top of page

Overgangsrykter uke 45


Overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt og ryktene øker i takt med den synkende temperaturen.

Det er ventet at det vil være høy aktivitet på Milanello i vinter, både med tanke på nye kinesiske eiere og det faktum at klubben er i posisjon til å kjempe om en Champions League-plass neste sesong.

Rodrigo Bentancur var nær en overgang til Milan i sommer, men Boca avslo siden de hadde en avtale med Juventus. Nå forteller agenten at også Real Madrid er interesserte i midtbanespilleren, men Juventus har har forkjøpsrett på 19-åringen.

Milan Badelj har et flott fornavn og er sterkt ønsket av Vincenzo Montella og det har vært spekulert i om spilleren selv vil kjøpe seg ut av kontrakten for å signere i januar. Til Goal.com sier kroaten imidlertid at han godt kan tenke seg å være i Fiorentina til kontrakten går ut i 2018.

I England er det flere lag som ønsker å forsterke mellom stengene, og begge de store Manchester-lagene vurderer et bud på Gianluigi Donnarumma. Det er ventet at både klubben og spilleren selv vil avslå alle forespørsler, men Mino Raiola lusker i buskene.

Mattia De Sciglio har fått mye tillit denne sesongen, men har fortsatt ikke forlenget kontrakten som går ut i 2018. Juventus er svært interesserte i backen som kan forsvinne i januar om han og klubben blir enige om en ny avtale.

En annen som kan være på vei bort er Carlos Bacca, som er inne i en tung periode. Tidligere har det vært snakk om å selge for € 30 millioner, men med fem kamper uten mål og et dårligere forhold til Vincenzo Montella ligger presset på Milan. Tuttosport skriver at man vil forsøke å få byttet colombianeren mot Romas Edin Dzeko, men det vil neppe Giallorossi høre på før etter sesongen.

Montella ønsker seg spillere som passer bedre inn i hans filosofi, og Alejandro Gomez er i følge Calciomercato.com en slik spiller. Atalanta-profilen leverte 14 målpoeng i fjor og har allerede scoret 3 ganger i årets Serie A. Det ryktes at Milan må betale over € 20 millioner for 28-åringen, som har kontrakt til 2020.

Det finnes rom for forbedringer sentralt på midten også, og Morgan Schneiderlin kan være en tilgjengelig mann i januar. Franskmannen sliter med tillit under Jose Mourinho og han kan være villig til å slippe han på lån om ikke det riktige budet kommer. 27-åringen vil koste rundt €15 millioner.

Bastian Schweinsteiger er heller ikke ønsket av Mourinho, og inntil nylig har han heller ikke fått trene med førstelaget. Everton er interessert, men det spørs om ikke det er mer fristende med et eventyr i Milan. Tyskeren kommer til å forlate United gratis, men har en voldsom lønnspose.

En annen mann uten tillit er Keisuke Honda og japaneren kan være på vei til Kina. Med bare 80 minutter fotball denne sesongen kan det være fristende å takke ja til et tilbud fra Shanghai, og kontrakten med Milan går uansett ut til sommeren. 30-åringen har neppe en fremtid i Milano og det er bare et tidsspørsmål når Honda forsvinner.

Heller ikke Luiz Adriano får særlig med spilletid og han har både Bacca og Lapadula foran seg i spisskøen. For et år siden takket brasilianeren nei til Kina, og siden har det blitt mindre og mindre spilletid og færre mål. Nå kan Russland bli redningen, og CSKA Moskva skal i følge Calciomercato.com være villig til å betale € 6 millioner. Årslønnen på € 3 millioner kan dog bli et problem for russerne.

En erstatter for Adriano kan være Oliver Giroud. Franskmannen har ikke spilt så mye som ønskelig for Arsenal. Både Napoli og Milan skal i følge The partenopei følge spissens situasjon tett.

En som derimot trives godt denne høsten er Suso, som har vært strålende på Milans høyrekant. Spanjolens kontrakt går ut i 2019, og begge parter er interesserte i å forlenge. Calciomercato.com melder at forhandlingene kan gå i gang i løpet av få uker. Suso tjener nå € 1 million i året og det er ventet at det beløpet vil bli betydelig høyere i forslaget fra klubben.

Til slutt en liten artighet fra tidligere storscorer Filippo Inzaghi, som spurte spørrende: «Hvis Higuain kostet € 90 millioner, hvor mye ville da meg selv og Christian Vieri kostet i dag?» 

Begge de to ringrevene scoret over 200 mål i sine respektive karrierer og ble solgt for, på den tiden, enorme summer.

Inter satte verdensrekord da de hentet Vieri fra Lazio for € 49 millioner i 1999, mens Inzaghi kostet Milan godt over € 30 millioner i 2001. De to angriperne spilte sammen i Milan i 2005/06 og har en rekke kamper sammen for det italienske landslaget. Mens Inzaghi holdt seg i fotballen og nå er manager for Venezia, har Vieri gjort seg en karriere innen mote og restaurantdrift.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page