top of page

Offisielt: Zvonimir Boban returnerer til MilanDen tidligere Milan-spilleren Zvonimir Boban er tilbake i Milan, denne gang som en del av den sportslige ledelsen.

Zvonimir Boban spilte i Milan fra 1991-2001 og har spilt over 250 kamper i Milan-trøya. Han var med på å vinne hele ni trofeer, deriblant Champions League i 1994. Den gang ble han omtalt som en av lederne i laget, og han var kaptein for det kroatiske landslaget. Siden han la opp har han jobbet i ulike administrative stillinger i fotballen, og har senest vært ansatt i FIFA, hvor han ledet prosjekter som skulle utvikle fotballen. 50-åringen har i en årrekke vært aktiv i mediebildet og har uttalt seg om situasjonen i dagens Milan ved en rekke anledninger. Nå er han altså tilbake i klubben, og skal bidra til å løfte klubben tilbake til storhetstiden man opplevde mens han spilte i klubben. Boban er ansatt som Chief Officer of Football, en nyopprettet stilling som vil være en viktig del av Milans sportslige apparat.

Ivan Gazidis hadde følgende å si når Bobans ansettelse ble offentliggjort i dag: «Jeg er veldig opprømt over å kunne ønske Zvone velkommen hjem til vår klubb. Jeg er trygg på at han, med sin bakgrunn, erfaring og sine kvaliteter vil bli en viktig bidragsyter til den veksten og utviklingen vi ønsker at vår sportslige avdeling skal ha. Han vil også bli viktig med sin kunnskap, og hans nettverk vil også bli viktig for klubben. Han er i likhet med Paolo Maldini et individ med udiskutabel kvalitet og kompetanse og de vil kunne lede oss mot vår visjon om å bygge et kompetitivt og suksessfullt AC Milan.»

Boban uttalte seg også selv i forbindelse med ansettelsen og hadde følgende å si: «Jeg er svært glad for å kunne returnere til mitt elskede Milan og jeg vil gi mitt bidrag for å ta klubben tilbake der den hører hjemme. Milan skal være en ledende og vinnende klubb fordi det ligger i klubbens natur og historie, og også i fansens natur og lidenskap. Jeg vil gi alt av meg selv for klubben! Når Paolo ringte for å høre om jeg var tilgjengelig hoppet jeg i bilen umiddelbart og kjørte hjem til ham midt på natten. Etter å ha snakket med Ivan (Gazidis, red. anm) og ledelsen var alt klart. Her er jeg, tilbake i byen min og i en klubb og et land som har gitt meg så mye. Jeg håper jeg kan gjengjelde den tilliten som er gitt meg. Jeg vil også takke FIFA-president Gianni Infantino, som til tross for at han er interista, har vært en sann venn og hatt forståelse for at dette er en situasjon lik den jeg fikk for tre år siden. En hvor det er umulig å si nei! Forza Milan!»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page