top of page

Reaksjoner etter kampenGattuso oppfordrer laget til å holde hodene hevet

Milan gikk på et svært skuffende 4-0 tap mot de siste årenes suverent beste lag i Italia, Juventus. Les hva klubbens hovedtrener og midtbanespiller Bonaventura hadde å si etter kampen.

Gennaro Gattuso:

Om kampen:

«De første minuttena av første omgang beholdt vi fortsatt roen, men så gjorde vi en feil og slapp inn et mål, så gjorde vi flere feil og sånt skjer, det er en del av gamet. Laget gjorde det de måtte gjøre. Stillingen etter fulltid forteller ikke hele sannheten, fordi hvis du tenker på første omgang skapte vi en klar målsjanse gjennom Cutrone, mens de ikke hadde mange sjanser. Mandzukic sin heading og et skudd av Dybala, men jeg kan ikke komme på andre sjanser. Vi spilte en god kamp, men feil straffet oss og som jeg sa, det er en del av gamet.»


Om motstanderne:

«Dette er ikke noe nytt. Juventus gir deg alltid en følelse av at de kan knocke deg ut til en hver tid, på grunn av spillerne de har, på grunn av mentaliteten deres. Det er ikke tilfeldig at de har vunnet alle disse årene. Det er fortsatt en lang vei å gå, vi må fortsatt jobbe veldig mye for å komme på deres nivå.»

Om troppen han disponerer:

«Jeg er overbevist om at vi er på riktig spor. Vi har en veldig ung tropp. Jeg finner ikke på alderen deres, de ble født i 98, 97, 93 og 94. Som jeg alltid sier, du kan ikke kjøpe erfaring på markedet. Erfaring er noe du bygger gjennom denne typen kamper, gjennom harde leksjoner, gjennom å prestere bra. Dette er fakta, det er lenge siden vi ikke hadde en så ung topp, med så mange unge spillere som starter. De er kapable til å spille kvalitetsfotball, og til og me» i dag, så vi det da vi hadde ballbesittelsen og vi sentret veldig effektivt til hverandre. Uansett, jeg repeterer meg, i dag har vi basisen til å starte å bygge noe viktig og du trenger tid. Vi kommer ikke til å signere så mange spillere hver sommer, isteden må vi stole på disse guttene og fortsette å forbedre oss, fordi de har kvaliteten og en flott mentalitet.» Om de gjenstående ligakampene:

«Vi skal spille mot to tøffe lag. På den ene siden er det Atalanta som alltid gjør det vanskelig for oss på grunn av vår lokale rivalisering. Så er det Fiorentina som har hatt gode resultater de siste årene, så det blir ikke lett. Selv om vi hadde en tøff sesongstart og måtte vente lenge på å endelig komme tilbake på vinnersporet, klarte vi å komme tilbake og bare fordi vi tapte i dag betyr ikke det at vi kan gi opp. Det er et sviende nederlag, det svir fordi vi tapte, det svir fordi vi slapp inn 4 mål og det svir på grunn av de 25 til 30 000 supporterne som kom for å støtte oss, og også på grunn av alle de som holder med Milan rundt omkring i hele verden. Allikevel må vi se fremover, møte problemene våre og finne en måte å løse dem på»

Om fansen og fremtiden:

«Etter at vi slapp inn det fjerde målet, var jeg redd vi skulle tape 7 eller 8-0, fordi når du møter et så sterkt lag er dette det som skjer. Men guttene fortsatte å prøve og skapte tre eller fire målsjanser. Vi spilte kampen vi ønsket, men var uheldig noen øyeblikk.  Vi gjorde feil, men som jeg sa, det er en del av gamet. Vi ville virkelig vinne, spillerne, jeg, staben min, fansen. Det var ikke en bra kveld for noen som støtter AC Milan. Vi må uansett se fremover og styrke følelsen vår av tilhørighet, alltid være sultne og bli mektige igjen.»

Giacomo Bonaventura:

Om kampen: 

«Vi hadde ikke tid til å reagere. Juve scoret det 2. målet for raskt. Vi spilte en grei kamp, men mot Juventus er ikke greit godt nok, du må unngå feil og gjøre en topp prestasjon. På slutten kom all styrken deres frem.»

Om lagets behov for forbedring:

«Vi har forbedre noss mye i løpet av sesongen. Vi må forstå, i hvert fall de mest erfarne spillerne, at i kamper som denne kan du ikke gjøre feil, og du må beholde balansen. I en finale vinner som regel laget som gjør færrest feil. Juve er vant til dette, de har så mye kvalitet. Hvis vi hadde scoret hadde kampen vært annerledes»

Til fansen: 

«Vi gjorde vårt beste, men det var ikke nok til å slå et lag som Juve. Vi måtte heve lista vår. Allikevel har cupreisen vår vært veldig positiv, vi må ha det i bakhodet. Jeg vil gjerne takke alle supporterne. La oss se fremover og putte denne skuffelsen bak oss.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page