top of page

Overgangsrykter uke 20


Med kun en serierunde igjen nærmee det seg sommerens store høydepunkt. 

Det virker rimelig sikkert at det er Vincenzo Montella som kommer til å lede laget neste sesong. Både den tidligere målsniken og personer fra den nye ledelsen har snakket om hverandre i positivt ordlag, og det er ventet at 43-åringen vil få en lengre og forbedret kontrakt. Dagens avtale går ut etter neste sesong.

Man er svært sparsom med opplysninger før sesongen er avsluttet, men skremmende mange kilder melder at klubben er kommet til enighet med flere spillere som vil annonseres i løpet av relativt kort tid.

Mateo Musacchio har vært ønsket siden i fjor sommer, men Adriano Galliani hadde ikke dekning på platina-kortet da han dro til Spania i fjor sommer. Det er ikke et problem for Mirabelli som skal ha kommet til enighet med Villareal om en overgang. Milan betaler rundt € 15 millioner for den argentinske midtstopperen.

Franck Kessie har vært enorm for Atalanta denne sesongen, men spiller høyst sannsynlig sin siste kamp for klubben neste helg. Flere kilder mener at midtbanespilleren er enig med Milan om en overgang verdt € 28 millioner og ivorianeren skal ha fått en avtale verdt € 2.5 millioner per år frem til 2025. Milan ser dermed ut til å ha slått Roma i kampen om 20-åringen.

Mann nummer tre som skal være så godt som klar for Milan er venstrebacken Ricardo Rodriguez. klubbene skal være enige om en overgang på € 18 millioner og sveitseren ser dermed ut til å forlate Wolfsburg etter 7 år og over 140 kamper i Bundesliga. I følge Sky Sport Italia drar Mirabelli & Fassone til Tyskland i neste uke for å signere kontrakten med 25-åringen.

Å få til interessante pakkeavtaler er noe italienske klubber er viden kjent for, og Mirabelli er intet unntak. For mens forhandlingene om Rodriguez har pågått, har et annet navn dukket opp. Luiz Gustavo tjener til livets opphold i samme klubb, og hissigproppen kan meget vel sette seg på flyet til Milano sammen med sin nåværende lagkamerat. 30-åringens kontrakt går ut neste sommer.

Om ikke brasilianeren blir med til Italia er ikke Milan Badelj helt glemt i Milano. Klubbene har vært i samtaler gjennom de to siste overgangsvinduene, men så langt har ikke Milan blitt enige med Fiorentina om en overgang. Nå hevder hans agent at det er på tide at spilleren forlater Firenze og Milan er fortsatt blant interessentene.

Det ligger an til en hard kamp om plassene sentralt på midten neste sesong, og nyopprykkede SPAL vil utnytte nettopp det ved å låne Manuel Locatelli. 19-åringen fikk sitt gjennombrudd i fjor høst og har spilt 27 kamper, men ser ikke ut til å få tilstrekkelig med spilletid når de mer rutinerte spillerne er tilgjengelig. SPAL ønsker også å sikre seg den lovende keeperen Alessandro Plizzari på et sesonglangt lån.

Sime Vrsaljko var en hit i Sassuolo, men oppholdet i Atletico Madrid har så langt ikke bydd på samme suksess. Spanjolene betalte €16 millioner for kroaten i fjor sommer, men han kan allerede være på vei tilbake til Italia. Både Milan, Inter og Napoli er i følge Sky Sports Italia interesserte.

For Milans del gjelder det bare om man ikke blir enige med Atalanta om en overgang for Andrea Conti. 23-åringen har vært enorm langs høyresiden for årets store overraskelse og Tuttomercato melder at hans navn har vært på blokka under forhandlingene om Franck Kessie. Bergamoklubben ble dog ikke imponert over budet på € 17 millioner og det ligger an til en budkrig mellom Milan, Napoli, Chelsea, Inter og Bayern Munchen.

I England er Pablo Zabaleta ett av de mest ettertraktede navnene. 32-åringen var en av Manchester City sine første kjøp etter at Abu Dhabi United Group kjøpte klubben i 2008 og har spilt over 300 kamper for de lyseblå. Nå ser det ut til at hans tid i klubben er over og en rekke klubber står i kø for å sikre seg den erfarne argentineren på free transfer.

