top of page

Reaksjoner etter kampen


Stemningen var god på pressekonferansen.

Milan avsluttet sesongen med å knuse Fiorentina 5-1 på San Siro og på den påfølgende pressekonferansen dukket både Gennaro Gattuso, Patrick Cutrone, Davide Calabria og debutant Emanuele Torrasi opp. I tillegg pratet Massimiliano Mirabelli med Milan TV. Les hva de hadde å si her.

Gennaro Gattuso:

«Jeg ønsker ikke å ta noen ære, men jeg vil gjerne takke de som ansatte meg her fordi dette er starten på min karriere. Mirabelli endret livet mitt og det er utrolig. De månedene jeg trente Primavera var viktige og det åpnet opp en ny verden for meg. Jeg vil ikke ta en pust i bakken nå, jeg må starte planleggingen av neste sesong. Jeg skal straks møte Mirabelli og Fassone. Vi har ikke så mye vi kan gjøre, men de små tingene vi kan endre må vi gjøre riktig.»

Patrick Cutrone:

«Personlig har det vært en uforglemmelig sesong. Jeg har scoret 10 seriemål og jeg har spøkt en del med min far om det. Alle målene har vært fantastiske for meg. Seieren i dag var viktig og vi viste at vi kan oppnå store ting.»

Davide Calabria:

«Vi var gode og nektet å gi opp selv om de tok ledelsen, måten vi reagerte på var fantastisk. Vi ville slå tilbake umiddelbart og da vi tok ledelsen gikk alt lettere. Nå skal vi på ny ut i Europa League og vår unge tropp vil fortsette utviklingen. Det var ikke enkelt med så mange nye spillere, men neste år vil bli bedre.»

Emanuele Torrasi:

«Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg vil takke mine foreldre for at jeg har kommet så langt, og jeg må også takke Gennaro Gattuso som har trodd på meg hele sesongen. Det er en stor ære å ikle seg denne drakten. Jeg ville ikke vært her uten min familie som har fulgt meg over alt. Jeg skylder dem alt.»

Massimiliano Mirabelli:

«Det har vært en lang sesong. Vi har spilt 57 kamper med en tropp som mangler dybde. Vi er klar over at vi har ett ungt lag med med fremtiden foran seg. Vi kommer til å gjøre et par signeringer som hever kvaliteten i sommer.»

«Med denne seieren nådde vi minimumsmålet vårt, men det virkelige målet er ikke nådd fordi vi har landets yngste lag. Vi har gjort det sterkt etter jul, men jeg vil uansett ikke fokusere på de poengene vi kunne tatt. Det er ikke mange kamper som skilte oss fra Champions League. Dette er et godt utgangspunkt.»

Calhanoglu hadde en tøff start på sesongen, men har blomstret etter jul og toppet det med en scoring og tre målgivende pasninger mot Fiorentina.

«Vi var klar over at han kom til oss uten å ha spilt på et halvt år og det var en helt ny liga og nytt land. I dag viste han seg frem, men dette er ikke alt. Han kan fortsatt bli bedre og utgjøre en forskjell i hver eneste kamp. I Tyskland spilte han som en klassisk tier og på begge kantene i 4-4-2. Han er god i alle offensive posisjoner og vi har et stort talent foran oss.»

Gennaro Gattuso fikk sjansen da Vincenzo Montella ble sparket i november.

«Jeg er godt fornøyd med hans arbeid og under andre forhold kunne han gjort det enda bedre. Han har lagt ned en ekstraordinær innsats, laget presterte svakt og han har gjort en fantastisk jobb. Han holder hode taler og det virker som om han har ledet lag i et helt liv allerede. Klubbledelsen ønsket å gjøre den riktige endringen og etter Montella ble både jeg og Fassone overbevist av Gattuso.»

De snaue 60.000 på San Siro skapte en god stemning på sesongens siste dag.

«Det var meget tilfredsstillende og andre gang vår fans har gitt oss denne hyllesten. Vi håper å betale dem tilbake med å oppnå noe viktig. Vi hadde fortjent å vinne cupen, men klarte det ikke. Vi har mottatt hyllester fra fans i alle verdens hjørner.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page