er ikke noe poeng å bli sinte og urolige. Jeg må være den første som viser dømmekraft og sinnsro. Ingen er fornøyde, men det er fortsatt mange kamper som gjenstår. Vi gir ikke inntrykk av at vi gjør ting med innsats og klare hoder. En seier i dag ville gitt oss selvtillit, uheldigvis vant vi ikke, men vi fortsette å forbedre oss uten å gi opp. Hvis vi ikke hadde sluppet inn Brignolis mål ville vi snakket om at laget viste en annen innstilling. Dette er vårt nye startpunkt.»

Treneren synes Milanspillerne var for sterkt preget av frykt på slutten.

«Vi klarerte ballen vekk alt for ofte mot slutten. Motstanderne vår klarte å gi oss trøbbel fordi vi begynte å spille med frykt, og vi må definitivt forbedre dette. Vi stoppet helt å spille de siste 7-8 minuttene av kampen. Det er kun psykologisk, det begynner med frykten for å tape kampen»

Kaptein Leonardo Bonucci snakket også med Milan TV etter kampen. Han var slett ikke fornøyd men oppfordret laget til å forholde seg rolig og se fremover.

Leonardo Bonucci:

«Vi er ikke fornøyde i det hele tatt. Det er frustrerende at vi ikke tar med oss tre poeng hjem i et så komplisert og viktig øyeblikk av sesongen, etter å ha byttet trener. Seieren kunne gitt oss en boost, i stedenfor kommer vi igjen til å snakke om hva vi mangler. Vi må legge dette bak oss og se fremover med hevede hoder, vi må alltid prøve å forbedre oss. Vi har det som trengs for å slå tilbake.»

Kapteinen mente at Milan må løfte seg i flere aspekter av spillet.

«Vi må forbedre spillet vårt, i forsvar, og når vi skal beholde ballen i laget, fremstå med mer autoritet og selvtillit. Vi må fortsette å jobbe på banen, og være klar over våre styrker.»

Bonucci fokuserte på det mentale aspektet ved fotball.

«Jeg har alltid sett fremover i karrieren min. Du kan bare oppnå målene dine gjennom hardt arbeid og offervilje, og ved å alltid være der for lagkameratene dine. Hvis vi alle tenker på denne måten kommer vi til oppnå målene våre. Hvis vi dømmer ut i fra hvordan det andre målet deres kom kan vi bare forbedre oss fra nå av.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page