top of page

Offisielt: Montella ferdig i Milan


Montella får ikke fortsette som Milan-trener. Det bekreftet klubben på sine hjemmesider mandag.

Det har vært kjent lenge at Montella har sittet utrygt i managerstolen på San Siro, og mandag ble det klart at eventyret var over.  Uavgjort-resultatet hjemme mot Torino søndag ettermiddag ble dråpen som fikk begeret til å renne over. For etter å ha brukt store summer på å hente flere profilerte spillere i sommer, så hadde man håpt og trodd på bedre enn 7. plass etter 14 kamper, hele 18 poeng bak Napoli på topp.

Montellas arvtager blir Milan-legende og nåværende Primavera-manager Gennaro Gattuso. Gattuso har hatt ansvaret for juniorene siden mai 2017, og gjør nå som Inzaghi og Brocchi har gjort før han, tar over ansvaret for A-laget etter å ha ledet juniorlaget.

«Rhino» begynte sin trenerkarriere i sveitsiske Sion i 2013, før han tok over Palermo i Serie B etter kun en sesong i Sveits. Han ble heller ikke værende lenge på Sicilia – som de fleste Palermo-trenere – før ferden gikk videre til greske Crete i 2014. Der sa han opp på grunn av klubbens økonomiske situasjon etter kun et halvår. I 2015 gikk han til Pisa, som han førte til opprykk til Serie B samme sesong, men sa opp av ukjente årsaker ved sesongslutt og tok da over ansvaret for Milans primavera-lag.

Twitter-støtte:

Montella har uttrykt sin støtte til sin arvtager på Twitter. «Det var en ære å trene Milan, og å enda større å jobbe sammen med denne gruppa.» skrev han på Twitter, gjengitt av fourfourtwo.com.

«Jeg takker fansen for deres støtte, Fassone og Mirabelli for denne muligheten og staben min for deres støtte».

«Jeg håper at Rhino tar Milan tilbake til der de hører hjemme.»

Tidligere Milan-eier og president Silvio Berlusconi var også kjapt ute med sine gratulasjoner: «Jeg hadde en lang, kjærlig og vennlig telefonsamtale med min gamle kriger Rhino Gattuso. Lykke til. Forza Rhino, og selvklart, Forza Milan!».

Det er planlagt en pressekonferanse på Milanello i morgen, der Gattuso vil bli presentert som ny Milan-trener.

Den offisielle uttalelsen på acmilan.com lyder som følger:

«AC Milan kunngjør at vi har sluttet samarbeidet med trener Vincenzo Montella. Vi er takknemmelige  for all den jobben Montella og hans stab har gjort fram til i dag, deres forpliktelser og profesjonalisme. Gennaro Gattus tar over treneransvaret  på A-laget, som forlater sin rolle som Primavera-trener, og AC Milan ønsker han lykke til. En pressekonferanse er planlagt i morgen for å presentere den nye treneren på Milanello treningssenter».

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page