top of page

Offisielt: Montella ny manager


Det har vært mange spekulasjoner om hvem som skulle ta over som manager i Milan den siste tiden. I kveld kom svaret.

Mannen Silvio Berlusconi & Co. setter sin lit til heter Vincenzo Montella og er kjent for de fleste som har fulgt italiensk fotball de siste 20 årene. Den lille italieneren har spilt nesten 300 kamper i Serie A og scoret over 100 ganger i den italienske toppdivisjonen.

Vincenzo Montella ble i dag enig med Sampdoria om å terminere kontrakten og han ankommer dermed Milan vederlagsfritt. 42-åringen har fått en toårskontrakt verdt €2.3 millioner per år.

Visepresident Adriano Gallini uttrykte sin glede over å få fatt i den unge italieneren.

«Vi starter på nytt med Montella,» sa Galliani til Milannews.

«Vi får tilfredsstilt våre ønsker når Montella ankommer Milanello. Vi tror vi har tatt det riktige valget og vi håper alle at det kommer til å bli en suksess.»

42 år gamle Vincenzo Montella startet sin karriere som trener like etter at han la støvlene på hylla i 2009, etter en lang og innholdsrik karriere for blant andre Genoa, Sampdoria og Roma. Etter halvannet år som trener for Romas U15-lag fikk han vinteren 2011 det midlertidige ansvaret for å lede Roma etter at Claudio Ranieri måtte forlate sin post. Han ledet laget ut sesongen, men i løpet av sommeren valgte Roma å ansette Luis Enrique som lagets nye manager.

Kort tid etter at han mistet jobben i Roma ble han offentliggjort som ny manager i Catania. Her ledet han laget til en flott 11. plass i sin første sesong, noe som førte til at han ble tilbudt den ledige jobben i Fiorentina. I Firenze ledet Montella laget til tre strake fjerdeplasser i tillegg til å tape cupfinalen i 2014. Til tross for offensiv fotball var det ikke godt nok for styret som ønsket seg Champions League-spill, og sommeren 2015 ble Montella avsatt som manager i Firenze.

I november 2015 tok den gamle spissen over et skakkjørt Sampdoria og ledet laget til fornyet kontrakt i Serie A, dog uten å imponere voldsomt. Laget tapte sine tre siste seriekamper og var til slutt kun to poeng unna nedrykk.

Hans nyeste og definitivt største utfordring begynner 1. juli når den gamle Roma-helten skal forsøke å gjenreise Milan til den storklubben vi skal være.

Benvenuto Montella!

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page