top of page

Overgangsrykter uke 16


Med de nye eierne på plass blir klubben linket til det som kan krype og gå av begavede fotballspillere før sommerens mercato.

Etter at Milan skiftet eier fra Silvio Berlusconi, som ikke har vært villig til å investere for store summer i spillerstallen de siste årene, og til Li Yonghong, har vi lagt bak oss en uke hvor det har vært mange spillere som har blitt pekt ut som klubbens førstevalg til sommeren.

Flere medier, deriblant Corriere dello Sport, mener å vite at de kinesiske eierne har øremerket rundt € 130 millioner til spillerkjøp. Men viktigst av alt er det kanskje at sesongens nøkkelpersoner blir værende.

Det er nemlig det som virker å være klubbens hovedprioritet. Vincenzo Montella ser ut til å ha en høy stjerne og etter et lengre møte med de nye direktørene forventer mange at italieneren blir tilbudt en ny kontrakt som strekker seg lengre enn det ene året han har igjen i den nåværende avtalen.

På backen ser Mattia De Sciglio ut som en ny spiller, men med den gamle dame luskende i bakgrunnen er det viktig å komme til en enighet i løpet av sommeren. 24-åringen, som er et produkt av klubbens eget akademi, har en kontrakt som utløper neste sommer.

Kontrakten til målvakten Gianluigi Donnarumma er av samme lengde og det er kanskje den viktigste oppgaven klubben står overfor. Vi er faktisk vitne til et gjennombrudd helt utenom det vanlige og det er et slik talent som man klarer å avle frem fra egne rekker en gang hvert trettiende år, hvis man er heldig. Spillerens agent heter som kjent Mino Raiola og han har ikke tenkt å gjøre det hverken rimelig eller enkelt for Milan, men skal man tro spillerens egne uttalelser er det mye som tilsier at han blir værende. Det er ventet at klubben vil møte både Raiola og Gigio sine foreldre i nær fremtid for å legge frem planene sine, både for Milan generelt og Donnarumma spesielt.

Ser man utelukkende på statistikk er Suso klubbens viktigste offensive spiller med 7 mål og 9 assists på 29 seriekamper. Ser man bak statistikkene blir hans viktighet om mulig større. Forskjellen på Milan med og uten spanjolen har vært enorm og en ny kontrakt skal være på trappene, til tross for at han er bundet til klubben frem til sommeren 2019. Adriano Galliani skal ha forespeilet et kontraktsforslag for spilleren i februar, men 23-åringen er ikke fornøyd med en lønn på €2.5 millioner og ønsker seg 20% mer i posen. Om ikke partene kommer til enighet kan Tottenham være en potensiell destinasjon. I følge Gazzetta har Pochettino et godt øye til vingen.

En spiller det kan bli vanskelig å beholde er Gerard Deulofeu. Spanjolen kom inn som et friskt pust i januar og har vært en særdeles viktig spiller for Montella. At han er ønsket med videre er bekreftet både av manageren og direktører allerede, men Barcelona har fått med seg vingens flotte vår. Katalanerne har en tilbakekjøpsklausul i avtalen med Everton og om han får lovnader om spilletid i moderklubben er det vanskelig å se for seg at han takker nei.

Om Deulofeu velger Barcelona til sommeren står det ikke på alternativer, og det er en dårlig bevart hemmelighet at Montella har et svakt øye for Lazio sin unggutt Keita Balde. Også den italienske landslagsspilleren Domenico Berardi, som scorer mot Milan på bestilling, skal være et aktuelt navn.

Mario Pasalic har virkelig spilt seg opp gjennom sesongen Montella skal ønske å beholde leiesoldaten også neste sesong. Han har selv uttalt at han alltid har vært en stor fan av klubben, men klarer de å bli enige med Chelsea, og vil engelskmennene selge? Et nytt lån uten at han signerer ny kontrakt med Chelsea vil være utenkelig da han vil kunne forlate klubben vederlagsfritt neste sommer, så det kan være Milan må grave dypt i lommene for å hente 22-åringen på permanent basis.

