top of page

Pressekonferanse med Montella


Vincenzo Montella snakket med pressen etter ankomsten til Kina. 

Milan er på plass i Kina, hvor de skal spille treningskamper mot de tyske gigantene Borussia Dortmund og Bayern Munchen. Laget er forsterket ekstremt mye i forkant av den nye sesongen, og det ble naturligvis mye av fokuset på den første pressekonferansen i Asia.

«Leonardo Bonucci er en spiller av internasjonalt kaliber. Han er, sammen med Sergio Ramos, den beste tekniske midtstopperen i verden. For meg er det en drøm å trene ham, og jeg må takke både Fassone & Mirabelli for å ha gjort det mulig.»

Det har blitt spekulert i om den tidligere Juventus-stopperen vil få kapteinsbindet i Milan.

«Det er flere potensielle kapteinsemner i Milan, men dette vil jeg først og fremst diskutere med klubben.»

Med Bonucci og Biglia så godt som klare for Milan, og med flere som ryktes inn, er det ingen tvil om at troppen er vesentlig sterkere enn i fjor.

«Klubben gjør en ekstraordinær jobb. Både erfarne spillere og unge talenter har kommet inn i sommer. Det som er et faktum er at flere av spillerne kommer fra andre ligaer, og de vil trenge tid til å venne seg til Italia. Jeg er dog trygg på at dette vil gå greit.»

Det er ingen tvil om at sommerens mercato har skrudd forventningene til taket.

«Helt ærlig så føler jeg ikke noe spesielt press. For meg er det mye enklere å ha bedre spillere å jobbe med.»

Montella vil ikke ta på seg et favorittstempel foran den kommende sesongen.

«Det er sant at vi har gjort store endringer og valgt nye spillere etter en logisk tanke, men det krever ro og styrke for å forme en solid gruppe momentant. Det finnes allerede slike lag i form av Roma, Napoli og Juventus, og de vil naturligvis være favorittene.»

Frispark-spesialisten Hakan Calhanoglu er en av sommerens nykommere, og tyrkeren er med resten av troppen til Kina.

«Calhanoglu er en fantastisk spiller som kan bekle ulike roller på banen. Han kan ha en utgangsposisjon på flanken og bevege seg innover, han kan spille i en treer på midten eller i en rolle som Trequartista.»

Med bedre spillere er det også større forventninger til Milan.

«Vårt mål er å returnere til Champions League. For at denne gruppen med spillere skal bli et lag må vi vokse sammen, og det må skje kjapt. Det som er trivelig er at de nye spillerne har vist sin kvalitet fra dag en.»

Hjemme i Casa Milan er Bonucci og Biglia i dette øyeblikk i ferd med å fullføre medisinske og fysiske tester.

«Det er ingen tvil om at signeringene av disse to spillerne vil styrke oss i den kommende sesongen og det gir oss selvtillit av å få inn to så sentrale og solide brikker.»

Milan møter rumenske CSU Craiova i tredje kvalifiseringsrunde til Europa League (27.07 & 03.08).

«Til disse kampene må vi finne ut av hvordan laget skal se ut og velge den beste formasjonen til denne utfordringen.»

De siste sesongers kaptein, Riccardo Montolivo, satt side om side med sin manager på pressekonferansen.

«Vi er fornøyde med å være tilbake i Kina. Det er alltid hyggelig å se fansens reaksjon når vi kommer, og det gjør oss glade.»

«Vi er her for å bygge oss opp fysisk og møter veldig god motstand. Det blir interessante tester i forkant av kvaliken til Europa League.»

Kapteinen er fornøyd med klubbens aktivitet i overgangsvinduet.

«Jeg syns klubben har gjort en strålende jobb gjennom Mercatoen. Vi er veldig glade for det, og det er ingen tvil om at vår målsetning for sesongen må være Champions League.»

Biglia og Bonucci er to direkte konkurrenter til Montolivo, både som Regista og kaptein.

«De er begge strålende spillere. For at et lag skal gjøre det bra må det være 22-23 spillere som er i stand til å starte kamper, og klubben jobber seg i den retningen.»

«På grunn av aktiviteten i sommer vil det selvfølgelig bli mer press på oss og høyere forventninger enn tidligere år. På tross av det er jeg sikker på at oss rutinerte spillere vil klare å lede laget i riktig retning.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page