top of page

Plizzari & co klarte ikke ta VM-medaljeItalia var blant favorittene til å vinne årets U20-VM, men de endte til slutt uten medalje etter tapet mot Ecuador i bronsefinalen.

Det italienske U20-landslaget, med tre Milan-spillere i troppen, endte til slutt på fjerdeplass i U20-VM etter et skuffende tap mot Ecuador i bronsefinalen. Ecuador vant Copa America for U20-lag tidligere i år og har et spennende mannskap, men Italia slo dagens motstander i gruppespillet. Italia stilte noe B-preget, og Matteo Gabbia var den eneste av Milans spillere som var på banen. Både Alessandro Plizzari og Raoul Bellanova(klar for Marseille) har spilt når Italia har stilt med toppet mannskap, men var ikke i aksjon i dag. Kampen endte 1-0 i favør Ecuador etter ekstraomganger. Italia fikk muligheten til å ta ledelsen i ekstraomgangene, men Marco Oliveiris straffespark ble reddet av keeper. Dermed endte det med tårer for de unge italienerne, hvor noen av spillerne allerede har reist for å bli med i U21-EM som nærmer seg.

Italia gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, hvor de slo Mexico og Ecuador i de to første kampene. Deretter endte det 0-0 når det reservepregede laget skulle i aksjon mot Japan, før man tok seg videre mot henholdsvis Polen og Mali i åttendedelsfinale og kvartfinale. I semifinalen ble det 0-1-tap mot Ukraina, og bronsefinalen endte altså med samme resultat mot Ecuador.

Alessandro Plizzari har blitt dratt frem som en av de spillerne som har prestert best for Italia i mesterskapet, og visekaptein Matteo Gabbia har også levert et godt mesterskap. Han har vært på banen i samtlige kamper, mens både Plizzari og Bellanova har vært på benken i to av kampene, mot Japan i gruppespillet og i den omtalte bronsefinalen. Gabbia ventes å få muligheten til å overbevise Giampaolo i pre-season etter å ha levert godt på utlån i Lucchese, og 19-åringen har lenge vært omtalt som et svært spennende stopperprospekt.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page