top of page

Offisielt: Leonardo vender tilbake


Leonardo ble i dag offentliggjort som klubbens nye sportsdirektør.

Nyheten kommer på ingen måte som noen overraskelse. Det har vært hyppige spekulasjoner vedrørende brassens retur til Milan, og da Massimiliano Mirabelli ble sparket i går virket det kun som et tidsspørsmål før 48-åringen ville vende tilbake til klubben han forlot i 2010.

I en pressemelding fra den nye Presidenten Paolo Scarponi ble ansettelsen bekreftet.

«Milan kan offisielt bekrefte at Leonardo har returnert til klubben som sportsdirektør. Den nye kursen AC Milan tar fortsetter med ansettelsen av Leonardo De Araujo som sportsdirektør» 

«Det er en følelsesladet retur for våre fans, så vel som en profesjonell signering av en person med lang erfaring på internasjonalt nivå. Leonardo forsterker vår konkurranseevne på internasjonal basis.»

«Under den nye ledelsen som nylig har tatt over eierskapet er den primære målsetningen å bringe Milan tilbake til toppen av europeisk fotball på permanent basis.

«Ansettelsen av Leonardo som sportsdirektør markerer ytterligere steg i den retningen.»

«Ytterligere opplysninger om sammensetning av klubbens ledelse vil komme etter hvert.»

Curva Sud har tidligere kommet med en pressemelding hvor de ber klubben om å ikke ansette en sviker som Leonardo, men fansen ble ikke hørt.

Som spiller hadde Leonardo en lang karriere langs venstreflanken for Flamengo, Sao Paulo, Valencia, Kashima Antlers og PSG, før han signerte for Milan i 1997. Han spilte for klubben i fire sesonger før han hadde to nye opphold i Sao Paulo og Flamengo. Han vendte tilbake til Milan i 2002 hvor han avsluttet karrieren etter en sesong. Han fikk 55 landskamper for Brasil og vant VM i 1994.

Etter at spillerkarrieren tok slutt ble Leonardo ansatt i en direktør-rolle i Milan i 2008. Han tok over som manager da Carlo Ancelotti ga seg sommeren 2009 og ledet klubben til en tredjeplass i sin første og eneste sesong, men partene ble enige om å avslutte arbeidsforholdet ved sesongslutt. Rundt juletider samme år tok han over Inter, men trakk seg fra stillingen etter sesongen.

Kort tid senere ble Leonardo ansatt som direktør i PSG, en rolle han hadde frem til sommeren 2013. Siden den gang har han bare hatt en managerjobb i tyrkiske Antalyaspor som ble avsluttet etter kun noen få måneder i jobben.

Vi ønsker Leonardo velkommen tilbake og håper at brasilianeren blir en viktig brikke når Milan igjen skal gjenreises.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page