top of page

Offisielt: Reina og Strinic klar for Milan


I dag ble sommerens første overganger bekreftet.

Det har vært allmenn kjent en stund allerede, men i dag ble det bekreftet at Ivan Strinic og Pepe Reina slutter seg til Milan 1. juli. De to herrene kommer gratis fra henholdsvis Sampdoria og Napoli, og tar med seg rikelig med rutine fra Serie A. Det er ventet at de vil innta rollene som reserver for Ricardo Rodriguez og Gianluigi Donnarumma, dersom de begge blir værende på Milanello.

Ivan Strinic startet karrieren hjemme i Kroatia, men dro til Le Mans som tenåring. Etter et år i Frankrike dro venstrebacken tilbake til Kroatia og spilte for Hrvatski og Hajduk før Dnipro la € 4 millioner på bordet i 2011. Strinic spilte over 100 kamper for klubben før han dro gratis til Napoli i 2015. Han var inn og ut av laget før Sampdoria hentet ham for € 2 millioner for ett år siden. Ivan Strinic var deres førstevalg frem til det ble klart at han ikke ville forlenge kontrakten med klubben, og denne våren har det følgelig blitt lite spilletid på 30-åringen. Likevel ble han tatt ut i den kroatiske VM-troppen og han har så langt startet 3 av 4 kamper for landet som i skrivende stund forbereder seg på kvartfinale mot vertsnasjonen Russland. Han får antageligvis sin landskamp nummer 47 når de møtes 7. juli.

Pepe Reina gikk gjennom sagnomsuste La Masia og endte til slutt opp med 49 offisielle kamper for barndomsklubben Barcelona før Villareal hentet ham for en slikk og ingenting i 2002. Etter tre overbevisende sesonger la Liverpool nesten € 10 millioner på bordet og spanjolen flyttet til England.  Reina var førstevalget mellom stengene i 8 strake sesonger, men en nedadgående formkurve gjorde at han forsvant på lån til Napoli i 2013, hvor han stod fast. Neste sesong var Reina reserve i Bayern (kjøpt for € 3 millioner), før Napoli kjøpte ham for € 2 millioner i 2015. Etter tre sesonger og 182 offisielle kamper inntar 35-åringen nå rollen som Milans andrekeeper, men dersom Gianluigi Donnarumma skulle forsvinne har Milan i det minste en solid erstatter på kort sikt. På det spanske landslaget har Reina stort sett innehatt rollen som reserve, men siden debuten i 2005 har det blitt 36 kamper, to EM-gull og et VM-gull.

Vi ønsker Ivan Strinic og Pepe Reina velkommen til klubben og håper de blir en suksess i Milan!

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page