At en ny back står på listen ser ut til å være en dårlig bevart hemmelighet, men det betyr ikke at Davide Calabria forlater klubben. Spillerens agent sier at til tross for interessen fra Torino ønsker unggutten å bli i Milan. Samme agent har ansvar for Luca Antonelli og hans uttalelser tyder på at også venstrebacken blir værende inntil videre.

Det var delte meninger om M´baye Niang sin avgang i vinter, men etter en lovende start for Watford har det stilnet litt rundt den fysiske franskmannen. Klubben har en opsjon på kjøp for € 18 millioner, men spilleren selv skal være noe lunken til å bli værende etter at Walter Mazzari fikk fyken og Niang kan meget vel returnere til Milanello ved sesongslutt. Et alternativ skal være å slutte seg til Sinisa Mihajlovic i Torino, men i så måte får neppe Milan den samme summen for spilleren.

At flere større klubber blir linket til spillere fra Atalanta er helt naturlig etter årets sesong, men Milan har vært interessert i Alejandro «Papu» Gomez i lengre tid. Den kreative angriperen har bøttet inn mål denne sesongen og kommer antageligvis, sammen med flere, til å flytte fra Bergamo denne sommeren. Den eneste haken for Milan er at Papu ikke vil dra til en klubb som ikke spiller Champions League og kjemper om titler.

Andrea Petagna sin tid i samme klubb kan også være over, men den tidligere Milan-junioren sier til Sky Sport Italia at han har null problem med å signere for Inter om tilbudet kommer. Spørs hvor godt det blir mottatt på Milanello.

Sead Kolasinac var lenge linket til klubben, men Sky melder at Arsenal har trukket det lengste strået og at venstrebacken slutter seg til London-klubben ved sesongslutt.

Det ser heller ikke ut til å bli noe av Pepe i Rossoneri, men portugiseren kan meget vel bli å se i Milano. Veteranen skal i følge Marca være nær en overgang til Inter.

Et av de mest interessante, og dermed også mest usannsynlige navnene som er blitt nevnt den siste tiden er Luka Modric. Den sentrale midtbanespilleren som stort sett gjør som han vil både i La Liga og Champions League, kan bli ofret av Florentino Perez om det tikker inn et bud på € 50 millioner. Om spilleren blir tilgjengelig er det naturlig at flere klubber melder sin interesse, og Bayern Munchen skal være en aktuell destinasjon.

Milans to angripere har på ingen måte overbevist i årets sesong, og om det ikke skjer endringer i frontrekken vil nok flere enn undertegnede heve øyebrynene. At Diego Farias sitt navn blir nevnt er dog overraskende, men Montella skal se på 27-åringen som et attraktivt alternativ da han kan spille i alle de fremste posisjonene. Brasilianeren, som har slitt med skader denne sesongen, har notert seg for 7 mål og 2 målgivende pasninger på 18 kamper for Cagliari.

Alvaro Morata sitt navn blir også hyppig nevnt og det spanske landslagsspissen kan meget vel forlate Real Madrid denne sommeren. Karim Benzema ser ut til å fortsatte som Zidane sitt førstevalg på topp, men Milan får sterk kamp om 24-åringens signatur. Både Chelsea og Manchester United er i følge Tuttosport interessert i spissen. Et rimeligere alternativ kan være Nikola Kalinic, som har scoret 15 ligamål for Fiorentina denne sesongen.

Torino sin direktør Gianluca Petrachi bekrefter at Milan er interessert i Andrea Belotti, men de ønsker selv å beholde spilleren i minst en sesong til. Han hevder at italienske klubber ikke har råd til spissen, selv om Milan antageligvis slipper unna med en sum rundt € 70 millioner. For utenlandske klubber har målmaskinen er klausul på € 100 millioner.

Suso har vært en av, om ikke klubbens beste spiller denne sesongen, og det har flere lagt merke til. I Spania skal flere lag, deriblant Atletico,  følge med på situasjonen rundt kontraktsforhandligene med Milan og stå klare til å hente mannen med 7 mål og 9 målgivende pasninger.  I Italia skal også Napoli være interesserte. NB! Suso må stå over dagens kamp mot Bologna på grunn av 5 gule kort.

En som ikke blir å se i sesongens to siste kamper er Mattia De Sciglio, og han kan dermed ha tatt på seg den rødsorte drakten for siste gang. Juventus har vært interessert i en årrekke og 24-åringen har fortsatt ikke signert en ny kontrakt.

Du kan diskutere klubbens overgangsaktivitet og andre temaer i vårt forum her.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page