top of page

Pato frir til Gattuso


Alexandre Pato ønsker en retur til klubben.

Det fortalte den brasilianske angriperen til Gazzetta dello Sport. For tiden tjener 28-åringen til livets opphold under Fabio Cannavaro i kinesiske TJ Quanjian, men var nylig i Italia for å delta i Andrea Pirlo sin testemonial-kamp på San Siro. Han er ikke fornøyd med hvordan tingenes tilstand er hos sin gamle klubb.

«Det er virkelig trist å se Milan i denne forfatningen, men de må være tålmodige,» fortalte Pato til avisen.

«Fansen deres ser fortsatt et lag som har vunnet alt, men Milan har forandret seg mye og man vender ikke tilbake til toppen over natten.»

«Å spille i Europa League er første steg på veien. Gennaro Gattuso røsket opp i dem, sjokkerte dem og jeg mener det var riktig å gi ham jobben på permanent basis.»

Selv ønsker angriperen gjerne å vende tilbake til klubben hvor han fikk sitt store gjennombrudd som tenåring.

«Klubben har kinesiske eiere og jeg liker italiensk fotball. Jeg elsker Milan, både som by og klubb. Jeg kunne ikke sagt nei til dem.»

«Jeg har fortsatt 1.5 år igjen av kontrakten min, men man skal aldri si aldri. Dersom Gattuso ringer meg kan jeg godt anbefale ham en angriper…»

Alexandre Pato ble hentet fra Internacional for € 22 millioner i august 2007 . Fordi han på det tidspunktet ikke hadde fylt 18 år kunne han ikke registreres, og debuten kom dermed ikke før i januar 2008. Karrieren i Milan startet veldig bra, men med tiden gjorde hyppige skadeavbrekk til at han kanskje ikke utviklet seg til den angriperen man hadde håpet på.

Fem år etter debuten, ble Pato i 2013 solgt tilbake til Brasil og Corinthians for € 15 millioner. På 150 offisielle kamper scoret brassen 63 ganger for Milan, men mistet i følge Transfermarkt hele 69 kamper på grunn av ulike skader i tiden som Milan-spiller. Siden Pato forlot klubben har han spilt for Sao Paulo (lån), Chelsea (lån) og Villareal, men til tross for at karrieren ikke har vært preget av skader i samme grad som i Milan, har suksessen i stor grad uteblitt i samtlige klubber. Sistnevnte klubb solgte spissen til kinesiske TJ Quanjian for € 18 millioner i januar 2017, hvor han har notert seg for 26 scoringer på 41 kamper.

2 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page