top of page

Overgangsrykter uke 49


Til tross for relativt dystre meldinger fra Italia er det mange spillere som linkes til og fra Milan for tiden. 

Tidligere i uken kom beskjeden om at Milan ikke før nye eiere før tidligst i mars, og det fører naturlig nok til at vi går nok et beskjedent overgangsvindu i møte. Skal noen inn må antageligvis noen bort, og det fører til at Vincenzo Montella ikke får så frie tøyler som mange kanskje hadde håpet på. Kineserne skal betale et nytt depositum på € 100 millioner, men det er foreløpig uvisst om disse pengene kan brukes på spillerstallen i januar.

I Nice har Mario Balotelli funnet tilbake til litt av den spilleren som sist var sett for 2.5 år siden, men det er en lagkamerat Milan har blinket seg ut. 21 år gamle Vincent Kozziello har nemlig gjort sakene sine godt sentralt på midten og Mercato365 mener å vite at Milan er villige til å legge € 30 millioner på bordet. De går faktisk så langt som å skrive at franskmannen allerede har en avtale med Milan, men at klubbene må forhandle frem en avtale først. Så spørs det om det blir aktuelt i januar eller om vi må vente til sommeren.

To spillere som har blitt nevnt hyppig i høst er Fiorentinas Milan Badelj og Alejandro Gomez fra Atalanta. Dette skal i følge Corriere dello Sport være Montellas førstevalg om han får bestemme, så spørs det om de nødvendige seddelbunkene er tilgjengelige på nyåret. Om Milan nøler kan Inter komme til å stikke kjepper i hjulene. De vil nemlig tilby Fiorentina Stevan Jovetic for å få Milan Badelj til den blå delen av Milano.

En som definitivt ser ut til å forsvinne fra Firenze er Gonzalo Rodriguez. Fiorentina har bedt midtstopperen om å gå ned 25% for å få en ny kontrakt, noe han er svært lite interessert i. 32-åringen, som er kontraktsløs til sommeren, har flere potensielle arbeidsgivere på blokken og vil begynne forhandlingene i februar.

Atalanta, som møter Milan om en drøy uke, har hatt en fantastisk start på sesongen. En av grunnene til det heter Mattia Caldera som, i tillegg til å ha scoret tre ganger, har vært en klippe i forsvaret. I følge Sky er både Juventus, Milan og Roma interesserte i 22-åringen som er verdsatt til rundt € 10 millioner. Atalanta ser helst at unggutten fullfører sesongen i Bergamo før han forsvinner til en større klubb. Sportitalia melder at Juventus allerede er enige med både spiller og klubb, men ingenting er bekreftet.

Om Milan må selge for å kjøpe er det liten tvil om at navnet Carlos Bacca blir nevnt på kontoret. Colombianeren har ikke overbevist i høst og under sitt skadeopphold har Bacca vært vitne til at Lapadula har funnet nettet hyppig. Både Sevilla og PSG skal være interesserte, så spørs det om noen er villige til å legge € 30 millioner på bordet. I følge Calciomercato er det engelske Arsenal som er nærmest en overgang for målsniken, men de er ikke villige til å betale mer enn € 25 millioner.

Milan vil ganske sikkert gjøre et nytt forsøk på å kvitte seg med Luiz Adriano i januar. Han var nær en overgang til Kina for et år siden og det er ventet at vil komme inn bud fra den kanten på nyåret.

I Milan sliter Andrea Poli med spilletiden, men hans tidligere sjef Sinisa Mihajlovic er villig til å redde italieneren fra benketilværelse. Torino trenger forsterkninger sentralt på midten når Acquah forsvinner til Afrikamesterskapet og Poli, som har kontrakt til 2018, blir neppe en dyr man for Torino.

En annen som gjør lurt i å finne nytt beite er Kesuke Honda. Japaneren har null tillit under Montella og det finnes interesse både fra Premier League og Kina.

Kan kaoset rundt oppkjøpet føre til at Gianluigi Donnarumma forsvinner fra Milan? Tuttosport skriver at agenten Mino Raiola vil benytte seg av kaoset i klubben til å sikre keeperen en stor overgang til en annen klubb. Så spørs det om de høye herrene i Milan lar et så enormt talent forsvinne ut gjennom portene på Milanello.

Samme avis kommer også med noen gode nyheter, og det er at Giacomo Bonaventura er i ferd med å skrive under en ny avtale med klubben. Hans agent Raiola skal ha klart å doble lønnen hans fra € 1 til € 2 millioner årlig.

Tidligere i uken signerte Andrea Belotti en ny langtidsskontrakt med Torino, men det trenger ikke å hindre en overgang til Milan. Klausulen på € 100 millioner gjelder nemlig kun for utenlandske klubber slik at for eksempel Milan kan forhandle frem en annen avtale med Torino sin President. Det er dog ikke ventet at Adriano Galliani har rom for å prøve seg i januar.

Cesc Fabregas sliter med spilletid i Chelsea og har blitt nevnt i samme kontekst som Milan flere ganger i høst. Nå skriver TuttoJuve at også Juventus er veldig interessert i den spanske veteranen.

Interessen rundt nederlandske Riechedley Bazoer har vært kjent lenge, men uten frisk kapital kan Milan se langt etter midtbaneankeret. Både Arsenal og Liverpool ser på muligheten til å hente spilleren i januar.

Flere unge spillere har fått muligheten i Milan de siste årene og den neste stjerna kan meget vel være Moris Sportelli. Den 16 år gamle midtstopperen har imponert for U17-laget denne høsten og treneren beskriver ham som «den nye Nesta». Det har Antonio Conte fått med seg som i følge Tuttomercatoweb ønsker å lure unggutten til Chelsea. I følge avisen følger også Stoke City med på Sportelli og vil gi London-klubben kamp om signaturen om han bestemmer seg for å forlate hjemlandet.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page