top of page

Oppdatering rundt landslagsspillerne

Landslagspausen er over og spillerne var i dag tilbake på Milanello. Vi gir dere en oppdatering på hvordan det har gått for de Milan-spillerne som har vært involvert for sine land.

Italia spilte to treningskamper i perioden. Den første kampen endte med 3-1 tap mot Belgia. Mattia De Sciglio startet kampen på venstre back, men gikk ut med skade like før slutt. Han ble erstattet med lagkamerat Luca Antonelli, som da også fikk notert seg for en landskamp. Det er ikke kartlagt hvor alvorlig skaden er, men uttalelser i ettertid tyder på at det var en «bedre føre var»-beslutning, og at det ikke skal være alvorlig for backen. Antonelli rakk å pådra seg et gult kort på sitt relativt korte innhopp. Den andre kampen Italia spilte var mot Romania og endte med 2-2. Riccardo Montolivo kom inn den siste halvtimen.

Colombia spilte langt viktigere kamper enn Italia, de møtte Chile og Argentina til viktige kvalifiseringskamper mot verdensmesterskapet i 2018. Borte mot Chile endte det 1-1. Cristian Zapata spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar og pådro seg et gult kort. Carlos Bacca kom inn en halvtime før slutt, men klarte ikke å finne nettmaskene for landet sitt. Hjemme mot Argentina spilte begge hele kampen, men tapte 0-1. Zapata pådro seg et nytt gult kort.

Slovakia og Juraj Kucka slo Sveits 3-2 i sin første kamp. Midtbanespilleren startet kampen og ble byttet ut et kvarter før full tid. Etter en avtale mellom klubb og landslag forlot Kucka landslagssamlingen tidligere enn resten av laget, og fikk ikke med seg kampen mot Island som de vant 3-1. Begge oppgjørene var privatkamper.

Japan på sin side spilte viktige kvalifiseringskamper, og åpnet med å slå Singapore 3-0 på bortebane. Keisuke Honda scoret kampens andre mål etter 26 minutter. 8 minutter før slutt ble playmakeren tatt av banen. Mot Kambodsja var Milan-spilleren plassert på benken, men kom inn en halvtime før slutt og fastsatte sluttresultatet til 2-0 like før slutt.

Brasils Ol-tropp (U-23) møtte USA til to vennskapskamper. Rodrigo Ely spilte samtlige 90 minutter i den første kampen, som Brasil vant 2-1. Til det andre oppgjøret ble det gjort flere endringer, og Ely var ubenyttet reserve. Fra benken fikk han se sine lagkamerater nedsable USA med 5-1.

Det italienske U21-laget spilte 1-1 borte mot Serbia i sin første kamp. Alessio Romagnoli spilte hele kampen i midtforsvaret, men var den eneste spilleren fra Milan som var involvert. Til oppgjøret fikk han selskap av høyreback Davide Calabria som var inne i forsvarsrekken. Begge spilte hele kampen som Italia vant 2-0 på hjemmebane. Italia leder sin gruppe 1 poeng foran Slovenia, men har i tillegg en kamp mindre spilt. Det ser med andre ord veldig lyst ut med tanke på avansement fra gruppen.

U21.Gianluigi Donnarumma. Alessio Romagnoli og Davide Calabria

U19-laget til Italia er ferdig med sine kvalifiseringskamper for  året, men vant 4-1 hjemme mot Tsjekkia i en treningskamp. Både venstrebacken Andres Llamas og midtbanespilleren Manuel Locatelli kom inn fra benken og fikk være med å bidra til seieren.

Verre gikk det for U18-gutta, som tapte 2-0 borte mot Østerrike. Heldigvis i en kamp hvor det ikke ble delt ut noen poeng. Andrea Maberti kom inn på høyre back etter 60 minutter, mens Zakaria Hamadi fikk de siste 20 minuttene på venstre kant.