I følge Sky Sports kan Montella godt tenke seg å hente en tidligere lagkamerat til å styre skuta i Milan, og det er ingen ringere enn Daniele De Rossi. Romas visekaptein er kontraktsløs etter sesongen, men har uttalt at det er uaktuelt å spille for en annen klubb i Italia. Det er ventet at han vil signere en ny kontrakt med sitt elskede Roma, men Montella ryktes å i det minste gjøre et forsøk.

Fjorårets store saga var Matteo Musacchio, men det hele endte med at Adriano Galliani ikke hadde med seg nok grunker da han var i Spania for å forhandle med Villareal. Det bør ikke være problemet for Massimo Mirabelli, men det gjør ikke noe at argentinerens kontrakt går ut i 2018. Gazzetta dello Sport skriver at midtstopperen vil koste rundt € 15 millioner og at spilleren allerede skal være enig med Milan om de personlige betingelsene.

En annen spiller som ikke har en avskrekkende prislapp er Sead Kolasinac. Kontrakten med Schalke 04 går ut til sommeren og han vil i så måte komme gratis, men ikke uten kamp. Arsenal er nemlig interessert i venstrebacken og kan gi Milan kamp om 23-åringen. Spillerens far sa i helgen at ingenting er avgjort, men at de vil ta en avgjørelse i løpet av inneværende uke.

Luiz Gustavo er blitt nevnt som et potensielt tilskudd til midtbanen, men brasilianerens agentselskap avviser at partene er i forhandlinger. Wolfsburg-spilleren er dog ikke den eneste som blir nevnt i samme setning som Milan for tiden, og navnet til en viss spanjol har selvfølgelig dukket opp på ny. Cesc Fabregas får minimalt med spilletid i Chelsea og de fleste forventer at playmakeren forlater Stamford Bridge i løpet av sommeren. Milans kinesiske eiere ser i følge Calciomercato.com på Cesc som den perfekte signeringen for å kickstarte revolusjonen på Milanello, og hevder at spiller og klubb allerede har en muntlig avtale. Chelsea har satt en prislapp på € 25 millioner for 29-åringen som tjener €4.5 millioner i året.

Inneværende sesong kan være Carlos Bacca sin siste i Milan-drakta. Han er som i fjor klubbens toppscorer, men til tross for 31 mål og 5 assists på 60 kamper fra start og fem innhopp i Serie A har han på mange måter ikke levd opp til hverken forventninger eller prislapp. Han skal i tillegg ha røket i tottene på Vincenzo Montella flere enn en gang denne sesongen, og men rykende ferske yen i pengepungen kan det bli for fristende å se etter en spiss som både scorer mål og bidrar i det oppbyggende spillet.

Den spissen kan meget vel bli hetende Alvaro Morata, selv om målstatistikken hans ikke er den beste. Spanjolen returnerte til moderklubben Real Madrid i fjor, men har slitt med spilletid. Det som taler i mot er at Antonio Conte ønsker å hente sin tidligere elev til Chelsea, og engelskmennene kan friste med spill i Champions League.

Andre angrepsalternativer som blir nevnt er Pierre-Emerick Aubameyang, den tidligere Milan-spilleren som ble solgt for € 1.8 millioner i 2012. Etter flere år med fantastiske prestasjoner for Dortmund er det ikke overraskende om prislappen på afrikaneren er ganget med minst 50. Karim Benzema sitt navn dukker også opp, men en utfordring med samtlige av disse er at klubben «Real Madrid» er involvert i bortimot samtlige rykter.

En som neppe kommer tilbake til Milano er Diego Lopez. Spanjolen mistet plassen mellom stengene til Gianluigi Donnarumma for halvannet år siden, og har denne sesongen vært på utlån i Espanyol. 35-åringen trives så godt at han håper å bli værende i klubben, selv om det ikke er noen klausul i avtalen. Også Chelsea skal vurdere spanjolen som backup for Thibaut Cortouis dersom Asmir Begovic forlater klubben i sommer.

Keisuke Honda har nok ingen fremtid i klubben og selv om det ikke lenger er noen rykter rundt japanerens navn, kommer det til å være en stor overraskelse om han får forlenget sin avtale med Milan. Denne sesongen har han en kamp fra start og fire innhopp, sist tilbake i midten av desember.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page