top of page

Reaksjoner etter kampen


Milan tok en oppskriftsmessig seier mot Torino på San Siro i går kveld og det var en munter gjeng som møtte pressen etter kampen. Reaksjonene fra Milan-leiren får du her.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi var forberedt på en vanskelig kamp i kveld. Torino er en hard motstander og de spilte godt, men vi fortjente seieren. Ser du på statistikkene, slik som antall poeng og innslupne mål i de siste kampene er det lett å se at vi er på riktig vei. Nå må vi forberede oss godt inn mot tirsdagens semifinale i Coppa Italia (leder 1-0 sammenlagt mot Alessandria, red.adm.) og de tre kommende kampene i ligaen, fordi de kampene vil bety mye for våre muligheter for å nå Champions League. Det er hva jeg tror, men vi må bare ta en kamp av gangen slik vi pleier.»

Manageren benyttet anledningen til å rose supporterne som er, i takt med lagets prestasjoner, i ferd med å stille seg bak laget i større grad enn tidligere.

«Jeg er fornøyd nå, spesielt på vegne av spillerne. Jeg har alltid sagt at vi ikke kan klage på fansen fordi det er opp til oss å snu atmosfæren på San Siro. De har støttet oss gjennom kampene og jeg var veldig glad da jeg så bannerne på tribunen i kveld. Vi må aldri miste troen og vi må kjempe videre slik vi har gjort. Med den holdningen trenger vi ikke å frykte noen motstandere.»

Det blir jevnlig spekulert i om Berlusconi vil gi serberen fyken, men det kan se ut som han er kjøpt seg litt tid med en rekke gode prestasjoner etter nyttår.

» Presidentens ord er viktige og hyggelig å høre. Vi har noen steg å ta når det gjelder hva vi gjør når vi har ballen, men Presidenten gjenkjenner lagets forpliktelser overfor hverandre og samholdet blant guttene. Presidenten har sett det og det er jeg fornøyd med. Vi hevner oss steg for steg. Nå må vi fokusere på å slå Alessandria ut av cupen og ta oss til en finale. Det gir oss stor motivasjon. Når vi har fullført den oppgaven retter vi blikket mot bortekampen mot Sassuolo.»

Ignazio Abate:

«Det gikk bra i kveld og ble en strålende aften for oss. Det er ekstra motiverende å spille med kapteinsbindet rundt armen og det gir meg en enda større følelse av tilhørighet og ansvar. Vi leverte en solid prestasjon i kveld og spilte veldig godt i den første omgangen, mens vi kontrollerte mer etter pause. Det er denne typen seire som gjør at laget vokser og det er veldig tilfredsstillende når du må jobbe så hardt for det. Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Jeg ønsker også å takke fansen for bannerne på tribunen, det hjalp oss mye i forkant av kampen. Nå går vi inn i en helt avgjørende fase av sesongen. Utfallet av de kommende kampene kan fortelle oss mye om hvor vi ender opp ved sesongslutt. Vi har vært flinke til å gjøre den kritikken som har vært rettet mot oss om til noe positivt. Nå må vi vise at vi er i stand til å gjøre det samme med komplimenter. «

Abate hyllet støtteapparatets treningsregime.

«Vi trener med høy intensitet, og det skal manageren ha mye av æren for. Takket være treningen er vi alltid på topp og i stand til å gjøre vårt beste. Når vi gjør det bra er det på grunn av hele laget. Alle ønsker å prestere og vi får stadig større tro på oss selv. Når det er sagt må vi ikke tro at vi er bedre enn det vi er. De kommende kampene blir utrolig viktige. Først har en en cup-kamp til tirsdag før vi skal krige mot Sassuolo til helgen. I andre omgang spilte vi med karakter slik som manageren ba oss om, og vi var skikkelig giret på å ta alle poengene. Vi vet at det ikke er rom for noen feil underveis. Vi gjør det bra, men vi har mye mer på lager.»

Keisuke Honda:

«Vi spilte godt i en tøff kamp og tok med oss tre poeng. Vi må straks rette fokuset mot neste kamp. Vi har underprestert i to år, men det er tonnevis med talent i troppen vår. Nå drar alle i samme retning og vi plukker mange poeng. Nå blir det viktig å samle energi frem mot tirsdagens kamp mot Alessandria.»

Adriano Galliani:

«Laget spiller som en enhet, selv når de er presset. De spiller som løver med glød, vilje og besluttsomhet. Managerens karakter smitter over på spillerne. De har en fryktløs innstilling, ellers ville de aldri klart å ta 18 poeng på de 8 siste kampene. Like viktig er det at vi kun har sluppet inn 5 mål i den samme perioden. Det er dog ikke noe poeng i å diskutere tabellposisjonen enda, vi må fortsatt ta en kamp av gangen. Avstanden opp blir mindre i løpet av denne runden siden det er to «head-to-head»-kamper på søndag og mandag. Klubben har lagt tett til Presidentens hjerte i over 30 år og ingenting er endret. «

Direktøren kommenterte også enkeltspillere.

«Når en spillsystem fungerer spiller alle godt. Zapata gjør det mer en godt nok og Alex er briliant. Abate er i en ekstraordinær form. Jeg kan akseptere alt, men ikke et lag som ikke sloss og jobber hardt. Det gjør dette laget på alle mulige måter. Det skal manageren ha kredit for. Han og støtteapparatet sitt passer på at guttene opptrer som et lag.  Jeg vil ikke se for langt frem i tid. Jeg vil kun analysere det vi har gjort frem til nå, det er ikke min oppgave å spå fremtiden og komme med antagelser. Jeg ser kun på de poengene vi har plukket så langt. Nå venter en cupkamp mot Alessandria og det blir spennende å se utfallet av den.»

Galliani svarte på spørsmål rundt den utlånte faraoen som viser kjempeform for Roma om dagen.

» Stephan El Shaarawy var misfornøyd i Monaco og spurte meg om en overgang etter at det ble klart at de ikke ville bruke spilleren mer. Han er eid av Milan, men vi kunne ikke tvinge han til å bli her uten å få mer spilletid. Den eneste store klubben som kom på banen var Roma. Jeg prøvde å få i stand en avtale som var best for Milan og jeg synes det var en god overgang. Jeg forventer med dog en flaske vin fra Antonio Conte. Stephan får spille kamper nå og det gleder meg.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page